Merhaba arkadaşlar bisikletimi almadan önce 5-6 ay kadar bisikletleri inceleme ve tanıma fırsatım oldu. Amacım hem şehirde kullanmak, turlara cikmak, arada da çok kötü olmayan toprak yollarda kullanmakti.
Bunun için forumdaki uzun turcularin bütün yorumlarını tek tek okuyup inceleyerek yaşadığım şehir Antalya da kullanabileceğim bir bisiklet arayışı içine girdim.
Amortisör: forumda bir çok konu var bununla ilgili Fuzuli ağırlık, her 3 pedaldan 1 tanesi amortisör için döner gibi bir çok yoruma rastladim onun için otomatik olarak amortisör lü modelleri eledim.
Fren: hem bakımının kolay olması hemde turcular tarafından tercih edilmesi sebebiyle V fren olan modelleri listeye dahil ettim.
Jant ve jant teli: şimdiki bisikletlerin jantlarinin çoğunluğu çift kat aleminyum ama tel sayılarında farklılıklar oluyor. Hem 90 kilo olmam hemde turlarda yük tasiyacagimi göz önüne alarak daha sağlam olacağını düşündüğümden 32-36 tel araliğındaki bisikletleri listemde dahil ettim.
Aynakol ve ruble:: genelde sehir/tur bisikletlerinde 3 lu aynakol kullanılıyor vites olarak en az 24 vites ve yukarısı olan modellere baktım.
Ön ve arka taşıyıcı: tur amaçlı olması sebebiyle kadro ve masa üzerinde delik olmasina dikkat ettim.
Lastik: zırhlı lastik olmasına özen gösterdim.
Fiyat: 1300-1700 arası
Sonuç: carraro sportive 327
2 yıldan fazladır kullanıyorum. 3500 km yol yaptım. Bunun 500 km si stabilize tabir edilecek yollardandir. 40 kg yakın yüklerle 100 km üzeri turlara da çıktığım da oldu.
Öncelikle bisikletin hızlanması çok güzel, V frenden en ufak bir şikayetim yok, kadro üzerindeki kaynak yerleri traslanmis bunu cannandole lerdede görebilirsiniz,
Bir arkadaşın amortisorlu bisikletini deneme amaçlı kullandım şehir içinde amortisör gerçekten fuzuli yükmüş.
Üzerinde Michelin protek zırhlı lastik var 3000 km.den sonra lastik patlamalar başladı sebebi dişlerin erimeye başlaması. Bunun haricinde çok şükür en ufak bir arıza ve sıkıntı çıkarmadı hatta tamirci yüzü görmedi.
Aynı işi görecek olan özellikle ABD ve Alman menşeli bisikletlere bunun 2-3 katı para vermeye değermi tartışılır.
Tavsiye ediyormuyum: kesinlikle evet