Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@Üye Adı balkonda yok ki ev için bi alarm bakayım iş yerinde zaten çalınabilmesi için 3 güvenliği 1 şifreli kapıyı geçmesi lazım ordan alabilirse zaten haketmiş demektir :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
herkese merhaba bütçem 1300 tl 1.73 boy 98 kg kilom var.Parasına göre güğzel bir bisiklet almak istiyorum bisikletten beklentim ön maşa kitlenmeli ve mekanik fren istemiyorum v-fren veya hidrolik fark etmez önerilerinizi bekliyorum.
düzenleme:Kafamda kron tx 150 vardı ama kronu çok kötüleyen olduğundan ondan soğudum tx 150 hakkında da yorum yapabilirsiniz.

@ahmet64

Hocam benim boy 1.76 ayak içi boy 77 cm 51 kadro aldım. Bisikleti iki bacak arama alıp ayakta durunca üst boru benim yumurtalıklara değiyor. 54 mü almam gerekiyordu ? En büyük 54 var ama kaç yer gezdim bulamadım.

@DevilsbutcherHayır değiyorsa büyük demektir bi küçük almalıydın. 48 mesela

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@YukineSitelere pek güvenmeyin yanıltabilir. 48 büyük gelebilir. Benimki 48 ve iç bacak 84 belki bana uygun olan 51 ama 48ten çok memnunum şuan. Benim görüşüm 46-44 bakın [emoji106]

@BurakTr22Mosso bakın o fiyat bandında güzel seçenekleri var. Legarda serisi özellikle, burada alanlarda var legarda 1724 gayet iyi f/p ürünü

Corelli mi Mosso mu derken hic beklemedigim bir sekilde tx150 aldım :)
b032eddee20c0fd1e433ca2548599f05.jpg

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Salcano city sport 30 dan giant ascape air geçmiş biri olarak tavsiyem :)

Düz maşa harika. amörtisöre hiç gerek yok bence şehirde köstebek yuvası yollar yoksa. Ağırlığı ve esnemesi ile enerji hıza dönüşmüyor malasef.

ince teker: mesela 700x28 çok iyi. City sport 35 di arada 7 mm mi var bilmiyorum ama. Performansı çok etkiliyor. Mazgallara dikkat ama.
Hafif: aradaki 5 kg kayda değer bir performans farkı oluşturduğunu düşünüyorum.
Toplamda (düzenleme: bütün özellikler nazara alındığında teker amörtisör ağırlık farkı ile tahminim bu. not: bilimsel değildir :))
%30-40 hız farkı olduğunu düşünüyorum salcanoya nazaran.

Konfor farkı var mı bence yok. İyi sele iyi elcik işi rahat çözüyor.

Şehirde Hız serilik isteyenler benim bu acı tecrübemi yaşamalarına hiç gerek yok bence.

@ahmet64

Kaçamak cevap vermişsiniz? zaten mantıklı olmayan bir şeye yapılabilecek tek şeyi yapmışsınız?
10kg'ı mı daha kolay götürürsün yoksa 15kg'ı mı nedir yahu, forumun seviyesi bu mu?

@ahmet64 1724 hoşuma gitti açıkçası pek bisiklet deneyimim yok 1721 ile 1724 arasında fark vites farkı 1721 de turney 1724 de ise altus model vites kullanmış shimano altus daha sıkıntısız çalışır değil mi ?
@Üye Adı tavsiye için teşekkür ederim mosso güzel bir firmaya benziyor 1724 modeli hakkında fikrin var mı ?
@keremkucuk041 şehir bisikleti düşünürken bende ilk kron tx 150 modelini düşündüm fakat kron hakkında kötü konuşan çok var bisikletinizden memnun musunuz + ve - yönlerini kısa da olsa yazabilir misiniz ?

@BurakTr22 1724 modeli hakkında bilgi sahibi değilim. Amatörce bir cevap olacak benimki.
Profilinde gördüğüm kadarıyla Adanadasın. Severim Adanayı (sık sıkta haftasonları için gelirim) düz bir şehirdir. Vites olayına çok takılmamanı tavsiye ederim. Benim gibi istanbulda yaşasaydın faydası olabilirdi. Bütçe yüksek değilse gezinti ve ulaşım amacıyla kullancaksan Mosso Legarda 1721 gayet rahat işini görecektir. Mosso bana Merida bisikletimi hatırlatıyor.
Şimdiden hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanı dilerim.

