Scudo Sports

Şehiriçi egzozuna karşı alınacak önlem

@Abdullah ozturk wiggle'dan alışmıştım sanıyorum. Ya da chain reaction olabilir.

Maske neoprenden, içibdi de filtresi ve valfi var. Filtre çıkarılıp değiştirilebilir. Hatta alırken yedek filtre almak lazım. 3 ayda simsiyah oldu çünkü.

Maskeyi takıp burun kemerine denk gelen yumuşak metali biraz sıkıp arkadaki cırtcırtını da kapatıp yüzünüze tam oturtuyorsunuz.
Yalnız bisikketi eğilerek kullanıyorsanız nbir boynunuzu da öyle büküp maskeyi takmak lazım yoksa bisiklete binince maske gereksiz geriliyor.
Onun haricinde istediğiniz kadar hızlı nefes alıp verin, sport modeli büyük valfler sayesinde size engel olmuyor. Buhu da yapmıyor.
Buhardan ıslandığı için arada maskeyi yıkamak lazım.

Ben memnunum açıkçası.

Scudo
@Comologgo

değişim olmaz mı, var. hava kirliliği şuan 2011'den daha da kötüleşti. :harika:

yürürken bu havayı solumakla bisiklet sürerken solumanın farkı olduğunu sanmıyorum. hava kirliliği önlenmediği sürece hep beraber bunu soluyacağız.

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
Benim bu konuda en çok kızdığım araç tipleri hafriyat kamyonları ve m*nibüsler. M*nibüsçüler bir forumda açmış olduğu konuda katalitik konvertör iptal ettirdikten sonra yokuş performansının artışından söz ediyordu. (forum sitesini tam hatırlamıyorum ama turkeyforum olması lazım. Konu başlığı da Karsan jest mi, Otokar m2010 mu alayım türünde bir şeydi) Hafriyat kamyonları da motorin yaksa yine iyi. Alayı 10 numara yağ ile yürüyor ve adblue (ağır vasıta katalizör sistemi) yazılım ile iptal edilmiş durumda.
Bu konuda en nefret ettiğim otomobil modeli de Opel Corsa C 1.7 DTI olur. Görmüş olduğum bu otomobillerin istisnasız hepsinin bagaj kapağı egzoz kirinden simsiyah olmuş durumda. Bu araçların hiçbirinde ne egr valfi, ne katalitik konvertör, ne de dpf filtresi bulunur. Hepsinin egzozu fabrika bacası gibidir. 3 gün önce kırmızı ışıkta beklerken yine rahatsız edici koku nedeniyle "birisinin katalizörü bozulmuş" diye tahminde bulundum, yeşil yandığında yine bir Corsa C ortalığı kara dumana boğdu.

Şimdi bu havayı bok eden araç sürücülerine seslenmek istiyorum. Yaptığınız şey bir kul hakkı ihlali değilmidir. Yani sen benim havamı zehirleyip benim hakkıma tecavüz ederken senin konuşacağın herşey yalan herşey yanlış herşey hileli ve herşey sahte.

Bugun az biraz uzun yol yaptim. Yanimdan en az 3 tane dugun konvoyu gecti. Egzoz gazi korna sesi.. yanimdan siyirip gecen kamyon kamyonetler.. belediye otobusleri.. Ya ne kadar gereksiz arabaya biniyoruz su memlektte ya.. Inanilmaz yani.
Yani maske falan iyi de ben yolumu degistiruyorum ama bugun cidden zivanadan cikti yani 25 km gittim bir suru kamyonun zifirini yuttum ya.
Aslinda gerekmedikce kimse fosil yakit tuketen araclara binmemeyi ogrenmeli.
Cok utopik geldigini biliyorum kulaga fakat, ben bisiklet ile 25 km yi 30 dk da gidebiliyorsam, acelesi olmayan herkes bisiklet kullanarak gayet kolay ulasim saglayabilir gibi geldi.. coook gereksiz arac kullaniyoruz cook.. kendim de dahil artik ulasimimi bisiklet ile saglayacagim ya.
Su egzozundan siyah duman cikaran araclarin nasil egzoz muayenesinden gectigini de, benim araca test yapmadan barkod veren adami taniyinca anlamistim..

@Ozan k. Arkadaş hesap hatası yapmış sanırım ama çok haklı fosil yakıtlı tenekeleri kullanmak hakkında :)

50 km /h . havalı mı olmuş;) evet yanlış söylemişim zaten sonra tekrar hesap yaptım da 25 km yi 45 - 50 dk da gitmişim. bugün bile dizlerim ağrıyor. kondisyon 0*

@efaruk flatbar Ile ortalams 30 yakalıyorsanız ama bacaklar hamlıyorsa ben yine sizi TDF'ye davet ediyorum .

Sag diz kikirdak grade 2 dejenerasyon..
Sol dizim de arada agriyor. Yakami birakin lutfen :)
Yahu 30 km/ h ile gitmek bir sehir bisikletiyle cok diil ki yaw. 25 km cok da diil. Niye bu kadar israrla fransaya gidiyorum anlamadim :)
Tesekkurler ben almiyim

• Beğen
Tepkiler: sonyaz
Valla siyah dizel dumanı solumaktan bıktım Corsa 1.7 CDTi'lardan, Euro 3 Euro 4 kamyon otobüs görmekten, yolda giderken bir anda etrafı simsiyah zehir kaplamasından, minibüslerden bıktım. Yaşadığım şehir büyük bir yerde değil yani

Valla siyah dizel dumanı solumaktan bıktım Corsa 1.7 CDTi'lardan, Euro 3 Euro 4 kamyon otobüs görmekten, yolda giderken bir anda etrafı simsiyah zehir kaplamasından, minibüslerden bıktım. Yaşadığım şehir büyük bir yerde değil yani

1.7'ler DTi, CDTi olanlar 1.3'ler. Commonrail'li daha yeni bir teknoloji CDTi. DTi bildiğiniz kamyon :D

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
1.7 dti ler modifiye ile 200 beygirleri buluyor. Böyle siyah duman bulutu ata ata geziyor beyefendiler. Benim dizel aracım olsa ve böyle berbat şekilde duman çıkarsa utancimdan arabayı çıkarmam.

1.7 dti ler modifiye ile 200 beygirleri buluyor. Böyle siyah duman bulutu ata ata geziyor beyefendiler. Benim dizel aracım olsa ve böyle berbat şekilde duman çıkarsa utancimdan arabayı çıkarmam.
Suyu çıkınca da dosta gider diye ilanlara düşüyorlar.

LPG egzozu en kötüsü bence. Direkt genize yapışıyor.

Egzoz gazına yapılacak tek önlem bence boyunluk takıp Egzoz gazına denk gelindiğinde burnuna doğru çekmek, biraz nefes tutmak (tabi tempo yaparken olmaz bu).

Yol bisikletinin sorunsallarından biri; motorlu taşıtların egzoz dumanı.
"Ölmesek yeter" dediğim için, nefes tutup yoluma devam ederim...

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Geri