Merhabalar,
Hali hazırda elimde B'TWIN Original 520 (26") Hibrit bisiklet mevcut. Eşimle paslaşarak kullanıyoruz, portbagajı, jel selesi ve dinamoya bağlı ışıklarından genel olarak memnunuz, ancak oldukça ağır (17kg civarı).
Bu değiştirmekten ziyade, eşim mevcut bisikleti kullanmaya devam ederken, ben de yeni bir bisiklet alayım diyorum
Öncelikle aradığım özellikler;
- Üzerinde portbagajı olsun veya takmak için uygun delikleri mevcut olsun
- Zorunlu değil ama 26" olursa, yanımızda yedek lastik bir set taşımamız yeterli olur.
- Bebek koltuğu / römorku çekebilmek için, tercihen 1:1 veya daha küçük oranlı vites dişli grubuna sahip olması.
- HD değil, tercihim V-fren.
- Temiz ikinci el de olabilir.
Şu ana kadar baktıklarım;
- Giant Escape 2 City - üzerinde orjinal çamurluk ve portbagajı ile geliyor, ikinci el 1300 TL civarı mevcut.
- Bianchi Alto 26 - pek tercih edilen bir model olmasa da, hiç de fena görünmedi gözüme. Bir tek gidonun yanlarda geriye kavisli geometrisini pek beğenmedim.
- Ghost Square Cross 2 - Sıfır ancak 2016 modeli 1500 TL'ye bulunabiliyor. Şekil olarak en yakışıklısı bu olsa gerek, ancak portbagaj deliği olup olmadığını bilmiyorum.
Bütçem; ikinci el için max 1500 TL, sıfırı için (taksitle) 2000 TL civarı. Donanım türlerine pek hakim değilim, bu seçeneklerden veya ilave alternatiflerden tavsiyelerde bulunursanız, sevinirim
NOT: Boyum 172, genelde M kadro tavsiye ediliyor sanırım