Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@mehmetgacar hocam butcem 600 700 civari sehir ici kullanicam 4 km'lik bir yol ve hobi edinmek adina hafta sonu turlara cikarim bu sekil bir bisiklet bakiyorum

@macabeyi Kron TX150 sormuşsunuz bu bisiklet forumda çok popüler isterseniz biraz araştırın forumda bende yeniyim aslında ama sağlam bisiklet diye duymuştum.

@ismeyu 4 km yol asfaltsa bence dağ bisikleti alıp kendinizi yormaya gerek yok. City fun güzel bisiklettir araştırın. He illede dağ bisikleti derseniz şunada bakabilirsiniz

(link)

Bir arkadaşım rockrider 340a ince teker takıp tur bisikleti olarak kullanıyordu.

@ismeyu @macabeyi Btwin Rockrider 340 vs. Kron xc 150 2015 model

Aradığınız bisikletler şurada tartışılmış okuyabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: SmtTrlk
bakıyorum tekrardan, peki siz kron tx150 veya salcano city fun 60 arasından hangisini seçerdiniz aynı fiyattan?

@mehmetgacar hocam illede dag bisikleti demiyorum zaten bu islerden hic anlamiyorum :) ikinci secenekteki bisiklette amortisor mu var daha oncebir arkadas kullanmisti baya pisman olmuatu o sekilde

@ismeyu Çok kaliteli bi amortisor değil city fundaki ancak şehir içi yollarda ön amortisor lazım bence.

Arkadaşlar tekrar merhaba.
10 gün sonra askerliği bitirip direkt bisikletimi alıp yolları aşmaya başlayacağım. Bir süredir araştırma yapmaktayım. Aklıma Sedona 325 (2015 model) yer etmişti. Lakin bugün satıcı sayfalarını incelerken bulunduğum şehirde Özceylanlar Bisiklette Giant Escape 2 (2016) modeli de gözüme çarptı. Escape 3 daha düşük fiyat ve daha düşük vites sistemine sahip görünüyor. Sorum şu. 1570 Tl ile Giant Escape 2 yi seçmek mi mantıklı yoksa 1390 Tl ile Sedona 325 i seçip ek ekipmanlara daha kolay yatırım yapmak mı?
Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar hepinize merhaba. Uzun bir süredir forumu takip etmeme rağmen üye olma fikri yeni geldi :D
Uzun bir aradan sonra tekrardan bisiklete geri dönüş yapmaya karar verdim. Fakat bu seferki bisikletim çocukluk günlerimizdeki gibi çift amortisörlü ağır hantal bir işgence aracı olmamalıydı.

Benim için hem bir yarış bisikleti misali hafif ve performansı yüksek ancak dağ bisikleti gibi rahat bir sürüş pozisyonu ve dayanıklı her tür yolda süreceğim bir bisiklet lazımdı. Araştırıp tur bisikletlerinde karar kıldım. Ancak bu konuya bakan çoğu arkadaş gibi bende bir ara onlarca model arasında kaldım. E tabi bütçe kısıtlı olduğu için aradığım bisiklet tam bir f/p ürünü olmalıydı.

Uzatmayayım, şu iki model arasında kaldım
Mosso Legarda 1727 yada 1724
Carraro Sportive 227 yada 225

E tabi bisiklet dediğin şöyle bi üzerine oturup bakılmadan alınmıyor :D
Yakındaki bisikletcimize gittim ve sırasıyla iki modeli de denedim. 227 çok ağır olduğunu düşündüm ve vazgeçtim, malum o ağırlık ile her inişin çıkışı hoş olmuyor, Legardaların da kadro boylarının büyük gelmesi sebebiyle tam ayrılacakken onu gördüm,

Mosso 771 TB3 DMD ve ilk görüşte aşk...

Full Shimano Acera 27 vites ve vites kolları
Hidrolik disk fren
7005 TRIPLE BUTTED ALLOY maşa ve kadro
Ve sadece 11.8 kg

Sıkı bir pazarlık sonunda 1600tl ye usta ile anlaştık.

Birkaç haftadır havaların da güzelleşmesi ile kullanıyorum. Şu ana kadar ki izlenimlerim gayet olumlu. Diğer hemtür kardeşlerine göre hafif ve 27 vitesli olması gerçekten iyi bir performans sağlıyor. Tekerlerin kalınlığının yarış bisikleti gibi ince olmaması, toprak yollardan kullanımlarımda rahatlık veriyor. Ancak yine de bir mtb ye kıyasla ince olması da asfalt üzerinde yağ gibi kaydığı hissini yaşatıyor. Kısacası ihtiyaçlarımı karşılayan bir ürün oldu.
Düz maşa olmasına gelirsek o artık size kalmış, ancak çok uzun süreler taşlı topraklı yollardan gitmeyecekseniz boşuna amortisörlü model alıp da bisiklete ekstra ağırlık katmayın derim.
Tek kötü yanı selesi, en kısa zamanda daha rahat bir sele ile değiştirmem gerekiyor.