@aabAAB

Aşağıdaki senaryada bir bisikletçi aero kuvvetlerin dikkate alınmadığı ve sabit olarak 200 Watt gücün uygulandığı denemelerde bulunuyor.Denemeler aynı bisikletçi tarafından 15-16-17 pounds luk 3 bisikletle 1 millik bir yokuşta %1 den %7 ye kadar değişik eğimlerde yapılıyor.Referans bisiklet 18 pound ağırlığında
Eğim arttıkça bisiklet ağırlığının etkisinin daha fazla olduğu görülmekle birlikte editör bu etkinin sanıldığı kadar anlamlı olmadığını belirtiyor.Tabi bu yarışan bisiketçiler için çok önemöli bir değer.%7 lik 1 mil uzunluğundaki yokuşta 15 poundluk bisiklet 17 poundluk bisiklete göre yaklaşık 10 saniye avantaj kazanıyor.(1 pound yaklaşık 453,6 gr)

Burada kullanılan tüm bisikletlerin çok hafif seçildiğini görüyoruz.Eğer 10,5 kg ve 14 kg lık bisikletletleri dikkate alırsak bu iki bisiklet arasındaki fark biraz daha fazla olacaktır ancak yine de %30 seviyelerini bulması zor görünüyor.Ama bu durumda bizim hissetiğimiz subjektif etki çok fazla olacaktır.Hafif bisiklet her zaman avntajlıdır.
FASTER_LighterBikePower_Time.jpg

@BurakTr22Bisikleti alali 12 saat daha dolmadi ben birşey diyemem bu konuda , zaten ilk şehir bisikletim tecrubemde yok ama ilk izlenimlerim olumlu :)

Bisikleti ben aldıktan sonra Servisin çalısanları üzüldüler :) kendileri yemeğe giderken vb. kullaniyorlarmış :) Çok iyi bie tercih yaptığımı söylediler hayirli olsun dediler .

Maşada - beklemekten olabilir - bir sıkıntı var açık kalmış kilitlemiyor , hafta içi garantiden istenecek oda değişecek .

@tekin17Aman hocam naptın, bak elinde bilimsel veri yoksa böyle şu kadar fark var filan diye konuşma forumun seviyesini belli ediyoruz bu şekilde :) git araştırmayı yap ispatla öyle gel, hem kim bilir belki de düşmüştür performansın? [emoji12]

@ahmet64
Kesinlikle doğru:harika:

• Beğen
Tepkiler: ahmet64
@aabAABKaçamak cevap vermedim, mantığın zaten onayladığı tecrübemle sabit olan spor salonu örneğini verdim ama anlamak istememişsiniz. O pedallarını çevirdiğiniz cihaz bisiklet. Yani onu da götürüyorsunuz kendinizle beraber. Bunu bilen birisinin ispata gerek duymadan aklıyla daha hafif bir bisikletin özellikle yol uzadıkça ciddi fark oluşturacağını bilmesi gerekir. Yukarıda zaten size istediğiniz tarzda bilimsel cevap verilmiş ben sadece ekleme yapayım. Araştırma 1 mille sınırlandırılmış yani 1.6 km. 1.6 kmde 900gr. fark varken oluşan fark 10 sn. Varın siz bunu 25km yol 4kg ağırlık farkına uyarlayın. %30 ifademe kaba bir hesapla demiştim varsın %20 olsun, az mı? Ayrıca yukarıda başka bir arkadaşta 5kg hafiflikle %30-40 arası fark oluştuğunu belirtmiş. Benim bu yorumu yapma sebebim de 20+ kgdan 13kglık bisiklete geçiş yapmam. Bunlar tabiki subjektif çünkü şahsi tecrübelere dayanıyor. Forumun mantığı bu,herkes yorumunu yapar. Seviye arıyorsanız bilim adamları kulübüne üye olun yada forum nedir onu iyice öğrenin.

@BurakTr22Tabiki altus tourneyden daha iyi ama aradaki 250 tl fiyat farkına değer mi bilmiyorum. Tekrar ikisini detaylı inceleyip bu mesajı editlerim.

@ahmet64Sadece altus-tourney farki degil ayni zamanda 21-24 vites farkida var .

• Beğen
Tepkiler: ahmet64
Geri