Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@kartall335
Kaliteli kadro, ortalama komponent en mantıklısı. Misal Merida Speeder 100 :harika:

@kartall335
Kaliteli kadro, ortalama komponent en mantıklısı. Misal Merida Speeder 100 :harika:

Scudo
merhaba,
tercih konusunda öneri istiyorum. aşağıdaki modellerden hangisini kesinlikle almalıyım.

ayrıca bacak boyum 76 cm kadro boyu ne olması lazım.

şimdiden teşekkürler.

Carraro Sportive 227 28 Jant Şehir Bisikleti

Merida Crossway 20 V 28 Jant Erkek Şehir Bisikleti

GİANT ROAM 3 , 28 JANT , 24 V , ŞEHİR BİSİKLETİ

Giant Escape Air R3

Sedona 350 2. el deore set varmış

Merida speeder 200 şehir bisikleti. 2.el

SALCANO CITY WINGS 30 HD/ DEORE SET

@durukantp
Kadro boyu şehir/tur bisikleti için bacak uzunluğunun yaklaşık 2/3'üdür. 50-51 kadro size uygun olur.
Tabii bu genel bir reçete, kol uzunluğu gibi birkaç faktör de kadro seçimini etkiler. Bu yüzden bikefit denen olay var. Tam bedene uygun ölçüyü bulmayı sağlıyor.

@Mtt
Pardon. Anlamadim ?

@mariokaldato

Sen mi uygunmuşsun arkadaşa Cumhur hocam. Anlamadım?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@durukantp

Bende sizinle benzer durumdaydım 1 aydır. Dün sonunda arayışlara son verip Carraro 227 almış bulunuyorum. Benim boyum 178 bacak içi boyum 80. Sadece 51 kadro bulabildim .Normalde bu ölçü kayıt üzerinde bana tam gözükse de bisiklet üstünde bana biraz büyük gibi gelmişti ilk aşamada.Sonra bisikleti eve kadar kullanınca fena değil dedim. Uzun denemelerde sanırım daha net fikir sahibi olacağım.

Carraro yanında Salcano cith wind 30 da bakmıstım ama sadece 46 kadro bana ufak geldi.Daha büyüğü baktıgım magazalarda yoktu. Yalnız bisiklet sekil semal itibari ile güzeldi ve de ciddi sekilde hafifti Carraro ya göre.

Birde Meride nin 100 modeliydi sanırım onada baktım.Görüntü hoş ama donanım ve fiyat beni ikna etmedi. Ama sizin baktıgınız 200 modeli fiyat olarak bu modellerin 2 katı sıfırda.Temiz 2.el bulursanız değerlendirilebilir. Ben 2. el riskini sevmediğim için tercih etmedim.

Bu bisikletin markası nedir, iyi kaçıyor

eşime şehir bisikleti arıyorum boyu 1.90 kilosu 95 hangi marka nasıl bi bisiklet alacağımı bilmiyorum. fiyat aralığı olarak da 1000-1200 arası birşey istiyorum. yardımcı olabilir misiniz?

Fikirlerinizi bekliyorum

İki seçenek arasında kaldım, Bianchi eski model ama iyi görünüyor gibi...

(link)

Carraro da iyi duruyor ama süspansiyonlu ve hidrolik fren olması düşündürdü...

(link)

@Mithrate

Öncelikle merhabalar. forumda bende yeniyim ama şunu söyleyeyim 1,5 aydır bisiklet sürüyorum çocukluğumdan sonra tekrar başladım mossonun black edition 29'' olanını aldım. dağ bayır inanılmaz sürüyorum. Eski prof futbolcuydum, sağ diz ön çapraz bağlar koptuktan sonra prof oynayamıyorum fakat amatör olarak devam etmekteyim. bu sebepten dolayı bacak kaslarım ve kondisyonum iyi seviyede sayılır. futbolu bıraktıktan sonra haliyle kilo aldım bi 10 kilom kadar fazlam vardı ama bisiklete binmeye başladıktan sonra ki bu 1.5 aylık dönemde hafta sonlarını hiç kaçırmadan en az 30-35 km dağ bisikletim ile sürdüm hafta içleri ise 15km - 20 km gibi ova yolları gibi engebeli ve yokuşlarda sürdüm, ve bu 1.5 ay içinde 5 kg verdim inanır mısın insan kendine geliyor, rahatlıyor. bu konuda müsterih ol bisiklet ile çok güzel ve sağlıklı kilo verirsin öncelikle bunu unutma, bisiklet konusuna gelecek olursak ben hibrit değil de dağ bisikleti aldım gayet iyi güzel memnunum, ama insan bir dakikadan sonra hız ve güç istiyor o yüzden yol bisikletlerine geçicem. bisiklet tercihi konusunda bilgili arkadaşlar üstatlar yardımcı olacaktır, tekrardan hoşgeldin

@Seyha07

AYNEN VALLAHİ ÇOCUKLUĞUMDA BAYA SÜRÜYORDUM ARKADAŞLARLA İLE AMA ÇOK UZUN SÜRE ARA VERMİŞTİM, MAŞALLAH BİZİKLETLER DE EVRİM GEÇİRMİŞ, ESKİDEN YOL VE NORMAL BİSİKLET VARKEN ( YADA BİZ SADECE NORMALİNİ GÖRDÜĞÜMÜZDEN ) ŞİMDİ BİNBİR ÇEŞİT BİLGİSAYAR VAR. AMA MÜKEMMEL BİR SPOR VE ÇOK SAĞLIKLI :)

(link)

Fikirlerinizi almak istiyorum yada önerebileceğiniz başka model marka var mıdır?

Merhaba Arkadaşlar,
Yeni şehir bisikleti seçiminde fikrinizi almak istiyorum. Malum, fiyatlar aynı sayılır ama eski bir cube kullanıcısı olarak cube un cazibesi, sedona nın da donanımı kafamı karıştırıyor. Burada donanım(Sedona) mı, dünya markanın verdiği güven(cube) mi seçilmeli. özellikler şu şekilde;
SEDONA 350:(link)
  • KADRO350
  • KADRO ÖLÇÜSÜ48/52
  • VİTES SAYISI:3X10
  • MAŞA:ROCK SHOX PARAGON 65MM RL
  • VITES FREN KOLUSHIMANO XT
  • VİTES :ÖN:SHIMANO DEORE FD-T610
  • VİTES: ARKASHIMANO DEORE RD-M610
  • FREN:SHIMANO DEORE BL-T615 160/160MM
  • AYNAKOL:SHIMANO DEORE BL-T615 160/160MM
  • KASET:SHIMANO DEORE CS-HG62 11/34T
  • ZİNCİR:YBNS10 S2
  • JANT ÇEMBERİ:DT SWISS 545 D
  • HAZNE ÖN:SHIMANO DEORE HB-M615
  • HAZNE ARKA:SHIMANO DEORE FH-M615
  • LASTİK:Schwalbe Marathon 700x38
  • BOĞAZ:Easton EA50
  • GİDON:Easton EA30
  • SELE BORUSU:Easton EA50
  • PEDALSHIMANO PD-T420
  • SELESelle Italia x1
Cube Nature Pro :(link)

MarkaCube
Model Yılı2018
Kullanım AlanıŞEHİR
KadroAluminium Superlite Trekking Cross Double Butted
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)46cm, 50cm, 62cm
Kadro Boyu (üretim)46,50,54,58,62
Jant Ebatı28"
Vites Sayısı27
Amortisör / MaşaSR Suntour NEX HLO, 63mm
Fren SistemiShimano BR-M315, Hydr. Disc Brake (160/160)
Fren KollarıShimano BR-M315, Hydr. Disc Brake (160/160)
Ayna KolShimano FC-M371, 48x36x26T, BB-UN100, 175mm, Chainguard
Vites KollarıShimano SL-M2000, Rapidfire-Plus
Arka AktarıcıShimano Deore RD-M592, 9-Speed
Ön AktarıcıShimano FD-M370, Topswing, 31.8mm
RubleShimano CS-HG200, 11-34T
ZincirKMC X9
Jant Seti/ÇemberiCUBE ZX20, 32H, Disc
Jant Ön GöbekShimano HB-TX505, QR, Centerlock
Jant Arka GöbekShimano FH-TX505, QR, Centerlock
GidonCUBE Rise Trail Bar, 680mm
Gidon BoğazıCUBE Performance Stem Pro, 31.8mm
ElcikCUBE Performance Grip