Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Merhaba
Haftasonu park vb yerlerde kullanmak icin bisiklet arayışındaydım.
Mosso legarde 1721 de karar kıldım.
Boyum 1.83 kilom 91 bu bisiklete bebek koltuğunda takılamaz koltuk ve bebekle bisiklet takriri 115 kg fılan olacak.
Bir kaç yerde bisikletin bu ağırlığı kaldırmayacağını okudum. Konu hakkında bilgisi olan yardım edebılırmı

arkadaşlar merhaba forumda yeniyim. daha ilk konum. ben bisiklet alıcam ve ne almam gerektiği hakkında kararsızım. şuan 29SalcanoNG650 kullanıyorum. gerçekten asfalt yolda beni yoruyor. carraro sportive 224-225 almayı düşünüyorum. sizce hangisini almalıyım?

@netdforum Eski bir Mosso 1624 V fren, yaklaşık 1000km dirde KRON TX500 V fren kullanıcısıyım. Carraro Sportive 224 modelini bisiklet alacağım zaman bende bakmıştım. Aynı fiyat aralığında TX500'de arka değiştirici Acera, kollar STEF 61, Frenler ve jant göbekleri shimano olduğu için tercih ettim ve memnunum. Alacağınız bisiklette ayarlı gidon boğazı olmasına dikkat edin, isteğiniz zaman konfor, isteğiniz zaman spor bir duruş açısı için ayarlayabilirsiniz. Fren olayında ise Disk fren tabiki daha iyi, ama ağırlık,ilk maliyet, onarım ve bakım masrafları fazla. V frende ise kaliteli bir marka öneririm çünkü çok farkediyor. V fren aşırı performanslı kullanmıyorsanız bence yeterli, uzun bir pabuçlada frenleme arttırılabilir.

@ismail_32

Alabileceğiniz en kaliteli donanıma sahip tur bisikleti. Hiç istisnasız alabilirsiniz. Çünkü o paraya yakınından bile geçen rakibi yok! Diğer aynı donanım ve aksesuara sahip rakipleri anında 2-3 katına fırlıyor.

2. El ve boş aksesuarsız Fuji'yi düşünmeyin bile. Carraro Cr-TWorld gerçekten üst sınıf bir alet. Normal donanımının dışında sıradan sayılabilecek aksesuarları bile Alman Tubus ve Axa. O derece özenilerek üretilmiş yani. Şu an sahip olduğum 3 bisikletimden biri ve iyi ki almışım. Yakında kısmetse gene uzun tura çıkacağım. Özel çantalarını ve Wifi yol bilgisayarını da tamamladım.

Arkadaşlar merhaba ... Sizlere şehir bisikleti hakkında bazı sorularım olacak verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim şimdiden... Öncelikle boyum 178 kilo 75kg şehir ve tur bisikleti almak istiyorum... Hangi boyutlarda olmalı alacağım bisiklet... S-M-L boyutlar var ... JANT olarak 28' mi almam gerekiyor... Vites seçeneği 24 olabilir... Ön maşa amörtisörlü olursa kilitlimi olsun ... Aliminyum kadro için ancak bütçem yeter... Max 700-800 kadar bisiklet önerilerinizi bekliyorum...saygılar

@canfezzz ;Merhaba ;

Kullanım amacınız ne türlü olacak. Kısa mesafeler mi ve kullandığınız yollar genelli,kle asfalt mı olacak ? Kitlenebilir maşa her zaman tavsiye edilebilir bir durum ancak belirlediğiniz bütçelerde maalesef o fiyatlara düz maşalı ürünler söz konusu yada kilitlenmeyen maşalar da diyebilirim. Zaten kullanım amacınıza göre maşa seçiminiz için bu soruyu soruyorum.

• Beğen
Tepkiler: canfezzz
@canfezzz

Alacağınız bisiklet, Bianchi Discovery Hd 2017 veya 2016 model. 2017 model 21 vites 2016 model 24 vites . Her ikisi de hidrolik disk fren Shimano altus donanım var ön ve arka far var Çamurluklar var arka bagaj var zili dahi üzerinde alüminyum kadro ve Maşa. Kilitli ve sertlik ayarlı Maşası.

(link)

Liste fiyatı 1480 tl kredi kartına dokuz ay taksit yapıyorlar ancak nakite sağlam pazarlıkla 1200 ler civarında alabilirsiniz çokta memnun kalırsınız parasına göre çok iyi ve donanımlı bir alet .

Bu arada şehir be tur bisikletleri bir iki beden büyük olabilir. Size 51-54 arası olur.

