Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Bisikletin bakımını yaparım lakin son verimine kadar kullanırım buda huyumdur

Scudo
Merida Crossway 20-v (2016) hakkında ne düşünüyorsunuz bu yıpranma konusunda? Buna karar verdim almaya, kamplı uzun yol için. Uzun dediğim, uzun yıllar boyunca, günlük maksimum 100km.

Max:1000 tl ye şehir/tur bisikleti almak istiyorum boy:1.87 kilo:80 aklımda olan model carraro sportive 220 L(51) kadro bu fiyata başka bisiklet önerisi olan yardımcı olabilir mi? Ve kadro boyu ile pek bilgim Yok ama carraroda L(51) kadro en büyüğü diye biliyorum bianchi touring 821 de olabilir bilgisi olan fikir verirse memnun olurum şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Merida Crossway 300 2015 ve Giant roam 1 2017 modelleri arasında kaldım. Merida 2300 TL, Giant 2800 TL. Ayrıca Merida'nın servis ağı Giant'a göre daha mı hızlı ve kaliteli? İki markadan herhangi birinin servisini kullanmak durumunda kalan olduysa izlenimleriniz nasıl?

(link)

(link)

ikinci el trek fx 7.3 fiyatları oldukça makul. sahibinden.com'da bir göz gezdir istersen. 2015 ve üstü modellerde kablolar içten geçiyor. kablolar dıştaysa bunu bir pazarlık unsuru olarak kullanıp fiyatı daha da düşürebilirsin. taş gibi bisiklettir.

Carraro sportive 225 satılıktır herhangi bir problemi hasarı yoktur 2016 yılının mayıs ayında alınmıştır 1 yıldır kapalı garajda durmuştur önümüzdeki 1 ay içinde satmayı düşünüyorum ilgilenirseniz mesaj atınız incelemesini kendim yaptım youtube de var izleyebilirsiniz.Fiyat konusunda uygun bi miktarda anlaşırız.

merhabalar, daha once uzun yol yapacak dinlenerek ve kamp kurarak yolculuk edebilecegim bisiklet önerisi istemistim şuan bianchi touring 827 almaya karar verdim. Fakat baya araştirma sonucu uygun fiyata Carrro sportive 225 buldum 2. el tabiki. Fakar kafamda bir kac soru var s225 düz maşa degil ve v fren degil uzun yol için carraro hakkinda ne düsünuyorsunuz sozce hangisi ? Birisi 2. el birisi sıfır olucak tek fark bu.

Arkadaşlar merhaba ben de araştırmalarım sonucu şu bisikletlerde karar kıldım carraro sportive 224, kron tx250 bunlar dışında önereceğiniz model varmı bütçem 1000-1500 arası, Ankara içinde daha sonra da Beypazarı, Ayaş, Çankırı en son da Karadeniz turu yapmak istiyorum, sizce uygunmudur ?

@inziva Peki ikinci elde Mosso 770 Smw 2015 model bisiklet hakkında bilginiz varmı acaba ?

@aziiiiz Düz maşa Şehir bisikleti alsan daha rahat edersin. Bendede Sportive 224 var akıcılığı falan güzel ama 15.5kg. Maşa hep kapalı duruyor zaten yollar iyi olduğu için. 2kg boştan yere taşıma bence

(link)

Sportive 224 alırsanda 2016 modellerine bak dövize bağlı olarak 2017de vites modelini falan düşürüp fiyatı yükselttiler.

Maşa konusunda gideceğin yol önemli, ben mesela taşa toprağa dayanamam dalarım yola, o yüzden kilitlenebilir maşalı alacağım. Ama bazı turcular "eğer kadro + maşa çelik ise" düz maşanın daha iyi olacağını söylüyor, bakımı minimum ve çelik olmasından dolayı darbe emiciliği var diye.
Çelikten kastettikleri cromoly kadrolar mı bilmiyorum, bazıları özel üretim falan yapıyor ne kullanıyorlar bilmiyorum. Hi-ten değildir diye düşünüyorum :D

Arkadaşlar daha öncede yazdim ama cevap alamadım. Salcano city fun 70 i satip serona 300 carraro 224-225 veya merida 20v almaya degermi?

Kron tx 150 hakkında fikri olan varmıdır acaba ikinci elde çok karşıma çıkıyor

Sportive 225, Sedona 325 ve Merida crossway 40d arasında gidip geliyorum. Sedona 325'in İzmir'de satıcı bayiisi yok sanırım. M. Crossway 40d ise biraz tuzlu geldi bana. Sportive 225 ise 2017 modelinde donanımdan kısıp fiyat arttırılmış, pek değeceğini sanmıyorum. Onun yerine Sundu Bisiklet çankaya şubesinde 2015 model, Michelin Protec lastikli olan modeli var. Ama onun da lastiklerinin ömür ve performansı konusunda biraz çekinceliyim. Biraz kararsız kaldım açıkçası. Alacağım bisiklet benim başlangıç bisikletim olacak, o yüzden iyi karar vermek ve alacağım bu bisiklet üzerinde donanımsal olarak da kendimi geliştirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

@trashci sedona nin izmir bayisi guzelyali doruk bisiklet ve karsiyaka seda bisiklet. Ayni zamanda merida ve scott bayileri. İkisi de ayni kisilere ait farklı isimde magazalar. Uğramadıysan uğramanı tavsiye ederim.

Arkadaşlar şu (link) bisiklet hakkında bilgisi, yorumu olan varmıdır acaba ? Küçük, büyük turlar için kullanılacaktır boy 1.87dir

arkadaşlar merhaba ben yeni üye oldum foruma. bisiklet araştırırken bu foruma denk geldim. ben bursa'ya bağlı bir ilçe de devlet memuruyum. işe gidip gelmek, haftasonu gezmek için maksimum olarak 1300 tl'ye kadar bir bisiklet arıyorum. gözüme salcano'nun 3 modeli çarptı. hidrolik frene sahip olan bisikletler daha iyiymiş sanırım. ancak aralarında bazı farklar mevcut. üç model arasında hangisini almalıyım ya da sizin önereceğiniz bir model var mı?

(link)

(link)

(link)

şehir içinde kullanmak için. bazen parkta da olabilir.

@karakabus_ Salcano'nun o modelleri dağ bisikleti modelleridir. Dağ tepe gitmeyecekseniz gerek yok. Şehirde kullanacaksanız da v frenin yeterince iş göreceğini de söyleyebilirim.

@MalatyalıND

teşekkürler cevap için. V fren istemiyorum hocam. pabuç değiştirme derdi var onların bildiğim kadarıyla. hidroliklerin ne gibi eksisi var. mesela fren içindeki yağ zamanla azalıyor mu?

bir de şu çarptı gözüme.

(link)

Geri