Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Arkadaşlar merhaba.
Yeni bir tur/şehir bisikleti alacağım. Kafamda Lapierre Urban Shaper 600 var aslında. Ama Lapierre Shaper 300 de olabilir. İkisinde vites donanımı, fren sistemi ve lastik farkı var. 300 daha ziyade düz gidon yol bisikleti gibi, 600 ise tur bisikletine daha yakın. Aslında V fren istiyorum. Daha önce disk kullandım, sorunum yoktu ama bir kere sıkıntı yaşadım, kendim halledemedim. V frenle uğraşmak daha kolay. İkisi de aşağı yukarı aynı fiyat. Bunun dışında önerebileceğiniz bir bisiklet var mı? Mesela gözüme Scott Speedster 50 çarptı. Ama Claris set olduğu için tipini ve kadrosunu çok beğensem de çekici gelmedi doğrusu. Bunun gibi farklı önerilerinize açığım. Bir de İstanbul'da bisiklet almak için nereyi önerirsiniz? Lapierre baktığım için İleri Bisiklet dikkatimi çekti ama olumsuz şeyler okudum onlarla ilgili. Yeşil Bisiklet'e (Kalamış) yöneldim, orayla ilgili de Ekşi'de fena şeyler yazmışlar. Siz ne dersiniz bu konuda? Selamlar...

@Levin sizn baktığınız aralıktaki pek çok bisiklet disk frenli. Giant Escape v frendi ama 27 vites altus sistem var. Böyle bir şey alıp isteğe bağlı olarak vites sistemini değiştirebilirsiniz. Ama bence Lapierre Shaper 300 sizin için en mantıklısı.

• Beğen
Tepkiler: Levin
@MalatyalıND Evet, onu bulabilirsem ona bakacağım ama 300 de piyasada çok fazla yok açıkçası. Sanırım eski sezon bisiklet olduğu için bulunamıyor çok fazla. Yine de arıyorum. İnternetten belki alırım dedim ama denemeden almak da hiç cazip gelmiyor açıkçası. :) Çok teşekkürler yorum için..

• Beğen
Tepkiler: MalatyalıND
Selamun Aleyküm.

Arkadaşlar en son kullandığım Salcano NG650 bisikletim son taksitini ödeyeceğim ay maalesef çalındı. Uzunca bir süre yenisini bakmadım. Şu an şöyle bir bakıyorum fakat pek araştırma zamanım da olmadı. Bir kaç modele bakabildim sadece.
Salcano CITY EXPLORER 10 HD ile City Sport 20 HD arasında kaldım. Explorer 950 arası Sport 1450 arası bir fiyata sahip..

Sizlere sormak istediğim şu:
NG650'den çok memnundum. Ciddi anlamda sevmiştim. Rengini, yolda gidişini, kadrosunun yuvarlak değilde daha radikal köşelere sahip oluşunu, gidon ve elcik kısımlarının gövde yapısına göre duruşu ve şeklini vs vs.. Kısacası bu modeli çok sevmiştim. (Şu fotoğrafta olan serisini diyorum yalnız: (link))

Biraz araştırdım MTB değil de Şehir bisikleti alırsan daha rahat edersin dediler. Kullanıcılarında bir kaç yazısını yorumunu inceleyince dedim şehir bisikleti bakayım.
Benim istediğim bisiklet şeklende donanım olarakta fiyatına göre ideal olacak. MTB yolda bana göre cidden rahattı güzeldi.. Hele NG650 bana çok hafif geliyordu. Benden ara ara alan arkadaşlarımda çok hafif bu diyorlardı. Zorlamıyordu beni kısacası.

Farklı yönlere çekilmemesi ricası ile tercihim TR tabanlı markalar.. Fiyat aralığım en fazla 1500TL. Taksit imkanı olursa çok daha güzel olur. Bilgisi olan arkadaşlarımdan, tecrübe etmiş olanlardan önerilerde bulunmasını istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

@FatihKaanOz Elinizdeki bisikletin kadro boyundan ötürü bir sıkıntısı yoksa ve bagaj delikleri mevcut ise hiç masrafa girmeyin onun yerine geziniz boyunca göreceğiniz yerlere , tadacağınız yiyeceklere para ayırın derim. Siz hazırsanız eğer (ufak tefek tamir ve birazcık kondisyon yönünden ) bisikletinizde çoktan hazır merak etmeyin.

@AF1L1YALN1Z Aleyküm selam. Bisikletinizin çalınması çok üzücü. Geçmiş olsun. Ben yakın zamanda Carraro Sportive 227 sattım. 2-3 yıl kadar kullandım. Son derece akıcı, rahat, sorunsuz bir bisikletti. Bir kere disk problemi yaşadım ama o da benden kaynaklıydı, bisikletten değil. Eğer tercih ederseniz sizin söylediğiniz fiyat aralığı için 225 önerebilirim. 227'nin sıfırı 1850 civarı. 225 de 1500 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. İkisi de hidrolik disk. 225'in en büyük farkı vites takımı. Arka Altus, ön Tourney. 227'ninki arka Deore, ön Altus. Eski bir Carraro kullanıcı olarak tavsiye ederim. Memnun kalırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Muhammedd32
maks 2000-2300 tl düz maşa, v fren, olabildiğince hafif, ne tavsiye edersiniz?

