Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

sa iyi günler bende şehir içinde işe gidip gelmek amaçlı 2000 tl bütçeyle bir bisiklet bakıyorum. Bana neler tavsiye edersiniz. teşekkürler iyi forumlar. ( boy :170 kilo:89 )

Scudo
Herkese öncelikle merhabalar, adım Ali KARADAĞ, İzmir Karşıyaka'dan aranıza katıldım. 33 yaşında mühendisim, özel bir firmada arge departmanında çalışmaktayım.

Uzun süredir oturarak çalışmanın getirdiği kiloları atmak ve nefes açmak için için geçen sonbaharda 4 aylık spor salonu maceram oldu ve 2010 yılında askerde yırtılan sol diz çapraz bağlarım koşu bandında yine yırtıldı ve dizimi kıramaz oldum. Doktorum 6 ay spor yok tedavi sonrası bisiklet+güçlendirme önerdi fakat ben artık eski tutkum olan bisiklete tekrar başlamak istiyorum.

Boyum 180cm, kilom 103kg. 1600-1700TL civarı bütçem var.
Ana 2 parkurum şu şekilde;
* 1. Parkurum Karşıyaka-Kuş Cenneti (Düz, bisiklet yolu, yaklaşık 25+25km)
* 2. Parkurum Karşıyaka-Karagöl (Tırmanış-İniş, Bozuk asfalt yol, 25+25km) (kondisyon kazandıktan sonra)

Seçenekler;
1- Bianchi Touring-727 (Sıfır)
(link)

2- Kron TX-500 (Sıfır)
(link)

3- Merida Speeder T3 (2. El)
(link)

Seçenekler arasında aklım bir hayli karıştı.
Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@toydosÖncelikle geçmiş olsun. Bisiklet sağlık için var, doktor 6 ay yasakladıysa binmeyin derim.
Bisikletlerle alakalı konuşacak olursak merida nereee diğerleri nere :) meridadaki vites sistemi yol grubuna ait diğerlerininki şehir grubuna. ayrıca rotanızdan kaynaklı olarak diğerlerinde siz bisikleti taşırsınız çünkü hidrolik disk ve amartisör var ve ciddi yük. Kadro kalitesi farkı da cabası.. Kısaca şöyle açıklayayım: merida 10.2 kg diğer ikisini göremedim ama bu donanımla 14ten aşağı olduğunu düşünmüyorum. Kaba bir hesapla aynı yolda meridayla %30 daha az yorulursunuz, %30 daha hızlı gidersiniz,aynı güçle %30 daha fazla yol gidebilirsiniz. Örnekler çoğaltılabilir :)

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ahmet64
Çok teşekkürler :) 6 aylık süreyi doldurdum çok şükür iyiyim şimdi.

Arada segment farkı var farkındayım ama merak ettiğim 2. El elimde patlar mı sıfırın avantajı ne olur acaba?

Merhabalar. Ben İsmail. Rize'den aranıza katıldım. Rize de çalışıyorum ama Trabzonluyum. 19 yıllık Öğretmenim. Evli biri lise 1 de, diğeri orta 1 de iki oğlum var. Onlarla turlara çıkacağız inşallah.

Bir tane şehir tur bisikleti almak istiyorum.
Hatta temiz az kullanılmış bi ikinci el bulursam onu bile alabilirim.
3 model var kafamda. Lakin almadan bir bilene danışayım dedim.
Gönlüm Carraro Sportive 230 HD den yana lakin 2700 civarı bi bedeli var bu nedenle (açıkcası fazla para vermek istemiyorum) alamayacağım.

Boyum 1.80. Bacak boyumu ölçmedim. Ama 18"-20" bi bisiklet idealdir sanırım. Yol bisikletlerinde kadronun yüksek olması da tavsiye ediliyor. Bu nedenle 48 yada 50 cm kadrolu düşünüyorum.

Diğer seçeneklerim 27 vitese, 28 jant boyu ve hd frene sahip şu 3 model.

* Carraro Sportive 227 Fiyatlar: 1823, 1950 , 2055, 2150 TL
* Salcano City Sport 10 HD Fiyatlar: 1785, 1830, 1950 TL
* Kron TX 450 HD yada 500 HD Fiyatlar: 1400, 1600, 1790, TX 500: 1935, 2200, 2450

Fiyatları nette bulduklarımdır. Modelleri ya 17 ya 18 tam bilmiyorum.

Sizce hangi modeli almalıyım ve neden?

