Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@GRKM öncelikle yorumun için teşekkür ederim

sppeder ağırlığı 10.93 kg

Escape 1 ağırlığı ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım.

Scudo
Valla bisiklet fiyatlari ucmus resmen. Ayrica 2 . elde super firsatlar var . Benim gbi alin bi 90 lardan atb kadrosu sifirdan toplayin daha ucuza gelir
2018-01-22_16-59-44_HDR.jpg

@mariokaldato abi aynen oyle bende senin gibi duşunuyorum yeni bisikletlere o kadar cok para vermeyi anlamiyorum ne varsa eskide var ;)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Bisiklet sever 93
Bulabilirsen temiz bir castello atb kadrosu al . guzel bi temizle boyasini at. Bde 2. El bi xt grup set mis missss :D

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@simge0626 Katlanır düşünür müsünüz ? Toplu ulaşımla entegre olarak kullanabilme imkanından dolayı olukça avantajlıdır.

@ones Rica ederim yarış geometrisinden kastım, hız amaçlı kullanılan yol bisikletlerine dikkatli bakarsanız eğer sürücüsünün aerodinamik pozisyonu (Öne doğru yatık, kollar ve dizler birbirine olabildiğince yakın ve omuzların olabildiğince daraltıldığı oturma pozisyonu) almasını sağlayacak şekilde tasarlandığını görürsünüz. Böylece bir bisikletçinin en büyük düşmanı olan rüzgar direncinin azaltılmasına olanak sağlar. Ancak bu duruş size oldukça performans katkısı sağlasada yarışlar haricinde vücut ağırlığının belirli bir bölümü kol ve omuzlara binmeye başladığından oldukça rahatsızlık vermeye başlar .İşte Merida speeder bu sürüş pozisyonunu sağlayan açılara olabildiğince yakın açılara sahip.
Turlarda ortalama hız genellikle 15-20 km olacağından ve günlük kimi zaman 6-8 hatta 10 saat gibi süreler boyunca bisiklet üzerinde kalacağınızdan bu sürüş pozisyonuna pek ihtiyaç duymayacağınız gibi omzunuza ve kollarınıza binen yükden boyun ve omuz ağrıları olmasına sebebiyet verebilir.(Bu durum boyun, kol, omuz kaslarınızın dayanıklılığına ve esnekliğine göre değişkenlik gösterebilir.) Bu yüzden tur amaçlı kullanılacak bisikletlerde en önemli şeylerden biri sürüş pozisyonunuzun rahatlığıdır ve bu pozisyonu yine siz belirleyeceksiniz.
Size speeder üzerinde hiç rahat edemezsiniz diyemem çünkü vücut yapısı oldukça değişkenlik gösterir. Hatta yol bisikletlerinde çok daha rahat olduklarını belirten bir çok arkadaşımız da var ama bu bahsettiklerim genel geçer bir bilgidir.
Gidon boğazına gelince bu sürüş pozisyonunu belirleyen etmenlerden biri de gidon boğazının açısı ve uzunluğudur. Eğer ki benim gibi eğimli oturmaktan rahatsızsanız boğaz değişiklikleriyle belirli bir miktar daha rahat edebilirsiniz.
Not: Speeder'ın 2 teker arası mesafesi oldukça kısa olduğundan arka bagaja heybe takıldığı durumlarda pedal çevirirken topuğun heybelere çarpma durumu olabilir. O yüzden daha önce speeder'a bagaj ve heybe takan birine sormakta fayda var.

@mariokaldato Aslında bende castellonun bir modeli vardı çocukluğumdan kalma. Çok da güzel bisiklet olmasına rağmen boyuma küçük geldiği içn birine hediye etmiştim. Şimdi elimde kontra pedal bir arabella var babamın gençlik yıllarından kalma ama kadrosu çok küçük olduğundan depoda yatıyor. Acaba onu modernize etmek ne kadara mal olur önceki deneyimlerinize göre bir fikriniz var mıdır ? (Grup setlerini altus veya acera, göbek seçiminde belki deore kullanırım)

@ones Escape 2 pedalsız olarak 11,8 çıkmıştı. Escape 1 de 11,5 kg dır.

@Genç89
Net bisey soyleyemem ama bi 500 kaada canavar olur tahminim jant seti + acera set gbi bseye

@simge0626
Ankarada bin liraya buldum guzel bi makina. Mutlaka firsat bulup suna bakmalisin bence..

(link)
Screenshot_2018-01-23-02-31-24.png

Camurluk + arka bagaj da fiyata dahil mutlaka bakmani oneririm.

@mariokaldato Yalnız baya ucuza satıyor arkadaş hatta düşündürecek kadar ucuz. Hani bir sıkıntısı yoksa kaçırılmayacak fırsat. Şu an sıfırları 2400tl bandında

• Beğen
@Genç89
Ben bi cok seyimi boyle firsatlari degerlendirerek aldim yalniz hem temkinli olmak hemde agresif davranip saldirmak lazim eheheh . :D

Gariban tarzi bi grup set bakiyordum bi baktim feyste bir ilan " 3x8 retro shimano xtr vites kollari" aninda saldirdim tabi hoca durur mu yapistirir cevabi : "_ hocam en son kaca olur?" haha :D

Kargo dahil 50 liraya aldiktan sonra merak ettim goggle dayiya tarattim. E bay da 180 euro satis fiyati :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Genç89 çok teşekkür ederim bu değerli bilgilerin için sayende kendime ve çevremede doğru tercihler yaptırmaya çalışacağım ALLAH kaza bela göstermesin inş.

Son olarak kadro boyu olarak 1.78 boyum var 80 cm iç bacak boyu dış bacak boyu 97 cm kadro olarak nasıl bir tercihte bulunmalıyım M- L - XL mi ?

• Beğen
Tepkiler: Genç89
@ones Giantın uluslararası sitesinde her modelin altında boy ve kadro boyu tablosu mevcut. Bende ona gore sectim. Hangi kadro boyu hangi boy araliklarina uygun inanin bende bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: ones
@Genç89 teşekkür ederim..

@karadagyan bende 1.78 ayakkabı ile 1.79 - 1.80 boylar M kadro sizin için uygunsa sanırım benim içinde sıkıntı olmayacak.

@Genç89
Yok yok set degil daha neler su an e bay da filan full 1996 model ilk seri xtr setler cok az da olsa var ama 2500 dolar civari :D ben vites kollarini aldim o fiyata ki o zaman kendi kendime 3x8 bi acera yapam da bi tik yukseltem demistim seti ama oyle bi sans vurdu ki Allahin isinden sual olmuyor iste sonrasinda sagolsun Murat Çömez kalanlari tamamladi

Sonuc ortada
2018-01-23_09-56-53_HDR.jpg

2018-01-23_09-56-17_HDR.jpg

@onesEvet sorun olmaz bence de.

Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ones
Merhaba öncelikle iyi akşamlar. Forumu yaklaşık bir kaç saat önce keşfettim ve bundan da çok memnun oldum açıkçası. İzmir'de yaşıyorum ve kendime ağırlıklı olarak şehir içi ulaşımda ve bazen de toprak yollarda kullanmam gereken bir bisiklet arıyorum. Aslında motosiklet düşünüyorken bisiklet fikri çok daha cazip geldi ve tamamen cahil olduğum bir sektöre giriş yaptım böylece. 180 cm boyum ve 115 kilo ağırlığım var. Şu anda bisikletimi kullanacağım tahmini güzergah (İzmirli arkadaşlar bilir buranın meşhur Varyant yokuşunu) yokuş açısından inişli çıkışlı bir yapıya sahip. Ve tahminimce bu sebeple akıcı bir vitesli bisiklete ihtiyacım olacak. Benim için bir diğer önemli husus ise 10 sene önce skolyoz ameliyatı geçirdim. Bu sebeple ciddi ağırlıklar taşıyamadığımdan kullanacağım bisikletin taşınabilirlik açısından hafif olması önemli. Bütçe olarak taş çatlasa 3000 TL sınırına sahibim. Yardımlarınız için teşekkürler. :)

• Beğen
@BasarUnal
Giant escape air al dostum 9.kusur kilodur akicidir saglamdir

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@BasarUnal
Merida Speeder 200 ya da 300.Merida dünyada kabul görmüş sağlam bisikletler üretir.f/p oranı iyidir

@hamlet2006
Hayir giant escape air alsin onlar daha iyi ( kafa karistirmalar )

Geri