Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Selamlar Herkese

Ben Mosso 1621 sahibiyim biraz bilgi paylasmak ıstedım yaklasık 1000 km den biraz fazla yol yaptım tabi 2017 ve 18 modellerde kadro ile ilgili bisey degıstımı bilmiyorum. En sevmedıgım ozelligi tabi ozmanlar tam anlamıyorum Bisikletten 21 vites demek rublenın vidalı olması anlamına geliyor yanlıs hatırlamıyorsam on buyuk dişlisi 28 di ben 32 yapmak istedim ama ruble bulmak cok zor ben bulamadım Kaset sisteme gecmek ıcın gobek değistirmekle basladım derken jantlar degisi vermis fazla vaktinizi almıcam ama en sonunda benım 1621 oldu size 1627 Deore setli. 2. konu on catal keske hidrolik disk frende duz masa olsaydı benım hıc bır işime yaramadı hep kıtlı bisikletinin aksesuarlı agırlıgı 17kg su anda. Bisiklet yokus yukarı esnıyor biraz 6061 olmasından dolayı herhalde(aynı zamanda Mosso 735 TCA sahibiyim kıyaslamak dogrumu bilemem tabiki) uzun oldu kusura bakmayın
24 vites idaeldir benım fıkrım ruble degistirmek isterseniz daha kolay olur

Saygılar

Scudo
@hunter84
Dostum selamlar.
Vidali rublelere uygun 7li yada 8 li megarange marka 11 - 32 gbi disli oranlara sahip disliler mevcud. Goggle dan bakabilirsin .

@mariokaldato Tavsiyeniz için teşekkur ederım ben bulamamıstım almak ıstedıgımde stok yoktu ama su anda 9X3 gayet iyi oldu

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@MENDERES1481 ben 2 seneye yakın city sport 30 kullandım. Gayet mennumdum. Çevremde hem dağ bisikleti kullanıcıları olduğu için onlara göre daha hızlı ve seri tabiki. Önceliklerinizi belirlemeniz lazım.
Şimdi ise giant escape air aldım. 700x28 yol bisikleti tekerine yakın lastik kalınlığı düz maşa 10 kg ağırlık ile çok seri bir bisiklet. Yokuşlu yerler böyle birşey lazım kesin. Fakat konfor düşüyor haliyle. Ama keşke daha önce alsaymışım dedim.
Kullanım yolları konfor-hız tercihine göre seçim yapılmalı bence.

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
@mühdr Kesinlikle çok güzel bir model. Bende Giant’ın escape 2 modeli var kullanılan kadro materyalleri falan aynı doğal olarak kadro açıları farklı ama güzel makineler. Hatta şimdiki aklımla sanırım bu modeli alırdım. Çünkü amortisörün tek görevi çukurlarda falan darbeyi emmek değilmiş aynı zamanda önü biraz daha yükselterek daha konforlu bir pozisyonda oturmanızı sağlıyor.

Selamun Aleyküm Arkadaşlar. Salcano göbekten 7 vites bir bisiklet düşünüyorum. Tavsiyeleriniz neler olur ? Bana yardımcı olur musunuz ?

Giant air'in sürüş pozisyonu nasıldır arkadaşlar, çok yatık bir pozisyon istemiyorum gidip deneyemedim henüz?

Orbea carpe ve giant air'in sürüş pozisyonlarını karşılaştırır mısınız? Genel değerlendirmede iki modelden hangisini tavsiye edersiniz?

CARRARO CR-T WORLD 30-V HVB 28″ Değerlendirmenizi tavsiye ederim. Size uygun olan M (56cm) dir. Ben Kullanıyorum. Gayet memnunum.

(link)

@aabAAB
İkisi de fitness bike tarzı bisikletler.Diğer şehir bisikletlerine (kilitli maşalı olanlar )göre sürüş pozisyonu biraz da yatıktır.
Orbea ve Giantın kadro geometrilerine baktığımızda elimizde sayısal geometri değerleri olmamasına rağmen Orbea biraz daha sert açılı gözüküyor,yani biraz daha eğik sürüş pozisyonu var diyebiliriz.
Ben şehir bisikletlerinin hafif ve ucuz olanının makbul olduğunu düşündüğümden Giant almanızı tavsiye ederim.

• Beğen
@aabAAB Özellikle Giant için söylüyorum çok hafif ve atak bir bisiklet sıkıntı yaratmaz.
Orbea da tekli aynakol olduğu için birazcık daha zorlar.

• Beğen
@aabAAB
Yakın zamanda eşime aldık Giant Air'ı. Oturuş pozisyonu olarak gayet dik durmanızı sağlayan bir kadrosu var. Sırtınız yaklaşık 60 derece açıda duruyor sürerken.
(Çoğu bisiklette olduğu gibi üzerindeki sele ve elcikler acilen değiştirilmesi gerekecek kadar rahatsız haberiniz olsun. Resmen öylesine konulmuş)
Ama hafifliği ve vites oranları ile tam bir canavar. Hem yol bisikletine geçmeden önce iyi bir basamak, hemde şehir içi kullanılacak şık bir fitness bisiklet.

escape_air.jpg

Orbea kullanıcıları mı fanatik bilmiyorum ama giant falan yanından geçemez diyorlar şehir bisikleti konusunda, tecrübeye saygım olmakla birlikte ikisini de kullanan ya da orbea kullanan varsa görüşleri ne yönde acaba?

Bir arkadaş ucuz ve hafifi makbuldür demiş şehir bisikletinin, peki orbea fazla ücretin karşılığında ne veriyor. Konfor mu ya da anlayamazsınız mı:)

Para var ama harcamanın üst limiti konusunda emin olamıyorum.

@aabAAB Yol bisikleti alacaksınız alabileceğinizin en iyisini alınız.Dağ bisikleti alacaksınız alabileceğinizin en iyisini alınız.Ama şehir bisikleti alacaksınız en uygun fiyatlı,en hafifini,en fiyat performans ürününü alınız.
Benim fikrime göre Merida ve Giant en mantıklı en alınası şehir bisikletlerini üreten firmalar.

Bayiden sıfır ama 2015 model bisiklet almanın mahsuru var mı?

@BerkEvren
Rengine qalp <3 harika Berk hayirli olsun

@aabAAB
Sağına soluna bakın çizik mizik var mı diye.
Sonra satıcının gözünün karasını gördünüz mü;atış serbest:Õlümüne pazarlık:p

2000₺'ye kadar öldürebildim uygun mudur:cool:
Lastik bayat çatlak olur muhabbeti dönüyorda ondan sordum.

@hamlet2006

Estafurullah. Ama ben 4 senedir ayni lastikleri her turlu sartta kullandim, sorun yok. Ama bsey diyemem tabi. Makina iyiyse lastikler degisebilir

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Geri