Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar şehir bisikleti alarak araniza katılmak istiyorum. Sedona ve Giant modelleri arasında kaldım ama amortisör olmasını istediğim için Sedonaya kayıyorum. Bütçem 1500-2500 arasında siz neler önerirsiniz?

Scudo
@Darrow-21**

Tercih hızsa incer teker düz maşa hafif bisiklet.
Tercih konfor ise tam tersi.
Ben hafif olana seçtim. Çook mennunum.

• Beğen
Tepkiler: Darrow-21**
@Darrow-21**Ben 2. El öneririm çünkü sedona dahil çoğu firma gelen zamlardan dolayı fiyatı şişirmemek için kaliteyi düşürmüş.Geçen senelerde çıkardıklarıyla 2018i kıyaslayabilirsiniz. Giant hiç denk gelmediğim için incelemedim onu bilmiyorum açıkçası.
Maşa meselesine gelince, ben forumda düz maşa tercih eden ezici çoğunluğa uyarak düz maşa almaya karar verdim ama kilitlemeli amartisör nasip oldu ve açıkçası çok memnunum çünkü yaşadığım şehrin yollarında çok fazla çukur,laka,kasis vb. bulunuyor. İlla lazım olursa maşayı kilitliyorum belki düz maşa kadar performans vermiyor ama ona yakın olduğuna eminim. Ki kilitliyken bir kere sürüş yaptım tüm o lakalardaki etki-tepki durumları vücuduma geçti. Çok rahatsız ediciydi. Yaşadığınız yer, yolları bi nebze cillop gibi olan ist-ank-izmir fln değilse kilitlemeli tavsiye ederim..

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yaşadığım şehrin yolları kaldirımlari cidden bozuk hız çok şart değil çok hız yapabilecek kadar da cesaretli değilim açıkçası amortisör nerdeyse şart belki kalın teker taktırıp da kullanabilirim amortisör olmazsa kararsız kalmış durumdayım 2. el konusunda Doğu illerinde bu işin 2. el piyasası pek yok çok pahalı veya çok ucuz modeller buldum araştırdığımda 2017 model alsam ne tür olumsuz yanları var 2018 almaya göre teknik özelliklerinin düşürülmesi hoş değil cidden

@Darrow-21**Şuan için 2017nin dezavantajı yok aksine avantajı var. Kafanda belirlediğin bir model varsa 17-18 karşılaştır derim. Yada buraya yaz biz sana yardımcı olmaya çalışalım

• Beğen
Lütfen rica ediyorum artık biri benim soruma da cevap versin ya :) Altta linkini paylaşmış olduğum bisiklet sizce fiyat performans bakımından nasıl ? Eğer yok bunu almak yerine şu daha iyi bunu al diyebileceğiniz bir bisiklet var ise onu da tercih edebilirim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Carra 324 yeni aldığım şehir bisikleti var satıyorum toplam maliyeti 1580 çamurluk bagaj dahil.katlanir alacagim için satıyorum 1000 tl ye kargo hariç fiyatı ilgilenenler 5494499549 telefonu araya bilirler resimde ata bilirim numara gönderirseniz.Hayirli günler.

Il Malatya

Dosyalar

• 20180312_144120.jpg
    20180312_144120.jpg
    150,4 KB · Okunma: 38
@muhammetcelikBiraz üst segment olduğu için yorum yapmamıştım şimdiye kadar lakin şimdi inceledim, bu fiyata göre çok iyi bence. Karbon maşa mevcut, ağırlık 9.90 bu fiyat bareminde bu ağırlık var mıdır başka bilmiyorum doğrusu :) bu marka/modelin kullanıcılar kulübü varsa oraya yazın derim

@muhammetcelik escape air kullanıyorum. 28 kalıkta lastiği var. Şehirde kullanacaksan 23 lük lastiği zor olabilir. Sadece asvaltsa olabilir. Sanırım triban gibi sadece gidonu değiştirilmiş yarış bisikleti olabilir. Üzerindeki parçalar yarış bisikleti parçaları fitness diye geçer bu bisiklet. Ağırlığı cidden buysa güzel ürün bence.

@ahmet64

Sedona 320 düşünüyorum ama iyi indirim yapılırsa 330 da alabilirim aslında kask vs de almam gerekiyor ne dersiniz

@Darrow-21**Kask eldiven ve gözlük şart. Ayrıca gece sürüş yapacaksan ışıkta olmalı. Ona göre bütçeni ayarla derim.

• Beğen
İki bisiklet arasında 400 500 tl gibi bi fiyat farkı var değer mi sence

@Darrow-21**En bariz fark vites. 24-27

• Beğen
@Darrow-21**İlla 27 vites olsun demiyorsan 320yi al geç derim. Çünkü sistemler aynı serilerin bir alt bir üst modelleri şeklinde. Selesi farklı ama o da belirleyici bir faktör değil. Çoğu fabrikasyon sele acıtıyor zaten. Hız benim işim değil dediğin için 320 tam sana göre [emoji4]

• Beğen
@yorgun bekçiÜstündeki sistemler gayet iyi, bahsettiği kadar az binildiyse bence çok iyi fiyat.. aksesuarların varlığını da boş geçmemek lazım..

Orbea carpenin 42 aynakol ve 11/34 rublesi için soruyorum ilk bisikletim olacak bu arada, Yokuşu rahat çıkmak için 42/34'ü mü kullanacağım?

Giant air 46/34 aynakol ve 11/34 rubleye
ve
3 yaprak aynakollara yani 27 viteslilere göre fazladan harcamam gereken güç nedir yokuşlarda?

Tek aynakol çok ciddi handikap mı?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@aabAAB
Çok yokuşlu bir bölgede mi oturuyorsunuz?42/34 yokuş çıkarken kullanacaksınız.Fark eder.
Giant dan vazgeçmişsiniz galiba.Nedenini sorabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
Bir dokunun bir binin Uygun kadroya tabi... Sonucunda bir tekerlek dönsün. İlk başlangıç için çok para harcamayın. Silikonlu sele kullanmayın (o popo illaki ağrıyacak. Grip hastalığı gibidir ilaç kullanırsan 1 haftada kullanmaz isen 7 günde geçer.) Vücudunuza uygun sele ve gidon ayarını mutlaka yaptırın. Vücudunu koru yıpratma...Antremanlarını az az gün aşırı arttır ilk başlarda. Doğru bisikleti sonradan buluyorsun ama mtb ama tur ama yol.... 1 yıla kalmaz.... Herkesin doğruları tecrübeleri ile şekilleniyor.

Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri