Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Geçen sene cok araştırma yapmadan Mosso 1621 MSM H aldım gecen sene cok kullanmadım bu sene hergün cıkmaya başladım surekli motor kullandıgım için seleye alısmam zaman aldı bıraz bu sene baslamadan cok arastırma yaptım selenin ayarını düzelttim ve bisiklet kullanmayada alıstım keske dediğim tek sey maşa düz alsam daha iyi olurdu zaten hep kitli kullanıyorum ama yanlıs hatırlamıyorsam hidrolik disk frende düz maşa yoktu onun dışında bana sorun çıkarmadı tabi ben daha yeniyim bisiklet konusunda

• Beğen
Tepkiler: Pharmacist1649
Scudo
@ayberkatakan95 Siz bilirsiniz.Ama butceniz varsa sehir (hibrit) bisikleti derim...her yere gidersiniz..Sıkıntı yaşatmaz..Ben sedona 420 kullaniyorum memnunum...

Şehir ve tur bisikleti isteyen arkadaşlar bir de Giant Escape 1, Escape 2, Escape 3 serilerine göz atsınlar derim.

Şehir ve tur bisikleti isteyen arkadaşlar bir de Giant Escape 1, Escape 2, Escape 3 serilerine göz atsınlar derim.

Selam arkadaşlar. Genelde şehir içi, hatta hep şehir içi kullanım amaçlı bisiklet alma arifesindeyim. Kafamın ne kadar karışık olduğunu dağ bisikleti (Kron XC150) almak üzereyken Sedona 410'u düşünmeye başlamamdan anlayabilirsiniz :) Bisikletçi 410 için gerçekten iyi bir fiyat verdi. Rengarenk Kron'lardan sonra bunu görünce sadeliği daha sevdiğimi farkettim. Üzerindeki donanımın kalitesi de malum Acera set var. Ama beni asıl etkileyen hafifliği oldu, bu fiyatlarda 11 kg bir bisiklet olacağını düşünmüyordum yani. Alacağım bisikleti apartman giriş katına kitleyip mahalledeki çocuk ordusunun insafına bırakmaya niyetim olmadığından her gün 2 kat yukarı çıkarıp indireceğim üşenmeden. Kron'u sırf emsallerine göre daha hafif olduğu için almak istiyordum. Önceki bisikletim çelik kadro ve mekanik diske sahipti bu arada, bisiklet kullanmaktan soğudum.

Şimdi kafamı kurcalayan şu, malum bu cihazda düz maşa var. Hiç düz maşalı bir bisiklet alacağımı düşünmezdim. Bisikleti kullanacağım yollar yüzde 50 asfalt, yüzde 50 şu parke taşı döşeli sahil yolları ve ara sokaklar. Düz maşa beni üzer mi ne dersiniz? Bütçeme uygun Sedona 300 var ön amortisörlü fakat onun da donanımı çok giriş seviyesi, muhtemelen ağırdır da. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

@eyetouch Hocam ben sedona420 kullaniyorum 3 haftadir falan.Düz maşadan bende korkmustum ama sadece konforsuz oluyo onun disinda bence sorun olmuyo...Kasislerde cukurlarda yavas ve ayakta giriyorum gayet sıkıntısız atlatiyorum...Sedonayi tavsiye ederim..Ben gayet memnunum...

Selamunaleyküm burada yeniyim arkadaş lar sizce carraro 225 temiz 550 tl mi, sedona 300s temiz deoreli 1000 tl mi ,carraro 327 1000 km kullanılmış iyi 700 tl mi , corratec xvert cross 2013 model herhalde ve iyi durumda 600 tl bırakıyor son sizce bu 4 ludeb hangisini alayım veya başka bildiginiz bu fiyatlarda güzel 2. El bisiklet varmı tskler

Bu bisiklet hakkında bir bilginiz var mı? Bisiklet konusunda yeniyim. Bos zamanlarımda binmek istiyorum.

