Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

bu iki bisiklet arasında seçim yaparsanız neden 400 tl fazla ödersiniz

Bianchi Touring 827 1080tl
275432752_tn50_0.jpg

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8? YARI ENTEGRE
MAŞA:28? YOL ÇELİK 1.1/8?
ARKA VİTES:SHIMANO ALTUS M370
ÖN VİTES:SHIMANO ALTUS M370
KRANK TAKIMI:SHIMANO ALTUS M371 48X36X26
VİTES KOLU:SHIMANO ALTUS M370 3X9
FREN:TEKTRO ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:MICHELIN PROTEK 700x35C PATLAMAYA DİRENÇLİ
JANT:28? AIRLINE-1 ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:SELLE ROYAL

Carraro Sportıve 327 1470tl

9549093961778.jpg

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
MAŞA:28″ YOL ALÜMİNYUM 1.1/8″
ARKA VİTES:SHIMANO ACERA M3000
ÖN VİTES:SHIMANO ALTUS M370
KRANK TAKIMI:SHIMANO ALTUS M371 48X36X26
VİTES KOLU:SHIMANO ALTUS M370 3X9
FREN:TEKTRO ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:CST 700X35C 37-622 SİYAH REFLEKTÖRLÜ
JANT:28″ AIRLINE-1 ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:SELLE ROYAL

Scudo
Carraro 224 ile Merida Crossway 20v arasında kaldım. Carraro için 1.150, Merida için 1.400 fiyat aldım. Merida özellikler bakımından aradaki 250 liralık farka değer mi acaba?

Arkadaşlar işe gidip gelmek için bisiklet alacağım gidiş geliş 20 km. Araştırma yaptım ve aşağıdaki bisikletlerden birine karar vermek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz sizce hangisini almalıyım. Yada sizin tavsiyeleriniz var mıdır. Teşekkürler.
SALCANO CİTY FUN 60 850 TL
MOSSO LEGARDA 1721 MSV V 950 TL
CORELLİ PİERRE 5.0 880 TL

Arkadaşlar işe gidip gelmek için bisiklet alacağım gidiş geliş 20 km. Araştırma yaptım ve aşağıdaki bisikletlerden birine karar vermek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz sizce hangisini almalıyım. Yada sizin tavsiyeleriniz var mıdır. Teşekkürler.
SALCANO CİTY FUN 60 850 TL
MOSSO LEGARDA 1721 MSV V 950 TL
CORELLİ PİERRE 5.0 880 TL

@fatihgezenek ben Bianchi Touring 827 almayı planlıyorum. Normalde 1300 tl bu bisiklet. 1079 tl bulunmaz nimet bunun için. Fark ise maşa ve arka aktarıcıda. Carraro'nun maşa alüminyum, Bianchi'nin çelik. Carraro bu yüzden daha hafiftir ama çalik maşa titreşimi daha iyi emer. Carraro'nun arka aktarıcısı acera ama çok fark olduğunu sanmam. 400 tl fazla vermeye değmez. Bir satıcı 1220 tlye veriyordu internette 1079 tlye alacağım İnşallah. @afsarbey siz de Bianchi Touring 827'ye bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: afsarbey
@FatihKaanOz hocam kesinlikle fuji tourıng yarı yolda bırakmaz
:D

@fatihgezenek
gerek hafifliği ve kullanış rahatlığıyla tabi ki de carraro 327.1000 km oldu ve sıfır masraf inanın ki pişman olmazsınız girmediğim yol kalmadı ve daha vites ayarı bile yapmadım komponentleri gayet yeterli fazla bile (acere altustan katıyla daha iyi).

@fatihgezenek

@fatihgezenek
touring de carraro sportive de accell bisiklet tarafından üretiliyor, kadro kaliteleri aynı, komponentlerin neredeyse tamamı aynı, carraronun artıları maşası çelik değil alüminyum ve arka aktarıcı altus değil acera(bir fark yaratır mı bu emin değilim), bianchinin artısı ise bence cst değil michelin protek lastik ile gelmesi. aradaki 400 liralık fiyat farkına kesinlikle değmez.

