Arkadaşlar hepinize merhaba. Uzun bir süredir forumu takip etmeme rağmen üye olma fikri yeni geldi

Uzun bir aradan sonra tekrardan bisiklete geri dönüş yapmaya karar verdim. Fakat bu seferki bisikletim çocukluk günlerimizdeki gibi çift amortisörlü ağır hantal bir işgence aracı olmamalıydı.
Benim için hem bir yarış bisikleti misali hafif ve performansı yüksek ancak dağ bisikleti gibi rahat bir sürüş pozisyonu ve dayanıklı her tür yolda süreceğim bir bisiklet lazımdı. Araştırıp tur bisikletlerinde karar kıldım. Ancak bu konuya bakan çoğu arkadaş gibi bende bir ara onlarca model arasında kaldım. E tabi bütçe kısıtlı olduğu için aradığım bisiklet tam bir f/p ürünü olmalıydı.
Uzatmayayım, şu iki model arasında kaldım
Mosso Legarda 1727 yada 1724
Carraro Sportive 227 yada 225
E tabi bisiklet dediğin şöyle bi üzerine oturup bakılmadan alınmıyor

Yakındaki bisikletcimize gittim ve sırasıyla iki modeli de denedim. 227 çok ağır olduğunu düşündüm ve vazgeçtim, malum o ağırlık ile her inişin çıkışı hoş olmuyor, Legardaların da kadro boylarının büyük gelmesi sebebiyle tam ayrılacakken onu gördüm,
Mosso 771 TB3 DMD ve ilk görüşte aşk...
Full Shimano Acera 27 vites ve vites kolları
Hidrolik disk fren
7005 TRIPLE BUTTED ALLOY maşa ve kadro
Ve sadece 11.8 kg
Sıkı bir pazarlık sonunda 1600tl ye usta ile anlaştık.
Birkaç haftadır havaların da güzelleşmesi ile kullanıyorum. Şu ana kadar ki izlenimlerim gayet olumlu. Diğer hemtür kardeşlerine göre hafif ve 27 vitesli olması gerçekten iyi bir performans sağlıyor. Tekerlerin kalınlığının yarış bisikleti gibi ince olmaması, toprak yollardan kullanımlarımda rahatlık veriyor. Ancak yine de bir mtb ye kıyasla ince olması da asfalt üzerinde yağ gibi kaydığı hissini yaşatıyor. Kısacası ihtiyaçlarımı karşılayan bir ürün oldu.
Düz maşa olmasına gelirsek o artık size kalmış, ancak çok uzun süreler taşlı topraklı yollardan gitmeyecekseniz boşuna amortisörlü model alıp da bisiklete ekstra ağırlık katmayın derim.
Tek kötü yanı selesi, en kısa zamanda daha rahat bir sele ile değiştirmem gerekiyor.
Tabi renkler ve zevkler tartışılır. Umarım yardımcı olmuşumdur ve sizde aradığınız bisiklete kavuşursunuz