@toydos2.el alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan videolar var internette onlara kesinlikle bakın. Yeni çıkan bisikletlerde kalite düşüşü var, gıcır olması dışında bi avantajı yok yani. Ki 2.el olup sıfır gibi bisiklet bulabilirsiniz bakımlıysa. Ben de geçen ay aldım 2.el 800₺ fiyatı vardı , çok bakımlı değildi ama sıfırı 3000₺den aşağı alınamayacak bir bisikletti. Şuan itibariyle çok memnunum

@ismailht61Merhabalar hocam. Hoşgeldiniz. Öncelikle kadro konusunda şunu belirteyim boy 171 bacak 84 ve 48 kadro kullanıyorum. 48 size olmaz zannederim, 50de olsa olsa normal olur. Hani büyük almak isterseniz 52ye bi bakmanız iyi olur. Eğer fiyatlar bu şekildeyse tabiki carraro. Bi tık daha iyi diğerlerinden

Hoşgördük Ahmet kardeşim.
Carraro 227 : (link)

Tavsiyelerinize göre yarın sipariş vereceğim. (Kampanyası bitmeden)
Birde Sedona buldum 2. el az kullanılmış.
(link)

Renkleri filan çok hoş ve 52 kadro. full Shimano Alivio grup.
Sıfır 227 Carraro mu (1823 TL)yoksa ikinci el sedona 345 mi? (1750 TL)

• Beğen
Tepkiler: kulebey
hocam ikinci eli görmeden almayın eğer gerçekten temizse ben sedona derdim

ayrıca denemeden almayn kesinlikle internette gördüğümz beden tabloları bazı kadrolara göre değişebiliyor o yüzden mutlaka üstüne bi çıkın derim
@ismailht61

@ismailht61Kesinlikle sedona çünkü daha iyi. Bu arada kendi görüşüm ilanı inceledim bisiklet çok bakımlı gerçekten. Ki arkadaşın sözüne güvenirsek sadece 900 km yapmış. Evde özel oda ayırmış vs. Sıfır bisiklet gibi yani. Biraz daha indirtebilirsiniz de hatta. O zaman tadından yenmez :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@kulebey

Anladım. Lakin memelekette böyle iyi bisiklet binen yok. Haliyle ikinci elide yok :)
En yakın Samsundan çıktı işte.
Forumda arkadaşlar varsa yardımcı olurlar mı bilmem. Gider bi denerler. Bakar inceler. Para eder hocam der. Bende alırım.
Otomobil forumlarında genelde öyle yapıyoruz. :) Bi çok arkadaşa araba almışlığım var. :)

@ismailht61 o şekilde yardımcı olabilecek varsa olur tabi ama şahsi fikrim görmeden almayın bu şekilde sıkıntı yaşayan çok var dikkatli olmak lazım :)

birde kadro boyu gerçekten farklılık gösteriyor internette bakmama göre bana gereken 19 inch kadro yani M kadroydu ancak giant roam 2 de deneyince S kadro aldım

@ahmet64

Evet Ahmet ama ilanı 2017 Mayıs ayında vermiş :)

Kendisiyle görüştüm. Binemedim dedi. Tıp okuyorum dedi. 2 kişi daha görüşüyormuş. Buyur gel bak dedi bisiklete. Arkasındayım malımın dedi. Yarış bisikleti alacakmış. Dicektim madem binemiyon 2. bir bisiklet neden alınıyor :)

Bacanağım samsunda. Nakliyeci. aldırır göndertirim. foruma üye olmanın faydasını ilk mesajdan gördük.
Sedonayı hiç bilmiyordum. Carraro big 927 süren biri var burda. O tavsiye etmişti bu markayı. Ondan yöneldim.

Ama bu sedonada çok jan janlı :) Renk armoni süper. Çok hoşuma gitti valla. Emsali sıfırı şu an 340 var. 2700 civarı fiyatları.

• Beğen
Tepkiler: ahmet64
Merhabalar arkadaşlar.Foruma yeni üye oldum yardımınıza ihtiyacım var.Salcano City Fun 60 v ve Salcano City Explorer 30v arasında kaldım.İki bisiklet de benzer özellikte ve fiyat olarak da 30 40 tl fark var. Sizce hangisi ?

@enis3922Merhaba. Hoşgeldim kardeşim. Aynakol hariç hiçbir fark yok sanırım. Beğendiğini al. Kadro seçimine dikkat et alırken..

• Beğen
Tepkiler: enis3922
@ahmet64

@ahmet64
@ahmet64

Çok sağol yardımın için fakat şuan farkettim vites atma kolu city fun 60v modelinde vites kolu daha modern sanki.Sadece dokunarak vitesi rahatça atabiliyioruz.City explorer modelinde iste klasik aşağı ve yukarı yönlü kaydırmalı olanlardan.Bu konuya da bi el atarsanız büyük ölçüde kararımı vereceğim :)

@enis3922Aa o da farklı demek, görmemişim ben. E tabi yeni tarz olanlar daha kolay oluyor onu al derim

@ahmet64

Evet bende az önce fark ettim.Gittigidiyorda city explorer 829 tl city fun iste 849 tl,arasındada pek fark yok seçimim city fun oldu gibi zaman ayırdığınız için teşekkürler saygılar :)

• Beğen
Tepkiler: ahmet64
Arkadaşlar matara/suluk almak istiyorum. Şu ürünü buldum. Sizce nasıl ? Sizin tavsiyeleriniz nedir ?

(link)

(link)

(link)

(link)

@ismailht61Gecen ay samsunda sedona 2015 410 sattim bir sene kullandim bisikleti 11 kg civari cok akici bir bisiklet 10.yil serisi sram set ile yol bisikletine gectigimden sattim sehir alsam yine 410 alirim 2015 i

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri