Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Mrb. Bir sorum olacak..

Şehir bisikletine yol bisikleti pedalı takılır mı? Performansı etkiler mi?
Bir de pedalın takıldığı vida bölümleri standart mıdır? Pedal için ayna kolu değiştirmek de gerekir mi?

Scudo
Başlangıç için carraro sportive 324 modelini almak istiyorum tavsiye edermisiniz?

• Beğen
Tepkiler: mertznc
Arkadaşlar merhaba bu forumdaki ilk mesajım

Uzun bir aradan sonra tekrardan bisiklete dönüş yapmaya karar verdim. (Masabaşı iş yapıyorum aldığım kilolar nedeniyle)

Antalya'da yaşıyorum bisiklet için çok güzel yerler ve rotalar var

Neredeyse tüm marka ve modelleri inceledim ama çok kararsız kaldım.

Rica etsem bana iyi bir tur bisikleti önerebilir misiniz ?

1) Scott gibi iyi bir kadro bir bisiklet alıp onun üzerinden zamanla en iyi donanımları toplamak mı daha iyi olur
2) Yoksa hiç uğraşma fiyat performans ürünü şu ürünü al diyebileceğiniz bir marka ve model var mıdır ? (gördüğüm kadarıyla fiyatların artması nedeniyle donanım seviyeleri aynı marka ve model bisikletlerde bile seneler itibari ile düşmüş)

Amaç kondisyon kazanınca Antalya'dan Kaş'a kadar beni götürebilecek sağlam ve sorunsuz ve performanslı bir bisiklet almak
kalitesinden emin olursam fiyat sıkıntısı yok fakat kilo (105) (boy 179) ve kondisyon eksikliği nedeniyle çok pahalı bir bisiklet almak
mantıklı olur mu benim için onu da kestiremedim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

@mukemwell Amacınız Antalya Kaş arası performanslı şekilde bisiklete binmekse bence şehir/tur değil yol bisikleti almalıısınız.

• Beğen
Tepkiler: mukemwell
@pressesc Her ikisinin de donanım olarak birbirine üstünlüğü yok. Magnetic de kitlenebilir maşa olmadığından ve 14-15 kg olduğundan tercih etmezdim. Hafif olmasından dolayı City Fun 70 tercihim olurdu. Sanırım 12 kg civarı.

Merhaba arkadaşlar işe gidip gelmek için başlangıç seviyesi bir bisiklet almak istiyorum.
İki model arasında kaldım CARRARO SPORTİVE 124 ve MOSSO LEGARDA 1721 MSM V
Mosso Legarda 1721 ile ilgili incelemeler var fakat Carraro Sportive 124 için bir inceleme bulamadım.
Özellikleri aşağıdaki gibidir.Fiyat olarak iki bisiklet de 950 tl civarında.Hangisini önerebilir siniz?
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkür ederim.

CARRARO SPORTİVE 124 (24 vites)
KADRO ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
MAŞA SUNTOUR M3010 50mm
ARKA VİTES SHIMANO TOURNEY TX800
ÖN VİTES SHIMANO TOURNEY TX51
VİTES KOLU SHIMANO EF51 3X8
FREN ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK CST 26X1.75
JANT CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM

MOSSO LEGARDA 1721 MSM V (21 vites)
KADRO 6061 ALLOY FRAME
MAŞA MODE MD-780S-M/LO
ARKA VİTES SHIMANO ALTUS RD-M310L
ÖN VİTES SHIMANO FD-TY510-TS6
VİTES KOLU SHIMANO ST-EF500 7X3
FREN ALLOY V-BRAKE
LASTİK FLASH V66 37X622 LONG WAY (ZIRHLI)
JANT STARRIMS J19SZ

n11.com'dan MOSSO LEGARDA 1721 MDM V 56 SİYAH (MAVİ) ŞEHİR BİSİKLETİ seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
(link)

Arkdaslar peşin 800 liraya alınır mı sizce

@sonselim16
n11.com'dan MOSSO LEGARDA 1721 MDM V 56 SİYAH (MAVİ) ŞEHİR BİSİKLETİ seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
(link)

Şu nasıl sence hocam peşin 800 tl

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@pressesc Mümkünse ikinci el daha iyi bir şey bulursun. İlla ki sıfır alacaksan, bu paralara, City Fun 70 ya da Mosso Legarda 1721 MDM diyorum. Öncelikle her ikisi de hafif. Diğer detaylar birbirine denk. Gönderdiğin Mosso'nun ekipman hediyeleri de var, bu daha cazip gibi geldi bana.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Sizlere öncelikli tavsiyem hangi bisikleti alırsanız alın muhakkak üstüne birkere oturun imkanınız varsa deneme sürüşü yapın. Ben 2.el bir scott sportster 40 aldım kadro su M beden. 60km kadar bir sürüş yaptım bisikletin harika bir gidişi var lakin Bisiklet bana küçük geldi. Şimdi onu satıp yerine 52cm merida crossway 100 almayı düşünüyorum. Takas yapmak isteyen olursa özelden görüşelim.
(link)

