Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Selamlar bisiklet almak istiyorum ama işin içinden çıkamadım yardımlarınızı bekliyorum boy 188 bacak boyu 93 araştırmalarıma göre 60cm kadro bir bisiklet almalıyım ama bu kadroda şehir bisikleti bulamadım bunun yerine yol bisikleti alsam şehir içinde kullanabilir miyim yoksa cycle cross bir bisiklet daha mı uygun olur

@fcb1899Donanım bilgim benim de henüz yeni sayılır. O yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemem. Bence siz aynı fiyat aralığında birde Merida'dan bir model bakın. Daha sonra 2 ürünün özelliklerini içeren linki burada paylaşın. Donanım bilgisi iyi olan arkadaşlar karar vermenizde yardımcı olacaktır. Shimano'nun dağ bisikletleri için ürettiği donanımların isimleri üst düzeyden alt düzeye doğru sıraladığımızda şu şekildedir;

XTR, XT, SLX, DEORE, ALIVIO, ACERA, ALTUS, TOURNEY.

Haliyle XTR sistemi markaların en üst düzey bisikletlerinde görmekteyiz. Bununla birliklte TOURNEY serisinin de gayet dayanıklı olduğunu söylemekte fayda var.

Şehir ve tur bisikletlerinde ise aynı seriler kullanılmakta fakat aynakol gibi parçaların fazla dişli olan modelleri tercih edlimektedir. Genellikle 26x36x48 gibi bir kombinasyona rastlarız.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@aabAABVirajda fren yapıldığı takdirde fizik kuralı gereği tüm araçlar kayar sadece bisiklet değil. Virajdan önce frenleyip öyle alınız virajı. Aksi takdirde çok kötü senaryolar gerçekleşebilir, aman dikkat..

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
117 kiloyum düz maşa sıkıntı olur mu?

@odaltunkaya bu bütçeye yol bisikleti almanız zor gözüküyor giriş seviyesi şehir bisikleti almanız daha mantıklı, ilerleyen dönemde bütçenizi ve tecrübelerinizi arttırarak bisiklet seçimi (yol , şehir, dağ) yapmanız daha iyi olacaktır.

@rhaegar olmaz ben de 110 kilo ile başladım ilk bisikletim merida speeder 200 düz maşaydı maşa dan ziyade kadro kalitesi ile birlikte, maşa önemli. 130 kilo bisiklete binen arkadaşlarım var

• Beğen
@sadi imren 1700-2000 lira bütçeye tavsiyen olur mu hocam

@serhat7711 58-59 şehir bisikleti işinizi görebilir benim boy 1.87 bacak 90cm 56 kadro merida speeder 200 düz maşa bana rahat rahat oluyordu.

• Beğen
@rhaegarAlacağınız bisikletin taşıyacağı ağırlık bellidir. Bunu geçmiyorsanız sıkıntı olmaz.

@ahmet64 çoğu bisikletin açıklamasında yazmıyor ne yazık ki

@rhaegar olur tabi neden olmasın bakın bir arkadaşım mosso legarda 1721 ile Suriye sınırına gitti bu bisiklet ile forumda konusu var

@rhaegarSitede açıklamada yazmaz ama kullanım kılavuzlarında yazar. Araştırmanız lazım.

@sadi imrenAbi 2bin bütçeye 1721 hafif kaçtı sanki [emoji4]
Ben olsam merida crossway 20-v alırdım

@ahmet64 ben bisiklet örneğini kilo bütçe performansa göre verdim 1000 TL lik bisiklet alıp binebilirsin anlamında bisiklet bütçeye göre bakılabilir. Çok bütçe var diye parayı sonuna kadar harcamak yanlış bence. Bisiklet sporunda minimum malzeme ile maksimum faydayı sağlayabilmek amaçlanmalı.

• Beğen
995AA263-61E2-4297-AC32-E776FDE86198.png

Decathlonda bu 2 çantanın muadili 100 tl ediyor. Ama su geçirmezlik özelliği yok ve çok basit duruyor. Ücretsiz takipli Kargo ile bu 2 ürünü almayı düşünüyorum. Sizce alayım mı ? Yoksa bu fiyatlara daha iyi bir öneriniz var mı ?

• Beğen
@DevilsbutcherElime çabuk ulaştı, gayet güzel ve sağlam.
(link) to Clipboard

• Beğen
@ahmet64

Biraz basit duruyor sanki. Bisikletiniz üzerinde takılı halinin bir fotosu var mı acaba ? Benim bisiklet carraro sportive 327. Yorumlarda her kadroya uymaz yazmışlarda uyum sorunu çeker miyim ?

@DevilsbutcherValla sele altıyla bir değil tabi ama benim önceliğim telefonu görebilmek olduğu için seçtim. Bir de fiyat çok ucuzdu. Uyum konusunda cırtcırtlarla ben de sıkıntı yaşadım ama sorunu çözmek zor değil bence. Mesela cırtcırta ek yapmak çok basit. Benim de sedona 300. Aşağı yukarı aynıdır ölçüler tahminimce. Foto yok müsait olunca atayım.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

arkadaşlar hangisini tercih etmeliyim ? Boyum 1.70-72 civarı kilom 70. Hangi kadro boyunu tercih etmeliyim. Hepsinin arasında ki en belirgin farklar nelerdir? Bu yolda yeniyim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Geri