Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Peki Escape Air mi daha iyi yoksa Escape RX3 mü ?

Selamlar,

Artık eskisi gibi araziye çıkmadığım için MTB'mi değiştirmek istiyorum, İstanbul şehir içinde (Beşiktaş ve çevresi, sahil yolu, Belgrad ormanı, Beykoz tarafları vb.) kullanabileceğim hafif ve çevik, fitness bike tarzına yakın bir bisiklet alacağım. Aradığım genel özellikler; 27.5" jantlar, yeterince ince ama hafif dişli lastikler, hidrolik disk fren, sabit aluminyum yada mümkünse sabit karbon ön maşa, 11.5 hatta mümkünse 11 kg.'ı geçmeyen toplam ağırlık, deore seviyesine yakın bir çekiş sistemi. Limit olarak 3000-3500 TL'ye kadar çıkabilirim. Bu özelliklere yakın önerebileceğiniz modeller var mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ahali merhaba, bir süredir bisiklet almayı planlıyorum ve aynı süredir bu forumda yazılanları okuyorum.

Bütçem 1000 TL(1400 TL'ye çok zor da olsa çıkabilirim) civarında, şehir bisikleti aramaktayım. Mosso Legarda 1721'i(düz maşalı 930 TL) seçtim gibi, her neyse tabi sürekli araştırmaktan gönlüm biraz Sedona 410 modeline de kaydı. Sizce Sedona 410'a 1400-1500 gibi para vermeye değer mi?

Başka tavsiyelere de açığım; açığım derken şöyle "ya mosso yerine bir 400-500 daha zorla şunu al ömür boyu bin.. şu modifikasyona daha açık... o paraya bu var... gibi gibi. Yoksa Mosso 1621 beni götürür mü?
Ha bu arada amacımdan bahsedeyim; günlük olarak sahil yolundan maltepe-kadıköy arası pedallayacağım, 12+12=24 km gibi yol yapacağım. Yolun neredeyse %75'i bisiklet yolu-asfalt. Kalanı da artık bir İstanbul klasiği olan şantiye kenarları ve şantiye araçlarının bozduğu yollar.

Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
@hakunin1621 mi 1721 mi? Bütçe yukarı çıkabiliyorsa bu 2sinin yerine 1724 tavsiye ederim. Nette 1250ye bulunuyor..

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Grim speeder 300 tavsiye ederim. Çok atik bir biaiklet 10 küsur kg ağırlığı var, Merida Türkiye sayfasından özelliklerine bakabilirsiniz, şahsen çok memnunum. 2016 modelden bahsediyorum.

Selamlar uzun süredir araştırmadayım bu sezon almak istediğim bisiklet yorumlardan takip ettiğim kadarı ile

Mosso 1724 ve Carraro 225

Aralarında 422tl rakam var bu farka 225 değermi ? Axess kartla alırsam 100tlde chip para veriyor 525tl fark olur aralarında. Yoksa mosso mu tavsiye edersiniz ? Bunların ağırlıkları üzerindeki vites ekipmanları vs vs karşılaştırırsak nasıl durumları. Yani carraro 225 gerçekten aradaki 525tl farka değermi.

Nette bulabildğim en uygun fiyatlar :

(link)

(link)

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Bütçem çok iyi deil kredi kartına taksitle alacağım bilginize.

• Beğen
@3rk4nŞuan 1724ün fiyatı çok ucuz. Hele ki chip parada alacaksan bedavaya gelecek tabiri caizse. 500₺ verecek büyük bir ekstrası yok carraronun. Mesela maşası bi tık iyi ama vites sistemi bi tık kötü. Hidrolik diskte mossodaki üst versiyon diye biliyorum. Yani şu şartlarda kesinlikle mosso.

Peki son sorum şuanda kadro olarak 46 ve 51 var hangisini almalıyım 170 boy 100kg yim bacak boyum :70cm yardımınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.

@3rk4nBen 48 kullanıyorum gayet rahat. Boy 171 bacak 84. Bacak boyu konusunda eminsen 46 alman gerekir.

Bu bisiklet fiyat performans bakımından sizce nasıl ?

(link)

@3rk4n Hayırlısı olsun bende 225 var ama mosso da güzel tercih ... :harika:

Teşekkürler valla aradaki 525tl aklımızı çeldi :D yoksa uzun süredir carraro 225 almayı planlıyordum.

Sonuçta az para değil tabi ...

Geri