Dosyalar

• Screenshot_20170701-213807.png
    Screenshot_20170701-213807.png
    18,8 KB · Okunma: 50
@denizturk
Kardeş cararro güzel ama bu modeli pek görmedim genelde sportive modelleri çok var.

@denizturk duz yolda kisa sureli binisler yapacaksaniz tercih edilebilir. Vitessiz ve kontra fren sanırım. Cok tercih edilebilir bir bisiklet degil benim fikrim.

salcano city wings 30 hd
carraro sportive 227
bu ikisinden sizce hangisi

@mertözenç bu aralar baya kararsızım mtb alıp kışın kalın lastık yazın ince lastıkle gezmeyi düşünüyorum.. mtb ye ince lastık takmak mantıklı geliyor cok bir yandanda sehir bisikletleri 2. el carraro 227 900 liraya var napsam bilemedim salcano 2000 tl hakkını verırmı acaba

Merhaba
Boy 174. Kilo 124 şehir bisikleti almayı düşünüyorum kiloma uygun hangu bisikleti almalıyım. (Yollar genelde asfalt ama alt yapı çalışması yüzünden bazı yerler bozuk.riverside 500 almayı düşündüm servisini aradığımda 100 kiloyu taşır sizi taşımaz kadro çatlar dediler.

@ayberkatakan95

bende senin mantığınla hareket ederek ince lastiğe geçtim fakat aynakol çapı mtb'lerin küçük olduğundan hız ve rahatlıkta çok fazla birşey farkettirmiyor ben 2,2 den 1,75e geçtim. dolayısıyla hhybrid alıp kalın lastik takmak belki daha mantıklı olur ama mtb'ye ince lastik işi beklediğin performans artışını sağlamıyor en azından benimkini sağlamadı.

Arkadaşlar Selam,

6 yıldır bir salcano astro kullanıyorum ve açıkçası artık bir hybrid modele geçme zamanı geldi diye düşünüyorum. almışken, en azından komponent olarak iyi bir şey almak istiyorum açıkçası KTM Life Action modeline hem görüntü olarak hem komponent olarak tabiri caizse hasta kaldım fakat fiyatı 999Euro ile biraz üst kalıyor. Life cross comfort'un erkek modeli türkiyede yokmuş sordurdum o bir 100 euro daha uygun ki o da çok hoş bir bisiklet.

konu hakkında sizlerinde görüşünü almak istiyorum tavsiye edebileceğiniz başka marka/model var mıdır yakın aralıklarda (deore set min. ve amortisörlü maşa olacak şekilde)

@Phasor Ben Sportive 224 aldım. Bianchi' de kilitlenebilir maşa yok sanırım. Seti de Sportive 224' ten daha iyi. Beğendiysen Bianchi al derim ben.

• Beğen
Tepkiler: Phasor
(link)

Bu bisiklet hakkında bilgisi olan varmı. Fiyatı uygun duruyor ama özelliklerinde 7.9kg yazmışlar. Bu ağırlıkta olması mümkün değil.

@bitinya_s yol bisikleti için Toring 413 var bianchi de kilitlenebilir maşa

Arkadaşlar bir tanıdığıma şehir bisikleti alacağız.

Bütçe 2000+ 3500 e kadar yolu var. Skala böyle geniş olunca sizlere danışmak istedim. Ne önerirsiniz?

13 yaşındayım 160 boy hibrit veya yol arasında kaldım fiyat max 1300 tl önerebilecekleriniz veya yol mu hibrit mi cevap verirseniz sevinirim

Arkadaşlar elimde carraro sportive 224 modeli vardı. bu bisikleti elden çıkardım ve üstüne fiyat ekleyerek yeni bir bisiklet almak istiyorum. Genel kullanım işe gidip gelme. Arada hafta sonu günlük turlar ve ilerde de 1 haftalık şehirlerarası turlar yapma düşüncesindeyim. Bu bisikletler arasından hangisini önerirsiniz. düz maşa ağırlık olarak avantaj sağladığı için daha önde geliyor. ama merida da kadro olarak önde. Başka önerebileceğiniz bisiklet modeli varsa onları da inceleyebilirim.

Geri