Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar. Ben eski yol/yarış bisikletimi satmayı ve bu linkteki bisikleti almayı düşünüyorum. Yol bisikletimi satışa çıkardım, satıldığı zaman da bu bisikleti alacağım. Bisiklet ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum size. Bisikletin özelliklerinin yazdığı sayfa burada:(link)

İlk sorum şöyle: Bu bisikletin jantının genişliği kaç inch ya da santimetredir. Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?

İkinci sorum: Ben bu bisiklete daha ince bir teker takmak istesem bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani bu bisikletin jantlarını değiştirmeden ince bir dış lastik takmak istesem takabileceğim en ince, önerilen lastik ölçüsü(fransız birimlerine göre) ne olmalıdır?

Dördüncü ve son sorum şu: Bu bisikletin üzerindeki lastiklerin fransız ölçü biriminde iface edilişi 700x38C mi?
Teşekkürler.

Scudo
@saliha09

Halen almadıysanız bence Giant escape 1 ya da escape rx alın (Rx:9,6 kg)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Arkadaşlar şehir içinde spor amaçlı 500 liraya kadar 0 bi bisiklet . Utanmasam bakkala kadar arabayla gidecek kadar üşengeç olduğumdan bundan fazla para vermek istemiyorum .

RIVERSIDE 100 HİBRİT BİSİKLET B'TWIN

KADROÇelik miks geometri, hem kadınlar hem erkekler için rahattır.
Alçaltılmış kadro, bisiklete binmenizi kolaylaştırır.
MAŞAÇelik sert maşa (1"1/8 pivot)
VİTES SİSTEMİGöstergeli 6 vites, B'TWIN MICROSHIFT çevirmeli vites kolu.
SHIMANO TZ20 6 vitesli serbest jant.
KMC Z33 zincir, hızlı takıp çıkartılabilir
Arka vites aktarıcı : SUNRACE RDM2T SD
Aynakol yaprağı : 38 diş
Ruble dişlileri : 14 / 28
Zincir atma önleyici halka
FRENPlastik fren kolları
Önde ve arkada çelik fren bacakları.
GİDON/GİDON BOĞAZIYarı kaldırılmış gidon (620 mm)
70 mm uzunlukta ayarlanabilir gidon boğazı
1"1/8 furç yatağı
Gidon ve gidon boğazı daha güvenli ve rahat olması için tek parçaya kaynaklıdır.
SELE / SELE BORUSUB'TWIN SPORT 100 köpük ergonomik sele (ERGOFIT SYSTEM)
Daha fazla güvenlik için araba kaynaklanmış çelik sele borusu
Kelepçe çapı = 32mm ve sele borusu çapı = 28,6mm
JANTLAR28" (21-622) çapında tek katlı alüminyum jantlar
Çelik göbek (tam eksen)
15 mm anahtar ile çıkartılabilir eksen
LASTİKLERDURO "CORDOBA" çok işlevli yol ve patika lastikleri
Boyutlar: 700 x 1,75 (47-622)
AYNAKOL/PEDALB'TWIN MTB 100 monoblok çok işlevli pedallar
170 mm çelik krank kolu
38 dişli çelik aynakol yaprağı
Plastik zincir koruyucu
AKSESUAR / EKİPMANÖn ve arkada pilli aydınlatma
Arka aktarıcı koruması
BOYM boy : 1,66 m. - 1,82 m.
L boy : 1,83 m. - 2 m.
AĞIRLIK13,9 kg S boy
14,1 kg M boy
14,3 kg L boy

Bu olabilir mi diye düşünüyorum boyum 1.85 L boy alsam rahat edermiyim
Bu fiyata çok seçenek yok ama başka tavsiyeniz var mı ?
Şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar. Ben eski yol/yarış bisikletimi satmayı ve bu linkteki bisikleti almayı düşünüyorum. Yol bisikletimi satışa çıkardım, satıldığı zaman da bu bisikleti alacağım. Bisiklet ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum size. Bisikletin özelliklerinin yazdığı sayfa burada:(link)

İlk sorum şöyle: Bu bisikletin jantının genişliği kaç inch ya da santimetredir. Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?

İkinci sorum: Ben bu bisiklete daha ince bir teker takmak istesem bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani bu bisikletin jantlarını değiştirmeden ince bir dış lastik takmak istesem takabileceğim en ince, önerilen lastik ölçüsü(fransız birimlerine göre) ne olmalıdır?

Dördüncü ve son sorum şu: Bu bisikletin üzerindeki lastiklerin fransız ölçü biriminde iface edilişi 700x38C mi?
Teşekkürler.

@fatihgezenek hayırlı olsun güzel seçimlerden birisini yapmışsınız. Kazasız belasız kullanırsınız inşallah. :)

Selam arkadaşlar forumda yeniyim bisikletle tek alakam bisiklet kullanmayı bilmektir. Şimdi ise kendimi geliştirmek istiyorum tur bisikleti almayı düşünüyorum ilerde Türkiye turu yapabilirim. Ama şuan bilgi olarak sıfırım. bir tüccar değilde bana yardım edebilecek bir bisikletçi tanıyor musunuz belki başka birşey almamı tavsiye eder vs. Ayrıca kışın evde sürmek için roller mı trainer mı almalıyım? sizin tavsiyelerinizi de istiyorum ama öncelikle İstanbul'daki bisikletçilerin adresi lazım. Şimdiden teşekkürler

@fatihgezenek
Hayırlı olsun ağırlığı nedir?

Şehir içi kullanım amaçlı katlanır bisiklet almayı düşünüyorum.
Bütçem maksimum bin tl.
2 günde bir kullanacağım 30-45 dakika. 1,80 boy-70 kiloyum.
Marka/Model bilgim yok yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.:)

Merhabalar iki bisiklet arasında kararsız kaldım.
Bisikletlerden birisi
Giant Escape 2
Diğeri de
(link)

@Tengir

Maserati ile Alfa Romeo yu kıyaslamamızı istiyorsun ☺️

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Tengir

Estağfurullah. Size en önemli tavsiyem ben de dahil bir çok kişinin yaptığı hatayı yapmayın kendinize bir yol yarış bisikleti alın başka bisiklet aldıktan çok değil 2 hafta sonra bir çok kişi keşke yol bisikleti alsaydım diyor ben de dahil

@Cihangir. Ah ne yalan söyleyeyim her zaman yol bisikletlerine hayranlıkla bakmışımdır ancak şu anda lise sonum hatta yarın lys ye gireceğim 5 yıldır yatılı istanbulda okuyorum belki istanbulda kalacam belki ankaraya gideceğim.Yolları bilmiyorum ne kadar düzgün ne kadar asfalt o yüzden biraz da şehir bisikleti düşünüyorum ah tabi bir de düşük bütçeli yol bisikletlerine güvenemiyorum.O zaman size olan sorumu şu şekilde değiştireyim 2000 tl civarında (100-200 aşağı yukarı) nasıl bir şey tercih ederdiniz

Geri