Tabi renkler ve zevkler tartışılır. Umarım yardımcı olmuşumdur ve sizde aradığınız bisiklete kavuşursunuz :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@msandikci giant tavsiye ederdim bagaj delikleri de varmış
ama giant düz maşalı yani konfor ararım derseniz sedona'ya öncelik verebilirsiniz (tahminimce sedona daha ağırdır haliyle uzun yokuşlarda üzebilir alışana kadar)

Şehir bisikleti düşenenlere. 9 aylık az kullanılmış Merida crossway 20-v bisikletimi satıyorum. 1000 tl net
detay için pm atabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
(link)

Bu bisiklet f/p olarak nasıldır?

Kendime bisiklet bakıyorum 1.90 boy 83 kiloyum, günlük 3 km yol ve keyif için bineceğim. Genellikle asfaltta binerim dağa taşa vurmam yani dağ bisikletine gerek yok. Bütçe 700-750 lira. İkinci el düşünmüyorum. Ne önerirsiniz?

merhaba,

aşağıdaki iki bisikletten hangisini önerirsiniz?

genelde şehir içi istanbul sahil kısmında kullanılacak zaman zamanda kısa veya 1 haftalık turlarda, aynakolun ikili olması cube için yokuşlarda zorlar mı (çok kondisyonlu biri değilim en azından şimdilik) ?

(link)
(link)
(link)

Arkadaşlar merhaba,

Forumda ve google'da aradım fakat henüz Salcano'nun City Explorer modeliyle ilgili yapılmış bir yorum bulamadım. Bu nedenle buraya yazma ihtiyacı duydum. Aşağıda linkini verdiğim bisiklet hakkındaki görüşleriniz nedir? İşe gidip gelmek ve akşamları kısa turlar atmak için almak istiyorum. İş-ev arası yaklaşık 3.5 km yani günde en az 6-7 km yol yapacağım.

(link)[city%20explorer]

City Explorer'ın 30V ve 40V modelleri var anladığım kadarıyla tek fark 30V'nin amortisörlü ön maşası olması.

Bunun dışında en fazla 800 liraya kadar tavsiye edebileceğiniz bir bisiklet var mıdır?

Şimdiden çok teşekkürler.

@OrnitorenkPerry merhabalar. Dediğiniz gibi şehir için diyorsanız o zaman hiç Amortisör lü modele bakmayın boşuna bisiklete ağırlık kadarsınız.
Ancak ayrıca katlanır bisiklet modellerine de bakabilirsiniz kısa mesafelere kullanacaksınız. Aşağı yukarı aynı fiyata katlanır modeller mevcut.

@Işıklar Gazisi İlginize teşekkür ederim. Katlamalı bisikletlere baktım, hatta baya bir süre onlardan almayı düşündüm ama sonradan vazgeçtim, normal bir bisiklet almak istiyorum. Bu city explorer görüntü olarak da hoşuma gitti açıkçası ama dezavantajı nedir bilemedim. Aynı fiyatta tavsiye edebileceğiniz daha kaliteli bisiklet var mıdır? Yoksa bunu alsam rahat eder miyim?

Edit: Bir de; boyum 175, 68 kiloyum. Anladığım kadarıyla bu City Explorer'ın tek kadro boyu var o da 19" yani 48 cm. Sorun yaşar mıyım?

@OrnitorenkPerry Hocam bu sıralar ben de aynı fiyat aralığında bir arkadaşa bisiklet baktığımdan dolayı birkaç model arasında kaldım. Sizinle paylaşayım.

Mosso Legarda 1721 MDM V -> (link)
Mosso Legarda 1721 MSM v -> (link)
Mosso Legarda 1724 MSM V -> (link)

Kron TX100 -> (link)
Kron TX150 -> (link)

Bu modellerle hem aklınıza esti mi daha uzun soluklu binişler yapmak isterseniz de rahat edeceğinizi düşünüyorum. Tabi artık gerisi size kalmış , componentler bir yere kadar , asıl olan sizin o bisikletle sevgili gibi bir bağ kurabilmeniz :D rengini de şeklini de beğenip , severek kullanmanız derim.

• Beğen
Tepkiler: Seko88
@Işıklar Gazisi
Carraro 220 de onerebilirim ayni aralikta mosso yeni modelleride çok şık

Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle.
Bisiklet gönüllüsü adayı olarak burada bulunmaktayım.
1.95boy 115 kilo eski basketbolcuyum sakatlıklar vs. düzensiz yaşam sonucu kilo aldım ancak
şu sıralar eriyorum düzenli beslenme ve spor ile.
Bisiklet uzun süredir aklımın bir köşesinde vardı hep denedim yeltendim ama bir türlü kısmet olmadı.
Ancak bu hafta içerisinde 1000TL Civarlarında bir bisiklet alacağım kesinleşti ve şimdilik aklımda olan araştırmalarım sonucu
düşündüğüm ürün Kron TX150 V Fren 28 '' jant 24 vites modeli.
Siz tecrübeli arkadaşların tavsiye ve önerileri için şimdiden teşekkürler.
[Dip not:] Amacım öncelikle 100 kilo altına inene kadar evde trainer veya roller ile kullanacağım sonrasında da öyle ufak çaplı şehir turları
Sahil turları düşünüyorum.2 saati geçmeyecek şekilde .
Tekrardan teşekkürler ve selamlar herkese.

Geri