Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

(link)

Bu ilan hakkında yorum yapabilir misiniz? Sadece 50 kadro olması kafamı kurcalıyor, iç bacak ölçüm 68 😩
Bu bisiklet çok az kullanılmamış hatta hor kullanılmış gidon boğazının vidalar bile paslanmış, aynakol filan bir çok yerde çizik var ben olsam almazdım bunu

Scudo
Bu bisiklet çok az kullanılmamış hatta hor kullanılmış gidon boğazının vidalar bile paslanmış, aynakol filan bir çok yerde çizik var ben olsam almazdım bunu
Hiç dikkatli bakmamıştım, çok teşekkür ederim ikazınız için 🙏

Takip ettiğim iki ilandan biri idi, ciddi indirim yapınca heyecanlanmıştım, iyi ki beni durdurdunuz, sağolun.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Ne kadar kullanıldığını bilemem ama bence "hor" kullanılmamış. Gidon vidalarındaki pas bir sorun değil kozmetik harici. Aynakoldakilerde basit çizikler.

Göbeklerde bir sorunu yoksa bence gayet temiz bisiklet. Disk fren + normal yol bisikletine göre daha geniş lastik destekliyor. Muadil yerli gravel bisikletlere göre de baya uygun. Bence alınabilir kadro oluyorsa. 50 kadro 170 civarı boy için olur muhtemelen. Gidon yükseltme aparatı eklemiş sanırım kadrosu kendine uygun olmadığı için yada esneklik problemi olduğu için. Onu da kendi zevkinize göre çıkartabilirsiniz ama gidip yakından inceleyip biraz sürmeyi unutmayın. Hatta arkadaşla birlikte bir bisikletçiye gidip extra masraf çıkar mı expertiz gibi sorabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Yeni nesil cues li 20 25k bandında şehir/trekking bisikleti araştırıyorum, Mosso Legarde Pro x10 ve x20 modelleri dikkatimi çekti. Ne dersiniz alternatif model var mı? Bir de x10 modeli yokuş performansı nasıl olur yeterli gelirse bu model hoşuma gitti.
Mart ayında X20 modelini aldım. Daha önceki bisikletim sportive 324 tü. Yaklaşık üç aydır aktif kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Boyum 170, iç bacak ölçüm 75. Bu değerlerle 46 kadro oldukça rahat. Ergonomik olarak bir sorunum yok. Vites oraları 324 e göre bana daha rahat geldi. Yokuş çıkarken zorlamıyor. Cues yeni nesil bir sistem. Şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadım.

Ne kadar kullanıldığını bilemem ama bence "hor" kullanılmamış. Gidon vidalarındaki pas bir sorun değil kozmetik harici. Aynakoldakilerde basit çizikler.

Göbeklerde bir sorunu yoksa bence gayet temiz bisiklet. Disk fren + normal yol bisikletine göre daha geniş lastik destekliyor. Muadil yerli gravel bisikletlere göre de baya uygun. Bence alınabilir kadro oluyorsa. 50 kadro 170 civarı boy için olur muhtemelen. Gidon yükseltme aparatı eklemiş sanırım kadrosu kendine uygun olmadığı için yada esneklik problemi olduğu için. Onu da kendi zevkinize göre çıkartabilirsiniz ama gidip yakından inceleyip biraz sürmeyi unutmayın. Hatta arkadaşla birlikte bir bisikletçiye gidip extra masraf çıkar mı expertiz gibi sorabilirsiniz.
Yakınlar da biri olsa bu seçeneğe kesinlikle göz atmak isterdim. Yerli gravellar a kesinlikle tercih ederim.

Merhabalar 30k Bandında bir bisiklet alacağım elektrikli alacağım ne almalıyım sizce hız limitini kaldırmak istiyorum ayrıca parmak gazı taktırmayı düşünüyorum boyum 1.87 kilom 103 cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar , mosso 680 xc kadrosunu alayı planlıyorum elimde 28.6 çapında maşa var uyumlumudur acaba bilgisi olan varmı satan kişi 3.45 diyor sadece anlayamadım.

Bianchi t0011x3 trekking almayı düşünüyorum sizce değer mi? Değmezse, başka hangi modeller, bu fiyat bandında daha uygun olur?

Bianchi t0011x3 trekking almayı düşünüyorum sizce değer mi? Değmezse, başka hangi modeller, bu fiyat bandında daha uygun olur?
Güzel bisiklet ama ben olsam bu fiyat bandında aynakol tercihine göre mosso legarda pro x10 veya x20 alırdım. Çünkü yeni nesil cues sistem var. Uzun vadede daha dayanıklı oluyor.

Güzel bisiklet ama ben olsam bu fiyat bandında aynakol tercihine göre mosso legarda pro x10 veya x20 alırdım. Çünkü yeni nesil cues sistem var. Uzun vadede daha dayanıklı oluyor.
Tahmini kaç yıl gider bianchi veya mosso birde mossoda 20 vites bianchide 30 vites çok farkeder mi

Tahmini kaç yıl gider bianchi veya mosso birde mossoda 20 vites bianchide 30 vites çok farkeder mi
Bakımları zamanında yapılırsa her bisiklet uzun dayanır. Benim bisikletlerimden biri 2012 yılından kalma ve sorunsuz çalışıyor. Bu mosso bisikletlerde cues sistem var. Bunun özelliği zincir daha uzun dayanıyor. Parçaları daha uzun ömürlü. Hiçbir parça sonsuza kadar dayanmaz zamanı gelinde eskiyen parçaları değiştirmek gerekiyor.