@simply daha once de yazmıştım ama tekrarlayim. Bir arkadasim dort bes ay once 1500 TL ye aldigi ve sadece en fazla yirmi kez bindiği ghost panorama X3 u 1100 TL ye satıyor. Bana kalirsa ghost un Alman olması ve kadro kalitesinin daha iyi olmasından dolayı bence yukaridakileden ziyade bunu tercih etmek daha mantıklı.elbette karar sizin

Merhaba arkadaşlar. Şu anda Salcano ng750 hd kullanıcısıyım. Antalya içindr ulaşım aracı olarak kullanıyorum bisikletimi.

Yakın zamanda aldım ve esasen memnunum bisikletimden fakat ilerde biraz model yükseltmek istiyorum ve doğal olarak şimdiden para biriktirmeye başlıyorum. Bir nevi motivasyon ve biraz da takıntı olarak da bir sonraki bisikletimi şimdidenseçmek istiyorum.

Arkadaşımın Salcano City Fun 70V bisikleti ile kıyaslayıncagerek sürüş pozisyonu gerek genel yoruculuk anlamında daha rahat olduğunu hissettim fakat şu anda değiştirmeye değer bir fark hissetmedim. Yani yapacağım masrafa değecek bir yatırım olmayacağını düşünüyorum, o yüzden biraz daha üst seviye bir bisiklet düşünüyorum.

Bu komfor farkının tam olarak sebebibi de söyleyebilecek kadar tecrübeli değilim. Amortisörlü bisiklet kullanmak oldukça keyifli benim için; arnavut kaldırımı ve yamalı bozuk asfaltta günlükyaklaşık 15 km kullanıyorum bisikleti. Kaldırımlara in çık da yapıyorum fakat inceldiği noktalardan tabiki.

Bu doğrultuda sanırım kilitlenebilir amortisörlü bir bisiklet benim için uygun olacaktır diye düşünüyorum. Ancak tecrübeli kişilerin yorumlarını bekliyorum. Şu anda en önemli nokta benim için amortisörlü mü amortisörsüz mü seçimi. Amortisörsüz bisiklet aldıgım zaman ilerde pişman olmayacağımı bilsem kesinlikle düşündüğüm bisikletlerin bir kısmını eleyebilirim.

Aynı zamanda V fren olmasını tercih edeceğim. Kendi kendime bakımını, ayarını yapmayı öğrenmek istiyorum ve HD biraz karmaşık kalıyor sıfır tecrübem olduğu için.

Fiyat aralığı olarak 1500-2000 belirledim. Esaden 1500-1750 ancak işte üzerine şu kadar koyup şöyle fark yaratacak bir bisiklet var durumları için 2000 liraya çıkabiliyorum.

Vites sistemi de çok mühim değil. Uzun vadede parça yükseltme yapacağım kesinlikle. Bu sebepten ötürü buna değecek bir bisiklet arıyorum.

Aklımda olan modeller ise şunlar;

Carraro Sportive 227
Merida Crossway 20-V

Biraz daha bütçe dostu olarak Sedona 410
Bütçeyi zorlayım dersem Giant Escape Air veya R3

Özellikle amortisör konusunda yardıma ihtiyacım var. Kullandığım güzergah sabit sayılır. Gerekirse güzergahımdan fotoğraflar ekleyebilirim.

Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
@Heraklia

@pressesc Forumda bir arkadaş sanırım 2016 model sıfırını peşin 675 TL'ye aldığını söylemişti. 1721 MDM benim de aklımda olan bir bisiklet. Renklerini sevemedim sadece.

Kararsız kalan arkadaşlara:)
Belki bisiklet almanın en heyecanlı tarafı bu araştırmalar.forum okumalar..satıcılarla gorusmeler olsa gerek..
Butce onemli.baslangıç olarak ne kadar verilebilir kisiden kisiye degisiyor.
Ben karar verenlerdenim carraro 227
Ne zaman alırım bilmiyorum..arayıştayım..
Kafanızda belirli bir model varsa satıcıların hedef saptırmalarına müsade etmeyin..
Alır almaz bir kac arkadaş istanbul içi minik turlara başlayacağız..
Bisiklet de süreklilik önemli..ilk bisikletim 1989
Barış Manço kara sevda aciko beyaz bir walkman
2017 temmuz başı kucuk ogluma aldığım kron tx 150 ve onun heyecanı.
Yaş 42..
Bendede o heyecandan var.yaşanılanlar hepsi güzel..istanbulda güzel..
Tüm babalara selam...

