Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

@enes_gunesli bianchi ve carraro aynı firma tarafından üretiliyor zaten :D o yüzden aynı fiyata aynı ürünler olması normal

Scudo
@Azzi514

Sorun 26 jantta değil kadronun ufak olmasından, vites sisteminin yetersizliğinden, kalın lastikten veya formsuzluktandır. Örnek vermek gerekirse tur bisikletim 26 jant.

@cem_filiz

Kadro boyunu bir bilene(iyi bilene) hesaplatın ya da yabancı diliniz varsa altta paylaşacağım sitelerden(ilki genel hesaplar, öbürü ayrıntılı) hesaplatabilirsiniz.

@Zfr

Bisikletin türünün hiç önemi yok, hangi tür bisiklet olursa olsun hepsinde kadro ölçüleri çok ama çok önemlidir, hele ki uzun yollar gidip, ağır yükler taşıyacağınız tur bisikletlerinde. Tur için MTB kullanmanız, katlanır kullanmanız da kadronun size uygun olması gerektiği gerçeğini değiştirmez, sürüşten zevk almak istiyor ve sağlığınıza önem veriyorsanız. Yanlış boy kadro öncelikle diz problemlerine yol açar, sonra boyun, omuz, sırt, bel diye gider problemler.

Genel hesap
(link)

Ayrıntılı hesap
(link)

Corellı Pıerre güzel bir bisiklet bence bazı yerlerde 830 TL ye var ama 750 TL de bence bulabilirsiniz

Arkadaşlar merhaba;boyum 168,iç bacak 76 cm.Mosso legarda 1721 mdm v alacağım.46 Kadro bana uyarmı sizce?Bisikleti deneme şansım yok burdaki bayi ile konuştum sipariş üzerine getirebilceklerini söylediler.Düşüncelerinizi bekliyorum.

Yeni bisiklet alana kadar 2-3 ay idare etmesi için almayı düşünüyorum. Fiyatı 70tl Ön lastik patlak, vites ayarı bozuk, 21 vites. Daha sonra tur bisikletine çevirebilir miyim? Almalı mıyım yoksa sadece hurda mı?

+++++

Dosyalar

• IMG_20170818_215848_439.JPG
    IMG_20170818_215848_439.JPG
    136,7 KB · Okunma: 22
  • IMG_20170818_215818_098.JPG
    IMG_20170818_215818_098.JPG
    134,1 KB · Okunma: 16
  • IMG_20170818_215804_592.JPG
    IMG_20170818_215804_592.JPG
    133,1 KB · Okunma: 13
Arkadaşlar 1750 tl bütçem var.Bianchi touring 827 almak istiyorum,kadro boyu 46cm yazıyor.Benim boyum 183,bacak boyum 90-95cm felan.Bana önerebilceğiniz bir model veya marka varmı 24 vites ve yukarsı olursa iyi olur.Şehir bisikleti alacağım.

@Azzi514 bütçeniz 827'den bi tık daha iyi bisiklet almaya yetiyor. Carraro Sportive 227'ye ya da amortisör istemiyorum diyorsanız Sportive 327'ye bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Azzi514
@Azzi514 üst beden ölçüsü de önemli olmakla beraber, o kadro boyu size ufak gelecektir. Ölçülerinizi doğru alıp ona göre bisiklet seçmekte yarar var.

Merhabalar. Şehir bisikleti almak için arastırma yapıyorum. Daha önce konusulduysa okuma fırsatım olmadı kusura bakmayın... Max. 4500 tl civarı bütçem var. Disk frenli bir model arıyorum. Fiyat-donanım açısından en mantıklı merida speeder500 (2017) görünüyor. Buna alternatif olabilecek farklı modeller varsa tavsiyeleriniz cok onemli. tesekkurler

• Beğen
@MalatyalıND

Eyvallah dostum bianchi 713 le sportivr 227 yan yana duruyordu,baktım 227 de deore set var hemen aldım orta bedeni.Çok mükemmel oldu,yalnız 27 vites olduğundan zincir çapraz duruyor kendiliğinden vites atıyor buna bir çözüm varmı.

@Serkan.Sezer sportive 227 aldım memnunum şuan.

@bisikletci12

Dostum carraro sportive 227 aldım.Altus ve deore set disk frenli ben aldım çok memnunum başka bilmiyorum.1800tl fiyatı bence bu fiyata en mantıklısı 227

Merhabalar şehir içi olarak kullanacağım bir bisiklet almayı düşünüyorum 500 tl gibi bir bütçem var bu iki model arasında kaldım.
İkinci olarak tek vitesin avantajları dezavantajları nelerdir? Yokuşlarda sıkıntı çıkarır mı?
Son olarak hibrit bisiklet şehir içi kullanıma uygun mudur? Cevaplarsanız memnun olurum
(link)

(link)

• Beğen
2000 tl +-200 bütçem var aklımda kron spx 1000 2017 var bisiklet hakkında fazla bilgide edinemedim bu fiyat bandında alabileceğim en iyi bisikleti almak istiyorum tavsiye akıl verebilecek varmı

@emrgcr21

Hocam, tek vites dümdüz bir şehirde olmadıktan sonra çok zor - ki Türkiye'de bu şekilde şehir var mıdır, bilemedim..

Hibrit bisiklet dağ bisikletine kıyasla şehir içinde kullanıma çok daha uygun, sonuçta düze yakın lastikler ve amortisörsüz yapı.

Bilen arkadaşlar bu fiyata belki daha iyi ürünler önerebilirler ama, illa bu ikisi arasında isek, Riverside'ı tercih ederdim.

@yyukarr Geçtiğimiz ay bende senin gibi aynı bütçe aralığında araştırmalarım sonucunda salcano wings 30 HD aldım. bahsettiğin bisikleti ve TX1000 modellerini de yakından görme şansı elde ettim. aşağı yukarı aynı sistemleri kullanıyorlar fakat beni salcano'ya yönlendiren amortisörü olması ve lastiklerinin farklılığı oldu. SPX modelinin açıkçası (2017 modeli) lastiklerinin düz oluşu beni uzun bir aradan sonra tekrar bisiklete bineceğim için tedirgin etti :) bisikletimi aldığım mağazadaki arkadaş SPX modelini kullandığını ve memnun olduğunu söylediğini de belirtmek isterim...

(link)

Merhaba Arkadaşlar....
Ankara ikamet ediyorum.... Boyum 172 cm kilom 65 kg... İş gidip gelmek için 1500 Tl civarında bir bisiklet almayı planlıyorum. bana önerebileceğiniz bisiklet özelliklerini yazar mısınız. Şimdiden Teşekkür ederim.

Geri