@eodr ve forumdaki diğer arkadaşlar iyi akşamlar. Daha önce de yazmıştım. :) Hocam aklıma koydum parayı denkleştirdiğimde mosso tercih edeceğim inşallah. Ama salacano veya bianchi gibi başka bir marka seçmediğime pişman olmam değil mi? Mossonun düz maşadaki hafifliği beni çok cezbediyor. Hafif olması kadro sağlamlığı açısından sıkıntı çıkarirmi acaba?

@Seko88 Olmazsınız onların fiyatları biraz daha yüksek. Aradaki farkı ekipmana harcarsınız. Düz maşayı tercih edin hayırlı sürüşler

• Beğen
Tepkiler: Seko88
Merhabalar herkese;

Şehir bisikleti almayı düşünüyorum. Boyum 190 cm kilom 115 kg. Özellikle internette kadro boyunu araştırdım ama çoğu sitede kendime uygun olanı bulamadım. Ön süspansiyonlu bir şehir bisikleti almayi düşünüyorum. Vites sisteminin kaliteli olması benim için önemli bir de kilom dolayısıyla bisikletinde sağlam olmasını istiyorum. 1500-2500 tl gibi bir bütçem var ama siz fiyatı daha fazla olan modelleri de önerebilirseniz çok sevinirim.

İyi akşamlar

Kadro boyun 56 gibi sedona 410 onerebilirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Beyler bana genelde şehirde sürmek ve ara sıra uzun yola çıkmak için carraro sportive 321 önermişlerdi. 1000 tl bütçem vardı. Arkadaşlarımda bu bisikletin ön amortisörü yok dediler. Şehirde bir kaldırımdan inerken bile dikkatli olman gerekir falan dediler ben şimdi ne yapmalıyım.

Carraro Crt world 2017 aldım, benim açımdan tek kötü yanı kadro boyu 51cm 168 boy için biraz yüksek gelmesi, ama daha küçük boyu olmadığı için satın aldım.
Göbekten dinamolu ön farı var, aman aman aydınlatıyormu hayır, fakat zifiri karanlık olmayan yerler için ideal ve karşıdan çok net bir şekilde dikkat çekiyor. Çinden aldığım güçlü aydınlatıcının şarjı bu sayede bitmiyor, ara sıra açmam gerekiyor sadece. Tam ağırlığını ne internette bulabildim, nede aldığım yerde bir fikirleri vardı, ama tahminimden daha hafif olduğunu düşünüyorum emin olmamakla beraber 14 kilo civarı olabilir. Henüz uzun tur deneyimim olmadı fakat yokuşlarda sürüşü gayet rahat. Şimdilik memnunum merak eden varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum fakat dediğim gibi henüz uzun tur yapmadım.

@Purify

Aşırı abartı bence, zaten lastikler, sele , vücudunuz, maşa bu kadar küçük bir inişi sönümleyebilecek bir kapasitede. Amortisör maşanın olayı daha engebeli yollar için diye düşünüyorum ben zaten. He kaldı ki kaldırımdan atlamak filan ön amortisör olsa bile sağlıklı değil ki zaten arka janta filan yine hasar gelebilir :) o zaman aynı mantıkla düşünecek olursak arkada da amortisör olmalı?

• Beğen
Tepkiler: MalatyalıND
1000 tl yi en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Carraro sportive 321 ve bianchi touring 827 arasında kaldım. Bianchi 100 tl daha pahalı. Carraro alıp 100 tl ye ekipman mı alsam bilemedim.

@Purify eğer Aportive 321'i 27 vites yapmak için en az 200-300 tl harcamanız gerekir. Alacağınız ekipmanlara bağlı bu iş birazda.

Yanlışlıkla Sportive'i Aportive yazmışım kusura bakmayın.

@Purify

Carraro alın kalan parayla kask alın Carraro o fiyata güzel bisiklet önde amortüsöre hiç gerek yok

Geri