@utku özkan 2000-2300tl gibi fiyatlara çıkıyorsanız giant trek specialized merida gibi kendini kanıtlamış markalar varken salcano ve sedona gibi markalara yönelmeniz mantıklı olmaz.

@Levin Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Bisikletin donanım kısmında pek bilgi sahibi değilim öyle ki parça isimlerini dahi bir kaç ay oldu öğreneli (maşa, kadro, sele vb.) :)

Bugün sabah bir araştırma yaptım Salcano tarafında. Hep Salcano baktım çünkü nedense tasarımları çok hoşuma gidiyor :)) Ben dışına baktım, fiyatını süzdüm teknik anlamda da sizler bana yardımcı olursanız bu işi hallederiz :)
Ucuzdan Pahalıya sıraladım. (Farklı kişiler içinde bir kolaylık olur diye bu şekilde bir araştırma yaptım. Sayfa sayfa aramasınlar belki işini gören olur.)

CITY EXPLORER 40 V R - 709,00 TL
(link)

CITY FUN 70 V - 835,00 TL
(link)

CITY EXPLORER 20 MD - 845,00 TL
(link)

CITY EXPLORER 10 HD - 1019,00 TL
(link)

CITY LIFE 10 HD - 1289,00 TL
(link)

CITY SPORT 20 HD - 1459,00 TL
(link)

CITY WIND 40 - 1469,00 TL
(link)

CITY SPORT 10H HD - 1650,00 TL
(link)

CITY WIND 30 - 1689,00 TL
(link)

@AF1L1YALN1Z Carraro Sportive 227 2017 modeli için 1600 lira fiyat aldım İzmir Doruk Bisiklet'ten. birkaç gün sonra alacağım. donanım olarak gayet güzel bisiklet, forumda bir çok Carraro kullanıcısı var f/p olarak en çok tavsiye edilen markalardan biridir.

Selam arkadaşlar,
Yaklaşık 2 haftadır bisiklet araştırıyorum kafam allak bullak malum bide anlamayınca:)
İlk bisikletim olacak ilk başta dağ arıyordum sonra şehir e döndüm şimdi sadece istediğim maşa kitlenebilir olsun istiyorum fren için önemi yok V de olabilir çok uygun bir HD varsa alabilirim tabi:)

Önerilerinizi bekliyorum artık bugün alayım yeter:)

Bu arada bütçem taksitle 1200-1300 civarı diyelim:)

Ben şunu buldum negatif tarafı varmıdır bu bisikletin sizce?
(link)

• Beğen
Tepkiler: AF1L1YALN1Z
@Levin

@alikymk

Gebzede ikamet ediyorum burada bir tek Salcano var ciddi muhatap :/ Diğerleri hep Bianchi satıyor onlarda Beyaz Eşyacılar.. Bu bisikleti nereden nasıl alırım bu bile sorun olabilir bana. O nedenle hep Salcano bakmamdaki diğer bir neden bu..

@mbg Bu da güzelmiş :) Cevaplara istinaden bende artık ya senin gibi netten bunu alacağım yada Salcano gidip şu modeli getirin deyip alacağım. Bakalım ne tavsiye edecek arkadaşlar :)

• Beğen
Tepkiler: alikymk
@AF1L1YALN1Z Bu ürün n11 de kampanyada tek düşüncem kron nasıldır bilmiyorum vede 21 vites olması 24 olsa daha iyi olurdu dermiyim acaba

@mbg Kron kullanmadım ama kaliteli bisikletler sıralamasında sanırım alt sıralarda gelen bir marka.Vites konusunda ise, bu devirde hala 21 vites düşünmeyin derim.En az 27 olsun, ne biliyim 30 olsun.Farkı yokuş çıkarken anlarsınız, burda ne desem boş.Ayrıca bisiklet bakarken öncelikle kaliteli kadrolara sahip markalara bakın, sonrada üzerindeki vites olsun, frenler olsun bunların bütçe dahilinde orta karar segmentlerine bakın derim.

Evet bu yabancı hayranlığı bu aşağılık kompleksi hiç bitmeyecek salcano yerli firma bizim Torku'lu sporcularımız aslanlar gibi o markaları temsil ediyor yok merida yok tırrek.geçiniz bunları isimler iş yapmaz:aglyrmngaa:

@brky1905 Hocam kimseye dem vurmak bâbında değiliz tabii ki. Telefonumdan beyaz eşyama bende yerli kısmında yer alıyorum :) Bisikleti de yerli talep ediyorum yazılarıma bakarsanız :) Bu yönde de teşvik edicilerdenim.

Bizimki tabii ki bir teşvik sadece karar verici alıcı kısmı :) Şu benim sıraladığım modellerden hangisini tavsiye ediyorsunuz peki siz?

Tabi tabi arkadaş da hemen bisikleti alıp o yarış senin bu yarış benim diye ordan oraya gezecek.Verdiğin örnek de kompleksli çıkışın gibi yersiz.Salcano Torkulu bisikletçilere verdiği, yaptığı bisiklet tabiki özel bir bisiklettir tahminimce.

Geri