Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Scudo
(link) bisikletinin 52cm 28" 2015 model 2.elini satıyorum ilgilenen olursa özelden yazabilir . Kurallara aykırımı bilmiyorum fakat market onayı gelmediği için burdan yazmak zorunda kaldım.

merhaba arkadaşlar bu bisikletlerden hangisinin tavsiye edersiniz. lütfen yardımcı olurmusunuz.
CORELLİ PİERRE 5,0800 TL
SALCANO CİTY FUN 60790 TL
BİANCHİ TOURİNG 821900 TL
MOSSO LEGARDA 1721900 TL

@afsarbey

Mosso ya da Bianchi

Merhaba konuya geç dahil oldum ama turcu birisi olarak hiç birini öneremiyorum ne yazıkkı uzunca sire fuji tourig ile tur yapan ve aktif olarak yol bisikleti kullanan birisi olarak katlanamayan hiç bir bisikleti öneremiyorum ben şahsen suan turlarım için çelik yapıya sahıp bir dahon edinme aşamasındayım sizede tavsiyem celik kadrolu geliştirebileceginiz bir dahon kadro edinip geliştirip kullanmanız büyük bisikletin dertleri cok büyük olabılıyor bazen yolda kalınca inanın bana bisikletine tekme atıp lanet olsun sana demiyecek belki forumdaki tek insan bendim ama ben üzerinde tepinip allah belanı versin burda olcak işmi diye delirdigim yerler oldu :) ki fuji firması nekadar güzel kadrolar üretsede o bisiklet gidemez hale geldiginde ve onu onaracak bir aletin yanında olmadıgında o bagajındaki heybeler cantaların bunları sırtına atıp bide bisikleti sırtlanıp bataklıklardan gecmek ciddi derecede büyük problem :) asvalt yolda bile cekilmez yani onun derdi oyuzden uzunsa turlarınız katlanır bisiklet tavsiye ederim tabi geliştirilmiş bir vites sistemine sahip olması gerekli. Yakın mesafe sehir içi turlar yapıyorsanız normal sehir bisikletleriyle yollarınıza devam edebılırsınız ama yerlesık olmayan kırsal kesımlerde standart tur bisikletleri işkenceye dönüşebiliyor oyuzden dahon tern gibi reklamda yapıyoruz ama o tür markaların çelik alaşımlı kadrolarını geliştirebilirsiniz hatta isvicre hollanda almanyadaki bircok dahon subesı sadece geliştirilmiş katlanır kadroları siparişi alıyor aklınızda olsun size özel tasarlayıp isteklerinize göre geliştiriyorlar.. ve isvicre fiyatini biliyorum dahon boardwalk için sadece kadro ve vites kitleri gelicek 187chf tuttu kargo masrafım yok araçla getiricekler. Jant vs onları türkiyeden temin edicektim zaten elimde ona uygun jant mevcut.

Carraro sportive 225 kullanıcısıyım.Yağmur, çamurda kullanmayacaksanız v frenli, çok fazla bozuk arazi koşullarına girmem derseniz düz maşalı model öneririm.Bence tip olarak hangisini beğeniyorsanız onu alın.

Merhaba, ben bianchi touring 827 almaya gitmiştim bugün adam bana bunda amortisörün olmadığını ve şehirde giderken bi tramvay yoluna girsen bile bütün darbeyi alacağını söyledi. Bide bu bisikletler eski model olduğu için satmıyorlarmış sadece internetten alabilirsin dedi. Şimdi bana bianchi touring 413 önerdi hybrid yani istediğin zaman amortisörü devre dışı bırakabilirsin falan dedi ama 21 vites bir bisiklet bu şimdi ben ne yapmalıyım. Bisikleti büyük çoğunlukla şehirde kullanacağım ama uzun turlarada çıkacağız. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: @AKTÜRK ALİ@
@Purify ben o modeli kullanıyorum çok memnunum. Biraz sarstığı doğru ama kendim rahatsız olduğumdan değil psikolojik olarak bisiklete zarar gelir mi korkusundan dolayı rahatsız oluyorum ki olacağını da sanmam. Onun dışında bisiklet düz yolda düzgün yolda yokuşlarda akıyor. Turlar için daha iyi olur. Hem bence o kadar gerekli değil amortisör. Hafif toprak yola da girdim bir sıkıntı olmadı. Bundan önce bir çift amortisörlü bir bisikletim vardı. Pek bakımını yapmazdım. Bir gün ön amortisörün hiç hareket etmediğini fark ettim. Benim de sizin gibi şüphelerim vardı. Sadece arka beni azcık idare ediyormuş. Ondan sonra dedim ben düz maşa alacağım. Yaşadığınız yerde asfalt çok çukurlu (onlarda hızlı giderken sıkıntı oluyor.) değilse sıkıntı olmaz bence. Hem geçen senenin modeli olması fiyat konusunda avantaj sağlıyor. Bu fiyata 27 vites altus bulunmaz. Hem rahatsız olursanız kendinize bir amortisörlü maşa alabilirsiniz.

