Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Kron tx 100 mü yoksa corelli trivor 5.0 mı yardımcı olun

• Beğen
Tepkiler: srtc.demir
Scudo
@mossocitybiker

Ben de Sedona ve Mosso yerli üretim montaj markalarda en iyileri bilgisi aldım. Diğer markalar kullandıkları komponentler ve işçilik olarak daha sonra geliyorlar. Fiyatlarda ona göre tabii.
Aynı donanımda 200-300 tl fark var.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@anti panik Öncelikle teşekkürler. Bisikleti İstanbul Metin bisikletten 1850 tl nakite aldım. Daha önce yıllarca bir Jr model dag bisikletinden sonra 51 kadro 28 jant bisikleti gözüm baya yadirgadi acıkcası.Kadronun on kısmı 1.78cm lik boyuma ragmen belime geliyor ama 2 hafta içinde alistim. Bu bisikletle birlikte Salcano City Wind 30 denedim .O model haliyle biraz hafif ama benim gibi non pro biri için cok dert edilecek bir detay değil bence.Kullanım acısında bisiklet guzel vites geçişleri gayet iyi.Sele yıllar sonra bisiklet kullanan herkesin poposunu agritirdi sanırım (zaten cok bir agrida yok) o yuzden dert etmiyorum suan. Gidondan masa kilidini cok kullanıyorum açıkçası çünkü ara sokaklara su an için cok giriyorum faydali gibi sevdim. Disk frene gerek var mı derseniz ise sanırım disk frenin oturması için biraz zaman lazımmis balatalar yeni oldugu için .Sıkıntısı yok ama daha zamk gibi yapısmasını bekliyordum.

selam arkadaşlar ben de 400/ 500 tl ye bir bisiklet alayım 4/5 kilometre olan işime bisikletle gideyim diye araştırmaya başladım.OOOOf sonrası berbat, önce fiyatımızı 700/800 e çıkardık sonra modeller değişti kafa çorba. izmirde yaşıyorum gideceğim yol asvalt ama yolda yokuş ve inişler var.yolun bir kısmı da bozuk gibi
şimdi ben iki üç model arasında kaldım
1ümit magnetec 28v
2 salcano cıty life 20 v
3 bianci touring 821
4 mosso 1821
5 KronTX 150 V
6Bianchi TOURING 305
7 Sedona 300

şimdi bunların içinde en cazip olanı mosso geliyor bana ama salcanodaki donanım hepsinden çok gibi geliyor
farklı bir model markada önerebilirsiniz açığım bütce 450/500 den bin liralara çıktık.bun aksesurda alınacak daha 1000 lirayı çok geçmeyen bir bisiklet önerirmisiniz

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@halil45tr Sıfır bisiklet bakıyorsanız, bin liralara çıkmanız gayet normal, "başlangıç bisikleti" olarak tanımlanmaktalar.

7 adet seçenek sunmuşsunuz, bu seçenekler arasında, düz-sabit maşalı düşünüyorsanız tavsiye edebileceğim bisiklet Mosso Legarda 1821 MDM: (link), amortisörlü düşünüyorsanız Sedona 300: (link)

Öncelikle Selamün Aleyküm Forumdaşlar;
Malumunuz Okullar tatil oldu. 9 yaşındaki oğlum karne hediyesi olarak baba bisiklet al diye 2 aydır başımın etini yiyor. Arabam yok bende hem evin ihtiyaçları karşılansın hem spor amaçlı hem de çocuğun gönlü olsun diye 1000TL ye kadar şehir içi kullanım amaçlı bisiklet bakıyorum ama şu kadro boyunu anlayamadım. Ben 1.80 boyundayım kilo 82 iç bacak uzunluğunu 84 olarak ölçtüm.(tabi bu değerleri de forumu 4 gündür takip ettiğimden öğrendim) Yalnız kendime göre bu ölçülerde alacağım bisiklete 9 yaşındaki oğlum binebilir mi? Değerli forum üyeleri bisiklet tavsiyelerinizin yanında sorularıma da cevap bulabilirsem beni mutlu edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@SonSelim öncelikle yorumunuz için teşekkürler . baştan söyleyeyim bisikletten hiç anlamıyorum ve ilk bisikletim olacak (39 yaşından sonra bisiklete sardık) Biraz daha açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim.amasör şartmı hangisi daha iyi olur tabi şuda var gideceğim yolda lakalar var sanırım amasörlü daha iyi olur ama şu kilit olması önemlimi bilmiyorum. mosso ve sedonadan konfor olarak salcano sanki bir tık üst gibi 24 vites ve kilitlemeli amasör var ne dersiniz almışkende sağlam bi şey olsun diyorum....

@halil45tr mosso 1824 msm v sahibiyim. 24 vites amortisörlü çok memnunum tavsiye ederim.

kty merhaba kardeşim bende mosso legarda 1824 msm h almayi düsünüyorum . Sana sorum olucak vites geçişleri nasıl ve maşası nasıl güzel mi cevaplarsan sevinirim:) şimdiden teşekkürler.

Merhaba size biraz değişik bir sorum olacak şimdi ben normalde yol bisikleti kullanıyorum ama ben yurt dışına çıkacağım(orada yazılım var) ve yazları sürmek için bir şehir bisikleti almak istiyorum şimdi gelelim asıl konumuza benim elimde biraz birikmiş 350-400 dolar para var ben oradan hangi bisikletleri alabilirim hangi bisikletler Türkiye'ye göre daha uygun bunun hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap yazabilirlermi şimdiden teşekkürler:)

@Bisiklet sever 93

350-400 $ giriş seviyesi yol bisikletleri bulunabilir. Hatta bazı modeller Türkiye'de daha uygundu. Ben alacağım zaman (2-3 hafta öncesi). Claris setten yukarı, max 9-10kg olan bilinen markaları alabilirsiniz. Şimdi tek tek model yazmak uzun araştırma ister.

Merhabalar

1000-1500 Tl bandında düz sabit maşalı bir şehir bisikleti bakıyorum. Bu fiyat aralıgında daha çok sedona 410 ve mosso 1821 ön plana çıkmış. V fren sistemli bisikletler. Birde carraro 324 gördüm disk fren . Ama ilk tercihim v fren . Bu fiyat bandını geçmem zor başka alternatifler var mı yoksa en iyisi sedona 410 diyebilirmiyiz

@mbenek önünüzdeki hafta bisiklet alacağım son kararı ve önerileri sizlerden bekliyorum

Geri