@aabAABKaçamak cevap vermedim, mantığın zaten onayladığı tecrübemle sabit olan spor salonu örneğini verdim ama anlamak istememişsiniz. O pedallarını çevirdiğiniz cihaz bisiklet. Yani onu da götürüyorsunuz kendinizle beraber. Bunu bilen birisinin ispata gerek duymadan aklıyla daha hafif bir bisikletin özellikle yol uzadıkça ciddi fark oluşturacağını bilmesi gerekir. Yukarıda zaten size istediğiniz tarzda bilimsel cevap verilmiş ben sadece ekleme yapayım. Araştırma 1 mille sınırlandırılmış yani 1.6 km. 1.6 kmde 900gr. fark varken oluşan fark 10 sn. Varın siz bunu 25km yol 4kg ağırlık farkına uyarlayın. %30 ifademe kaba bir hesapla demiştim varsın %20 olsun, az mı? Ayrıca yukarıda başka bir arkadaşta 5kg hafiflikle %30-40 arası fark oluştuğunu belirtmiş. Benim bu yorumu yapma sebebim de 20+ kgdan 13kglık bisiklete geçiş yapmam. Bunlar tabiki subjektif çünkü şahsi tecrübelere dayanıyor. Forumun mantığı bu,herkes yorumunu yapar. Seviye arıyorsanız bilim adamları kulübüne üye olun yada forum nedir onu iyice öğrenin.
Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi