Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@Hakan Ergül
Kilitli maşanın gerekli olmadığına inananlardanım heleki giriş seviyesi maşa olunca.Sadece boşuna ağırlık.Ancak ve ancak kilitli maşa;bisikletin geometrisini etkiliyor.Gidonu yükselttiği için sürüş pozisyonu dikleşiyor,rahatlıyor.Eğer sabit maşa olursa biraz eğik bir sürüş pozisyonu oluyor

Scudo
@hamlet2006
o zaman süspansiyonlu model tercih etmeliyim.sürüş rahatlığı benim için vazgeçilmez bir seçenek.
bakalım büyük ihtimalle ya crosway 300 yada sedona 340 olacak gibi duruyor.inşallah pişman olmam.çünkü istanbul trafiği ve yolları bazen insanları bisiklet kullanmaktan soğutabiliyor.inşallah alırsam bu duruma düşmem

Kilitli maşa mevzusu tamamen ticari bir aldatmacadir. Cunki suspansiyon yapisi geregi dag bisikletlerinde olan bi sistem oldugundan herhalde ormanda duz yol bulma hayaliyle kitli maşa alacak degil kimse. Tamamen ticari satis fikridir. Cunku zaten genelde maşalarin agirlklari ortalama 2 kg ustu oluyor ve acik soyliyim önde 2 - 3 kilo arasi bi maşa kitlense ne olur kitlenmese ne olur

@Hakan Ergül dostum bundan bir kaç gün önce bilgi edinip öğrenmeye çalışıyordum arkadaşlar sağolsun yardımcı oldular bende sedona ve merida arasındaydım öncesi giant escape de vardı neyse ben V fren ve düz maşa tercih ediyordum şehir ve turda kullanacağım için bütçem yeterli olmadığı için sedona 410 ikinci el ile başladım temiz henüz bir senesi bile bitmemiş 100 km yol yapmamış bir bisiklet aldım bugün elime ulaştı memnunum bir sonraki modelim merida olacak speeder serisi hoşuma gidiyor speeder 300 veya 400 düşünüyorum ilerde kısmetse eğer bütçen fazla değilse daha iyisini ikinci el de alabilirsin çünkü ekipmanlarınada bir bütçe ayarlamalısın

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@mariokaldato iki bin fazla versin
TOUGHROAD SLR 1 alsın bence. sram x7

arka değiştirici sram gx

1.82 boy 78 kg. daki bir arkadaş için 1800 tl ye kadar 28 jant, v fren, altus ya da acera, amortisörsüz 24 vites veya üstü şehir ya da hibrid bisiklet olarak birkaç öneri rica ediyorum.

@Eroseros merhaba bütçeyi belirtmemişsiniz fakat öneri olarak merida speeder, giant escape serilerine bakabilirsiniz bütçeniz düşükse eğer bunlara nazaran Sedona 410 serileri var ikinci el temizde bulmak mümkün

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ones
İlgine teşekkürler. 1800 tl diye bütçe yazmıştım. Ben de merida 20 v ya da carraro 327 olabilir demiştim arkadaşıma. 2.el istemiyor. Tourney vites de istemiyor.

• Beğen
@mariokaldato
Hocam türkiyede ikinci el araştırırken alanın bisikletiyle hediye gelmiş hiç kullanılmamış buldum hemen aldım deneyeceğim bakalım 90₺ verdim arkadaşa 100₺ satıyordu.

Dosyalar

• 4E38B75A-A88D-4E44-A7A1-226CFF3BF00A.jpeg
    4E38B75A-A88D-4E44-A7A1-226CFF3BF00A.jpeg
    45,6 KB · Okunma: 44
  • D0C2E23D-B3B3-4063-BDCA-3E1D35F4D10A.jpeg
    D0C2E23D-B3B3-4063-BDCA-3E1D35F4D10A.jpeg
    54,3 KB · Okunma: 43
  • Beğen
@Eroseros rica ederim, bütçe kısmını atlamışım galiba kusura bakma :) , forumda daha tecrübeli arkadaşlar var elbette fakat dediğiniz carraro düz maşa serisi var mosso bisikletler var carraro serisinde beğenmiştim fakat ağırlığından dolayı sedona 410 yönelmiştim o fiyatlara giant escape R3 var escape air ve bir iki tık üstü escape 2 var arkadaşın isteği özelliklere sahip kadro sağlamlığı ve hafifliği olarakda memnun edeceğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
@danceros
Cok iyi denk gelmis dostum hayirli ugurlu olsun. Kullaninca tecrubelerini di nlemek isterim

Yıllar sonra tekrar bisiklet sürmeye karar verdim. Şehir içi ulaşım ve hafta sonları da turlara katılmak için 1500-2000 TL arasında bisiklet almak istiyorum. Marka, model ve özellik bakımından fikir sahibi değilim. Arkadaşım Kron TX 300 tavsiye etti. Bayide 1775 TL fiyat verdiler. İnternette aynı fiyatlarda Kron TX 500 ve Kron TX 800 var. Tavsiye eder misiniz yoksa başka bir markayı mı tercih edeyim.