• Beğen
Tepkiler: specific ve Onur T
Merhabalar,

Hali hazırda elimde B'TWIN Original 520 (26") Hibrit bisiklet mevcut. Eşimle paslaşarak kullanıyoruz, portbagajı, jel selesi ve dinamoya bağlı ışıklarından genel olarak memnunuz, ancak oldukça ağır (17kg civarı).

Bu değiştirmekten ziyade, eşim mevcut bisikleti kullanmaya devam ederken, ben de yeni bir bisiklet alayım diyorum :srnsml:

Öncelikle aradığım özellikler;

- Üzerinde portbagajı olsun veya takmak için uygun delikleri mevcut olsun
- Zorunlu değil ama 26" olursa, yanımızda yedek lastik bir set taşımamız yeterli olur.
- Bebek koltuğu / römorku çekebilmek için, tercihen 1:1 veya daha küçük oranlı vites dişli grubuna sahip olması.
- HD değil, tercihim V-fren.
- Temiz ikinci el de olabilir.

Şu ana kadar baktıklarım;
- Giant Escape 2 City - üzerinde orjinal çamurluk ve portbagajı ile geliyor, ikinci el 1300 TL civarı mevcut.
- Bianchi Alto 26 - pek tercih edilen bir model olmasa da, hiç de fena görünmedi gözüme. Bir tek gidonun yanlarda geriye kavisli geometrisini pek beğenmedim.
- Ghost Square Cross 2 - Sıfır ancak 2016 modeli 1500 TL'ye bulunabiliyor. Şekil olarak en yakışıklısı bu olsa gerek, ancak portbagaj deliği olup olmadığını bilmiyorum.

Bütçem; ikinci el için max 1500 TL, sıfırı için (taksitle) 2000 TL civarı. Donanım türlerine pek hakim değilim, bu seçeneklerden veya ilave alternatiflerden tavsiyelerde bulunursanız, sevinirim :ssrtcbya:

NOT: Boyum 172, genelde M kadro tavsiye ediliyor sanırım

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
Öncelikle merhaba. Forumda yeniyim. :)
Bu aralar bisiklete ilgim başladı ufaktan bi bisiklet alıp uzun bir aradan sonra tekrar başlamak istiyorum. 500Tlye kadar bana önerebileceğiniz şehir bisikleti var mı? Mümkünse amortisörlü maşa olsun. Kolay kolay asfalttan çıkmayacağım.
Teşekkürler iyi forumlar..

Tarih bey asfaltta kullanacaginizii belirtmissiniz.amortisor bisiklete ekstra ağırlık katar ve bisiklet sürmek için harcadığınız gücün yaklasik yüzde otuzunu götürür.ayrıca belirttiğiniz bütçe de çok olmadığından amortisorlu bisikletler biraz daha fiyat olarak fazla olabilir.500 liraya alınabilecek bir marka-model söyleyemem ama bana kalirsa amortisorsuz modellere yönelim derim

Bu arada tarih bey degil Tarık bey olacak

Tamamdır teşekkürler. Salcano ng650 görüyorum 450 500 diyorlar. Herhangi bir fikriniz var mı bu modelle ilgili?

@Mavi Kartal
Yine dağ bisikleti söyledim ama sonucta amatorbolarak basliyorum :) salcano ng650 bi fikriniz varsa duymak isterim.

@TarıkBey önemli olan hicbir zaman hakkini vererek binemeyecegimiz bir bisiklete dünya para vermek degil amacımıza ve butcemize uygun olan bir bisikleti alarak keyifle pedallamaktir.surekli uzun turlara çıkan biri ona uygun ekipmanlara ve özelliklere sahip bir bisiklet düşünür.Dağa tırmanmayı arzulayan biri MTB bisiklet edinir....sizin yukarıda bahsettiğiniz bisikletin ozellikleri başlangıç için bence yeterli.daha cok bu bisikleti kullananlar daha iyi yorumlar tabi.Ama şehirde işe gitmek ara sıra yine sehir icinde tutlayip stres atmak isteyen biri için bana kalirsa suspansiyonsuz modellere bakmak daha mantıklı olur kanaatindeyim

• Beğen
Tepkiler: TarıkBey
Geri