Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

İnanırmısın daha dün bakmıştım :) 1. sırada idi.
Daha bakmalımıyım yoksa son kararmı olsun?

Scudo
@Bikerscave
Hocam 4 gün önce carraro sportive 225 aldım. 60km yol yaptım toplamda. İnanın çok keyif aldım ve memnunum. Sadece tek rahatsızlığım selesi. O da eminimki bisillete yıllardan beri binmemekten kaynaklı. Zamanla toto bölgesinin bu duruma alınacağını düşünüyorum.
Sele ayarlarını gerekli bilgiler ışığında muntazam yaptım.
Kısaca carraroyu tavsiye ederim. Eğer bütçeniz geniş ise 227 i hiç düşünmeden çekin altınıza.
Tabiki kadro boyu Çok önemli mutlaka kendi bacak boyunuza göre bir kadro alın...

1000km İstanbul-Trabzon seyahatini gerçekleştirebileceğim elektrikli bisiklet alıcam tavsiye edebileceğimiz bu uzun yola dayanabilecek motor çünkü yorulunca pedal çevirmeyi bıraksam maximum 8 saat manuel takılabilirum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mertznc Ağırlığı hakkında bilginiz var mı?

@sonselim16 net ağırlığını bilmiyorum. Amortisorlu klasik bir sehir bisikleti olmasi nedeniyle 13-15kg civarıdır diye tahmin ediyorum

Hepinize Merhabalar, forumda yeniyim.

Şu anda eski bisikletimi kullanıyorum, küçük bir bisiklet bana bisiklet önerir misiniz. Boy 1.68 Şimdiden teşekkürler. Ve ayrıca küçük bisikletimde kullanmak için kask önerirseniz sevinirim. (Diğerinde de kullanacağım.)

Bütçe maksimum 1000 Türk Lirası.

• Beğen
Merhabalar elimde bulunan MTB ve Yol bisikletini satıp. kilosu hafif, düz yolda tempolu gidebileceğim bir şehir bisikleti arıyorum. Mesajlarda okuduğum kadarıyla benim mantığıma en çok yatan bu bisiklet. Yine de farklı önerileri duymak isterim.

(link)

Bütçem 3.500₺ civarı.

• Beğen
Merhabalar
Derler ya okudukça araştırdıkça ne kadar az şey bildigini öğreniyormuş insan. Benim durumda o çünkü çok yeniyim. 10 gündür forumu sürekli takip ediyorum. Şehirde kullanılacak kısa mesafede biraz yokuş devamı düz kabul edilecek bir yolda bisiklet kullanacağım. Biri diyor V fren biri diyor hidrolik. Hafif olmalı diyen var ama hidrolik olmalı diyen de. Ayrıca en önemlisi zevk meselesi de var tabi. Bunların da belki üzerinde bütçe. Anadolu’da küçük sehirlerde yaşayanların ikinci el alma şansı ise çok zayıf çünkü herkesin emin olduğu tek şey görmeden üzerine binmeden alma. O nedenle sıfır bisiklet maksimum ama maksimum 1.500 TL bütçe kilo 100+ ne önerirsiniz. Ayrıca yaşadığınız yerde o firmanın yetkili bayisi olması ben kadar önemli. Mesela Kron alsanız bunu Carraro servisi bakımını yapabilir mi? Herkese saygılar

Merhaba arkadaşlar;
Bisiklet dünyasını yeni yeni öğreniyorum.
Haftada 2 kez kendimce kısa turlar yapmak istiyorum.
Bütçem en fazla 1200 olabilir.
Şehiriçi tur düşünüyorum pek uzun olmaz.
Şu an Trıban 100 en iyi gibi gözüküyor.
Siz ne önerirsiniz?
Teşekkürler
İzmir/Evka6

arkadaşlar yarın bisiklet almaya gideceğim, ya da internetten alacağım. aklımda 3 model 2 marka var. bunların bana kıyaslamasını yapabilecek olan detaylı öneri sunabilecek olan var mı? kullanım amacı öncelikle gezerek kondisyon kazandıktan sonra okula gitmek. ankara'yı bilenler için söylüyorum, katedeceğim yol batıkent-beytepe arası olacaktır.

salcano ve kron arasında kaldım. modeller de bunlar:
1) (link) (ankara yiba çarşısındaki salcano satıcısı 950 lira demişti bunun için. ucuz olmasının sebebini de biliyorsanız söyler misiniz?
2) (link) (tx100 modeli ile farkı nedir, aradaki 150 lirayı vermeye değer mi?)
3) (link) (bunu da internette bir sitede 999 liraya gördüm. neden sitesinde daha pahalı?)

bisiklete çok yeni başlıyorum o yüzden sorduğum şeyler basit şeyler olabilir. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. iyi forumlar.

edit: başka modelleri de nedenleri ile birlikte önerebilirsiniz.

Piyasada bulunabilecek, taşıma kapasitesi en yüksek bisiklet(ler) hangisidir? Binici + yük 150kg farzediyorum.

@poyraz_371 tesekkurler 227 yi aldım,gayet rahat bir surus sagladi zamanim kisitli diye 30 km. Pendik-Maltepe-Pendik Turu yaptım.Gayet konforlu sürüş sağlıyor.

@mertznc tesekkirler tekrar 227 yi aldim gayet memnun kaldik ilk 30 km denememde.

• Beğen
Tepkiler: mertznc
@Bikerscave gule gule kullanin. Allah kaza bela vermesin. Sağlıkla uzun yıllar pedallamaniz dilegiyle.

Herkeze iyi aksamlar , 1500 - 2000 tl arasi on amartisor olmasin ve hidrolikde olmasin bisiklet onerisi istiyorum, izmirdeyim

Teşekkürler

İyi akşamlar üç tane bisiklet koyacağım bunlardan hangisi mantıklı tavsiyelerinizi merak ediyorum. Üçüde alüminyum kadro kadro olarak hangisi daha iyidir nasıl anlarız.
(link) Bu iyi güzel suluk takma yeri bir tane var o yüzden biraz canımı sıktı
(link) Bianchi fena değil renk ve kadro boyu seçeneği var mı bilmiyorum.
(link) Sedona 410 buda iyi bu modelde öne bagaj takılıyor mu ve renk seçeneği var mı acaba
Bu üçünden hangisi iyi acaba ve sadece kadro olarak bakacak olsak üçüde alüminyum kadro ama hangisi daha iyidir ve bu üçünden ömür boyu garanti veren hangileri

Konu takip :(

Herkese merhaba

1750-2500 tl
Sabit masa
V yada mekanik fren
Duz gidon
Sehir ve asfalt ta kullanılacak

Araştırdığım modeller
Giant: escape, escape rx
Cube: sl road
Cannondale: Quick 5 ve 7
Scott: speedster50
Focus; arriba 4.0 , arriba altus
Specialezed: sirrus,sirrus sport, alibi sport

Carraro: sportive 330
Sedona: 420
Kron; spx 1000
Mosso; 771 dmd

Cok model var surup kullananlardan yorum istiyorum tesekkurler.

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
Ya arkadaş yardım ve tavsiyeler tek bir konu altında birleştiriliyor da böylede konular üst üste biniyor birinin yardım tavsiye için yazdığı mesajın üzerine diğer bir başkasıda yazıyor normal olarak o kişide yardım tavsiye bekliyor onun üstüne başkası yazıyor yani diğer mesajlar geride kalıyor unutulabiliyor buna bir çözüm getirsinler forum yöneticileri yani yardım ve tavsiye konusu böyle tek konu altında olunca olmuyor.

Geri