@Yücel_09 merhaba güzel bir karar vermişsin, ben daha önce kron xc 150 mtb kullandım disk fren ön süspansiyonlu olandan görünüşü güzel olsada beni pek mutlu etmedi şehir ve tur bisikleti arasında tabiki çok fark var ben biraz daha gezmeyi seven biriydim aşırı yoruyor hantal kalıyor bazı normal seviye yokuşlarda yerimde sayıyordum maşa kilidini bir kaç defa açtım test amaçlı bazen takılı kaldığını gördüm götürdüm yağlama falan yapıldı sorun tekrar devam etti anlayacağın o maşa hep kilitli kaldı hd disk frenide ses yapıyordu benim mi şansımaydı 1250 tl sıfır almıştım marka veya model kötülemek anlamında söylemiyorum sadede tecrübe ettiklerim bunlardı ve hız konusunda bellirli bir hızdan yokuş aşağılarda özellikle boşa düşüyordu pedal uyuz oluyordum TX serileri ile ilgili fikrim yok forumda araştır mutlaka vardır kullananlar, bende bundan dolayı şehir ve tur bisikletine geçmeye karar verdim V fren olacak dedim Düz maşa olacak dedim çünkü kullanmadığım bir özelliğin hamallığını yapmak istemedim amasör gibi ve bendeki kron çok ağırdı 15 kg dan daha ağırdı eve çıkarıp indiriyordum akıcılık ve taşınabilirlik açısından hafif olmasını istedim yine o fiyatlarda uzun araştırmam ve arkadaşların kazandırdığı bilgi ve tecrübelerle Sedona 410 yöneldim 3 gün oldu süreli memnunum toplam 11 kg araştırdığım kadar sedonayıda seçeneklerin arasına koyabilirsin sedona 420 bakabilirsin bütçen yeterse eğer merida ve giant markalarınada yönelebilirsin

@Yücel_09
Hocam söylediğiniz bütçeye carraro önceliğiniz olsun serviste sorun yaşamazsınız.üst düzey kalitedir sizi kron gibi üzmez.

Öncesi bende carraro sportive serilerine hatta 227 serisinede bakmıştım hoşumada gitmişti alırsan pişman olacağını sanmam krondasa eğer carraro sportive daha iyi olur diye düşünüyorum ben sadece ağırlığından dolayı elemiştim

@Yücel_09
O paraya Kron alınmaz. Ayrıca o bisikletçinin kapısının önünden bir daha geçmeyin. Kendiniz yazmışsınız aynı fiyata 3 üst modeli varmış İnternette. Her neyse direk marka model öneremem ama kaliteli bir şeyler bakın. Merida crossway falan olabilir. Sabah güzel öneriler gelir. Benim önerim Kron dan uzak durmanız.

• Beğen
Tepkiler: K-Pax ve ones
@Yücel_09 net ağırlığını bulamadım fakat sportive 321 baz alırsak eğer düz maşa V frene sahip 14.5 kg, süspansiyonlu Disk frenli sportive 227 15 kg dan daha fazladır bence bu şahsi fikrim net bir veri yok elimde model olarak yüksektir vites sistemi vb. Konularda ağırlık değişebilir fakat dediğim gibi 15+ kg olacağını tahmin ediyorum.

Carraro 227’nin de arka aktarıcısının ve diğer bir kaç özelliği ile öne çıktığınında altını çizmeliyim.

Bu fiyatlara çıktıktan sonra verdiğim parayı hak ediyormu diye sormaya başlıyorsun çünkü yaklaştığın Merida ve Giant gibi dünya markaları var, bir çok marka var onlardan hiç söz etmiyorum bile fiyat olarak bayağı bizi aşar fakat o bütçelere ben olsam temiz ikinci ellere yönelirdim.

• Beğen
Geri