• Beğen
Tepkiler: canfezzz
@hidrojenperoksit teşekkür ederim hemen bakacağım

@pYRoSpeC şehir içi ve bazen en fazla 120 km gezi amaçlı kullanırım

@Teknika teşekkür ederim o rakamlar şuan için bütçemi aşar ...51-54 bunu notlarıma ekliyorum

(link)
Bu var
(link)

@canfezzz 28jant m beden size uygundur diye düşünüyorum yine de bisiketlerin kadro yapilarina gore farklılık gösterebiliyor deneyip almanizda fayda var. Bianchi discovery sehir ici ve kisa turlar icin gereksiz fazla donanima sahip ve ağır bir bisiklet. Amaciniza ve butcenize uygun salcano city funlar gayet guzel

@mertözenç mesela gereksiz olan ne ? Çünkü bence Çamurluksuz bisiklet şehir içinde daha kötü çünkü her yer inşaat pisliği tozu Çamur ve kimyasal ve siz bisikletle giderken Çamurluk olmadığında tüm bunları hem yutup soluyor, hem de üzerinizdeki tüm kıyafetleri bulaştırıyorsunuz. Çamur yemekte cabası . Onun dışında gereksiz olan ne var mesela ön far ve arka stop mu veya zil mi veya ayarlı ve kilitli maşa mı? Ya da bisiklet ayaklığı mı? Ney mesela?

(link) Bu bisiklete ne dersiniz çok hoşuma gitti

@Teknika sen niye sinirlendinki simdi. Bence sehir icinde ve kisa turlar icin camurluk gereksiz sen titiz bir adam olabilirsin ama ben sirtimda cikan camur izinden memnun oluyorum onu elimde yikamasi da ayri bir haz veriyor. Ayrica dinamolu bir on far yerine daha basit ama daha guclu isik veren sarjli yuksek lumenli bir on fari tercih ederim. Daha cok sehir icinde kullanacaksam ve arada bir kisa tura cikacaksam arka bagaj da gereksiz. Atarim sirt cantama ve sele alti cantama ufak tefek malzemelerimi gider gelirim yolumu. Amaca yonelik bir bisiklet degil ve donanımına gore gereksiz pahali. Gereksiz onca sey var

@mertözenç dinamo nereden çıktı dinamo yok ki onda far ve stop pilli zaten . Bu arada sinirlenmedim nereden çıktı herhalde yazıdan yanlış anlama oldu .

@canfezzz Ben de tam aynısını söyleyecektim zaten onun karşılığı da linkini verdiğim bu model (link)

@mertözenç hocam fikirler değişebilir zevkler değişebilir önemli olan pedallamak herkese görüşleri için teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Teknika
@canfezzz

Hocam bütçenize göre güzel seçimler. Ben o corellinin pierre 5.0 ını kullanıyorum. Gerçekten memnunum diyebilirim. Ancak ;

(link)

(link) (piyasada 750 - 780 arası bulabilirsiniz) Bunlarada bir göz atın derim. Hem bütçenize uygun hemde işinizi 50 ila 150 Km arası baya görecektir. Bütçenizi daha yüksek ayarlayabilirsenizde kilitli maşaları gönül rahatlığı ile önerebilirim. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte :)

Kolay gelsin.

@pYRoSpeC corelli 3.0 çok daha iyi gibi salcanodan ... Genel kanı çabuk yıpranan ve 1 sene içerisinde masraf açmaya başlayan bisiklet olarak geçiyor araştırdığım kadarıyla

Valla hocam sunu soyleyeyim 1 sene icerisinde yipranacaksa zaten onun keyfini alacak kadar binebilmissinizdir. Bisikletin canli kalabilmesi icinse onerim kuralina gore binmek ve iyi calisan bir servis. O yonden cok cok sanliyim . Yaptigim yaklasik 1000 km uzeri guzel kullandigim icin ve bakimlarini zamaninda yaptirdigim icin hala ilk alındığı gunki gibi. Salcano yu pek takip edemedim. Bindigim corellinin kadrosu ve kullanilan parcalar gercekten baslangic icin yeterli diyebilirim. Ben birazda titizim acikcasi jantina kadar her 50 km de bir bisikleti icten disa silme gibi hastalikli bir huyum var maalesef [emoji4]

Yani kisacasi temiz binip duzenli kullanip serviste bakimlarinizi yaptirirsaniz 1 yilda o bisikletleri yipratmaniz zor diye dusunuyorum. [emoji4]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri