Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Tepki
26
Merhabalar ;
Bisikletforum ve bisikletler konusunda yeniyim. Sehir içi kullanacağım bir bisiklet sahibi olmak istiyorum. Trek Soho S tavsiye edildi. Dogru biliyorsam Single-Speed bir bisiklet. Bu tur bisikletler basit ve sade olmasından dolayı ilgimi cekti. Sizlerin tavsiyesi onerisi nedir.? Bu arada arastırma yaparken Singel-speed ve Fixed Gear terimleri kafamı karıstırdı. Aradaki fark nedir ?

Scudo
Merhaba öncelikle İzmir gibi sahil şeridinin uzun olduğu bir yerde tek vitesli bisiklet kullanmak mümkün olabilir. Ancak bu varyant, yamanlar gibi parkurları çıkarken epey efor sarf edeceğiniz anlamına gelir. Bu nedenle en azından 21 vitesli bir bisiklet tavsiye ederim. 21 vites dediğime bakmayın. aslında kullanılabilir kombinasyonlar yanılmıyorsam 11 oluyor. bu durumda Megarange arka dişlisi (ruble) olan bir bisiklet işinizi görür. Asıl tavsiye edilecek bisiklet ise 11-32 veya 11-34 arka rublesi olan deore sınıfı vitesleri olan bisikletlerdir. İzmir'İn yolları gözününe alındığında Trek 7500'ü tavsiye ederim. Fixed Gear'da (türkçesi sabitlenmiş dişli oluyor) arka dişli arka göbeğe direk monte edilmiştir.Bisiklet giderken pedalların dönmesi gerekir. Single speed bisiklet ise çok geniş bir ailedir ve bütün tek viteslileri ifade eder.

Mustafa hocam benden once davranmıs sanırım :D

Benımde onerım Trek fx tarzı şehir bisikleridir :) Vitesli olması sızı yokuşlarda ve birçok alanda cok rahat ettırecektır :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Ozler
Soho s in o mat siyah rengi ve basitliği beni cezbetmişti. Her ne kadar düz sahil seridinde kullanacak olsamda kendimi yokuslardan mahrum etmek istemem. :) Tavsiyenizi dikkate alarak fx 7500 ü inceleyeceğim. Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Ayne trek tercihimdir.Fiyat da uygun.Cihan aksay da vardı sanırım.Güzel bir seçim olurdu.

7500 ün fiyatına bakınca yeni baslayan benim için cok ama cok pahalı. 7.3 fx fiyat olarak daha makul gibi duruyor. 7500 ile 7.5fx karsılastırması su sekilde: (link) siz nedersiniz ?

Eğer Trek'e alternatif düşünürseniz 2.el ilanlarda sattığım Scott Sub 20'yi düşünmenizi ve karsilastirmanizi hatırlatmak isterim .bende almadan önce baya bakinmistim. Biraz pahalı ama deger . Saygılar

Gerçi Trek 7.3 düşünüyordum ama

Önemli değil umarım keyif alacağınız bir bisikletiniz olur. Teklifiniz için teşekkür ederim fakat takas düşünmüyorum nakit satmak istiyorum.

Trek 7.3 fx ve sizin bisikletinizin markası olan scott sub 20 arasında kıyaslama yapıyorum.
Bisikletiniz M boy sanırım. Bu kadro boyu 16.5" oldugu anlamına mı geliyor ?
Bir diğer sorum trek 7.3 icin sitesinden baktığımda kadro boyu 16" olan bulamıyorum. 15" ve 17.5" var. ben mi yalnıs bakıyorum acaba ? (link)

Kron şehir bisikletine bir bakın derim.Oldukça şık güzel ve rahattır.Seçim size kalmış...

• Beğen
Tepkiler: Çağlar ÖCAL
Hocam takip ettiğim kadarıyla bütün bisiklet seçimi konularına üşenmeden Kron Kron diye mesaj atıyosun. Kron bayisi falan mısın yoksa Kron dan başka bisiklet görmedin mi?

Ben Corratec B-Drive modelini seçtim. Sebeplerim kısaca; az bakım az ayar. Daha detaylı söylemem gerekirse; Kayışlı olması nedeniyle paçanın yağ olmaması, zincir temizleme yağlama işlemlerinini olmaması. Shimano Nexus kapalı vites sistemi sayesinde vites ayarının uzun süre bozulmaması ve ayarın çok kolay olması. Şehir trafiğinde 8. vites de giderken durman gerektiğinde, durduğun yerde pedal çevirmeden istediğin vitese geçebilmen. Vites oranları bana yeterli geldi. Sahilde bisiklete bindikten sonra akaretleri ya da maçka yokuşunu çıkabiliyorum.

Özür dilerim İstanbul dışında olduğu için cevap yazamadım. Bildiğim kadarıyla 16'' - 17'' arasında değişiyor. Bu arada markalara göre kadro boylarının farklı olduğunu duymuştum. Sanırım açılarındaki farklardan dolayıdır.

bende çok beğendim,geleceğin şehir bisikleti bunlar olacak bence

Bugün bir mağzada Trek 7.3 ü yakından inceleme fırsatım oldu 7.3 icin ellerinde 20" kadro boyu oldugu icin 17.5" kadro boyunda 7.2 deneme fırsatı buldum. Sürerken bir sorun yok gibi Sanki kadro yuksekliği biraz fazla bacak boyum ile hemen hemen aynı. 16" olsa daha iyi ama Trek bu boyu üretmiyor. :( Ne yapmalı bilemedim. Bu arada boyum 172 cm

Geri