Whistle Guipago 1724 Tavsiyemdir kullanıyorum gayet rahat hybrid

Benimde fiziksel özellikleri sana yakın aga, şimdi Aldım yeni bisiklet. Bianchi touring 613, 1030 TL ye
Alüminyum kadro, mekanik disk, 24 vites, 14 kg ağırlığı var. Çok beğendim ben bakmak istersen

@aykutn Bianchi Touring modellerine baktın mı aga, ben touring 613 aldım, henüz uzun yol yapmadım ama kullanan samimi arkadaşım var epey ilgili bu konulara, o çok memnun bende olacağım gibi

1 senedir Sedona 345 kullanıyorum. Kullanıcı profiline fevkalade uygun bir bisiklet. Misal ben Samsun/Atakum da yaşıyorum. Çok güzel bir bisiklet yoluna sahibiz. Özellikle akşamları bu yolda turluyorum. Yaklaşık iki ayda bir de yakın arkadaşlarımla Samsun'un ilçelerine mini turlar düzenliyoruz(100 km'yi aşan mini turlar). Ben bu amaçlar ile kullandığım için bisikletimden gayet memnunum. Bisikletin Alivio grupset ile gelmesi oldukça güzel. Turlarda 9lu arka aktarıcı yokuşlar ve inişler için size hareket genişliği sağlıyor. Ayrıca hidrolik fren cidden büyük nimet. Alışınca diğer V frenli bisikletler fren mesafeleri ve tepkileri açısından insana aşırı güvensiz geliyor. Lastikler Schwalbe'nin zırhlı lastikleri. Ağırlık açısından handikap gibi algılansalar da şu ana kadar 1000km de bir kere bile iç lastik yaması ya da değişimi ile uğraşmamamı onlara borçluyum :) Tek hayıflandığım nokta maşası. Çünkü maşayı %90 kilitli pozisyonda kullanıyorum. Açmaya gerek kalmıyor.

Sonuç olarak piyasada yerini selefi olan Sedona 340'a bıraksa da hala bazı mağazalarda 345 modeli bulunabiliyor. Almayı düşünenler varsa ben tavsiye ederim.

Herkese merhaba,

1500-2000 TL aralığında bir şehir/trekking bisikleti almayı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucu birkaç alternatif çıkardım. Teknik konularda çok bir bilgim olmadığı için çok fazla alternatif oluştu. Hangisini seçeceğime karar veremiyorum çünkü hangi kriterlere bakarak eleyebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kron TX(300,450,500) (link), (link),(link)
Carraro Sportive (225,227) (link), (link)
Giant Roam 3 (link)
Scott Sub Cross (40,50) (link), (link)
Cube Curve (link)
Merida Crossway (40,100) 2016 modelleri (link), (link)
Mosso 770 Smd Acera (link)

Çok fazla model olduğunu biliyorum ama bir şekilde elemem gerekiyor. Yoksa alamayacağım. Başka model önerilerine de açığım.

Teşekkür ederim.

arkadaşlar banada bir yardım edermisiniz?

(link)

(link)

hangisini alayım ? bütçem 1.500 tl daha fazlasını vermek istemiyorum gittikçe gidiyor çünkü.
Teşekkürler

@eodr Mosso bisikletlerin gövdesi (kadro) ömür boyu garantiye diğer parçaları ise 2 yıl garantiye sahiptir.

@cadillaccts
Kron bariz şekilde daha iyi

@inziva benimde gönlüm ona kayıyor.2016 olması çok sorun teşkil edermi? 2017 nodelleri ile arasında 400 500 tl fark var.

Geri