Vites sistemi tamamen tercih meselesi. Bianchi 48 aynakol var ve son hızı daha yüksek olur. Mosso'da 40 aynakol var. Hangi amaçla kullanacağınıza karar vermelisiniz. Ama şu bir gerçek ki 3'lü aynakollar eskisi kadar revaçta değil. İnsanlar tekli aynakol alıyor çoğunlukla.

• Beğen
Tepkiler: kagankeser
Bakımları zamanında yapılırsa her bisiklet uzun dayanır. Benim bisikletlerimden biri 2012 yılından kalma ve sorunsuz çalışıyor. Bu mosso bisikletlerde cues sistem var. Bunun özelliği zincir daha uzun dayanıyor. Parçaları daha uzun ömürlü. Hiçbir parça sonsuza kadar dayanmaz zamanı gelinde eskiyen parçaları değiştirmek gerekiyor.

Vites sistemi tamamen tercih meselesi. Bianchi 48 aynakol var ve son hızı daha yüksek olur. Mosso'da 40 aynakol var. Hangi amaçla kullanacağınıza karar vermelisiniz. Ama şu bir gerçek ki 3'lü aynakollar eskisi kadar revaçta değil. İnsanlar tekli aynakol alıyor çoğunlukla.
Hocam birde kadro boyu seçiminde kararsız kaldım. Boyum 1.70 ama bacaklarım boyuma göre uzun iç bacak boyum 82 , internette kadro boyunu hesapladığımda 50-51 cm kadro boyu uygun gösteriyor sizce büyük mü gelir?

Son düzenleme:
Full shimano set bianchi t0011x3 buldum almaya değer mi 24.500 TL mağazadan alacağım

Amortisör / MaşaAliminyum 6061 Rijit
Fren SistemiShimano MT-200 HIDROLIK DİSK FREN
Fren KollarıShimano MT-200 HIDROLIK DİSK FREN
Ayna KolSHIMANO DEORE T6010 48X36X26
Vites KollarıSHIMANO DEORE SL-T6010 3x10
Arka AktarıcıSHIMANO DEORE RD-T6000
Ön AktarıcıSHIMANO DEORE FD-T6000
RubleSHIMANO DEORE HG500 11-34T
Jant Seti/ÇemberiMach1 ER-20
SeleSelle Bassano RECO SPORT
Ön Dış LastikWanda METRO Elite W3109 700x32
Arka Dış LastikWanda METRO Elite W3109 700x32

Son düzenleme:
Herkese iyi forumlar işe gidip gelmek ve izin günlerinde uzun turlar atmak için bisiklet alacağım. Sizlerden de tavsiye almak isterim. Yol e-5 yanyol güzergahı. Bianchi t0010 ve ümit magnetic hyd arasında kaldım, tavsiyeniz nedir?

Bu ikisi arasında şahsi tercihim Bianchi den yana, ama bir bütçe paylaşabilirseniz deneyimli arkadaşlar çok daha detaylı tavsiyede bulunabilirler,

• Beğen
Tepkiler: Cglyna
Teşekkür ederim bütçe 12-13 civarında max 14 olur. Açıkçası benimde aklımda olan Bianchi ama yine de danışmak istedim burada ki deneyimli arkadaşlara.

merhabalar 26 jant bisikletim için disk uyumlu 1 inç maşa arıyorum fakat bulamıyorum , nereden bulabilirim bilgisi olan var mı yurtdışından da alabilirim.

Herkese iyi forumlar işe gidip gelmek ve izin günlerinde uzun turlar atmak için bisiklet alacağım. Sizlerden de tavsiye almak isterim. Yol e-5 yanyol güzergahı. Bianchi t0010 ve ümit magnetic hyd arasında kaldım, tavsiyeniz nedir?
İşe gidip gelmek dışında uzun turlara da çıkacaksanız üstüne biraz daha koyup Bianchi Nirone 7 Disk Acera şehir bisikleti almanızı tavsiye ederim. Aynakol/Ruble oranı 0,75 ki yüklü bisikletle tırmanışlarda çok yardımcı olacaktır. Pedalı, selesi, jantları, elcikleri gerçekten kaliteli. Ben de sizle aynı şekilde hem işe gidip gelmek hem de uzun turlar için bisiklet arıyordum, Bianchi aldım çok memnun kaldım. İnternette 20 bin TL civarı 6 taksitle alınabiliyor. Tavsiye ederim

merhabalr yaklaşık bir hafta önce 2025 model carraro crt world satın aldım . 5-6 yıl önce çekilen bir videoda bisikletin ön kısmında bulunan elektrik dinamo bisikleti biraz yavaşlattığını vs bahsedilmiş . sizce ön tekerlikte değişiklik yapsam bisikletim biraz daha akıcı olur mu . şuan da 5 km rampa çıkıyorum bisiklet akıcı ama bi tık daha akıcılık katabilişr miyim düşüncesindeyim. veya soruyu şöyle düzeltiyim bu bisikleti biraz daha nasıl hızlandırabilirim

Öncelikle hayırlı olsun bisikletiniz. Sürüş dimaniklerinizde bir dinamo ekipmanına ihtiyaç duymayacaksanız eğer, dinamoyu ( göbekten dinamolu diye hatırlıyorum bu modeli) ve bağlı olduğu ön aydınlatmayı sökerek hem ağırlık hemde sürtünmeden kaynaklı eksi kuvveti bertaraf edebilirsiniz. Keza park ayaklığı da gayet ağırdı bu modelde diye biliyorum. Belki o da güncellenebilir , çok ağırlık taşımayacaksanız yan ayaklık ile devam edebilirsiniz. Ve lastikleri inceltmek, belki stok olan fazla çanta aparatlarını azaltmak size pozitif ivme kazandırır.

Son düzenleme:
Geri