Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Merhabalar; 3 yıldır aktif olarak Mosso Legarda 1724 bisikletini kullanmaktayım, yükseltmek istiyorum fiyat performans odalı olarak Mosso legarda 2130 ve Carraro Sportive 230 arasında kaldım bunlar konusunda yönlendirme yapabilecek yada deore setli farklı alternatif önerebilecek varmı bu arada fiyat karşılaştırmasıda yaparsanız sevinirim. Teşekkürler.

Scudo
Arkadaşlar merhaba,

Merida big seven speed (4000 TL) ve Carraro sportive 223 (2000 TL) gibi iki farklı arkadaşım bisiklet satıyor. Şehir içi kullanım için sizce hangisini tercih etmek mantıklı?

merhabalar öncelikle bu benim ilk mesajım. bisiklet sürmek istiyorum ama can sıkıntımı gidermek için ne arkadaşım ve ne tura çıkacağım ne de uzun yol. Eğer ki devam etmezsem diye şimdilik 2.el bir bisiklet almak istiyorum. iki adet bisiklet buldum ancak nasıl değerlendireceğim bilmiyorum. bana yardımcı olur musunuz?
üye seviyemden dolayı da link atamıyorum yardımcı olmak isteyene özel atılabiliyorsa öyle atayım.

boyum 170 kilom 67. bisikletler 26 jant

1.bisiklet: btwin bisikletin en basici sanırım ve biraz hor kullanılmış duruyor . fiyatı 700 lira
2.bisiklet: salcano lion/excel yazmış modeline bulamadım nette. Tekerlekleri GRL 5 mm Zırhlı lastik yazmış ve fotoğraflar iyi duruyor. fiyatı 600 lira

cevaplarınızı bekliyorum

merhabalar öncelikle bu benim ilk mesajım. bisiklet sürmek istiyorum ama can sıkıntımı gidermek için ne arkadaşım ve ne tura çıkacağım ne de uzun yol. Eğer ki devam etmezsem diye şimdilik 2.el bir bisiklet almak istiyorum. iki adet bisiklet buldum ancak nasıl değerlendireceğim bilmiyorum. bana yardımcı olur musunuz?
üye seviyemden dolayı da link atamıyorum yardımcı olmak isteyene özel atılabiliyorsa öyle atayım.

1.bisiklet: btwin bisikletin en basici sanırım ve biraz hor kullanılmış duruyor . fiyatı 700 lira
2.bisiklet: salcano lion/excel yazmış modeline bulamadım nette. Tekerlekleri GRL 5 mm Zırhlı lastik yazmış ve fotoğraflar iyi duruyor. fiyatı 600 lira

cevaplarınızı bekliyorum
Merhabalar,
giriş seviyesinde bisikletler olduğundan marka üzerinden hareket etmek yerine, bisikletin mekanik parçalarının ve kadro (çerçeve) durumu önemlidir. Buradan bu parçaları görme inceleme fırsatımız olmayacağı için bence siz boyunuza göre olan ve beğendiğiniz bisikleti güvendiğiniz iyi bir bisikletçiye götürerek, bisikletçinin incelemesini isteyin, söylediklerini baz alın. Çünkü bisiklet bilyelerinin durumu tekerin akışkanlığını, dişlilerin durumunu bisikletçi daha iyi görür. Sahibinden sitesinden alıyorsanız/bakıyorsanız ilan no yazın, bi bakalım.

cevaplarınızı bekliyorum
Bisikleti internetten değil de bulunduğunuz yerden bakarak ve görerek almanızı tavsiye ederim. Diğer arkadaşın da belirttiği gibi marka model yerine bisikletin gebel bakım durumuna göre almak daha mantıklı bence de.

Carraro 804 elite bisikletime sr suntour swing shock maşa aldım ancak furç setime uymuyor kadromdaki furç. Furç onermeseniz bile dogru furcu bulursam uyup uymayacagi konusunda yardimci olur musunuz? Yalnizca olur veya olmaz demeniz bile yeterli. Accell bisiklete email attim duzgun bir donut alamadim. Eger uyumlu ise yarin duzgun bir bisikletciye gidip yaptiracagim.

Carraro 804 elite bisikletime sr suntour swing shock maşa aldım ancak furç setime uymuyor kadromdaki furç. Furç onermeseniz bile dogru furcu bulursam uyup uymayacagi konusunda yardimci olur musunuz? Yalnizca olur veya olmaz demeniz bile yeterli. Accell bisiklete email attim duzgun bir donut alamadim. Eger uyumlu ise yarin duzgun bir bisikletciye gidip yaptiracagim.
sizin bisikletin maşası tipi eski tip çevirmeli(?) olanlardan. Eski tipleri yeni tiplere dönüştüren adaptörler vardı ama yeni tipler direk takılabiliyor mu bilmiyorum. Bu konuyu arama motorunda bi araştırın. Ayrıca furç takımını kendi aletleri olmadan takamazsınız. Bu bakımdan eğer aletleriniz yoksa bisikletçiye gideceksiniz. Furş takımı alırken aldığınız mağazayı arayın/sorun onlar size yardımcı olur. İnternetten alacaksanız Erdoğanlar bisiklet, Doğa bisiklet, Aslı bisiklet, Şişman bisiklet, Sporcu pazarı gibi bisiklet firmalarından hep olumlu dönüş aldım ben sağolsunlar hep yardımcı oldular. Sizde bu tür bilindik mağazalardan alırsanız ve sorarsanız yardımcı olurlar.

• Beğen
Tepkiler: quintie10
Merhabalar,
giriş seviyesinde bisikletler olduğundan marka üzerinden hareket etmek yerine, bisikletin mekanik parçalarının ve kadro (çerçeve) durumu önemlidir. Buradan bu parçaları görme inceleme fırsatımız olmayacağı için bence siz boyunuza göre olan ve beğendiğiniz bisikleti güvendiğiniz iyi bir bisikletçiye götürerek, bisikletçinin incelemesini isteyin, söylediklerini baz alın. Çünkü bisiklet bilyelerinin durumu tekerin akışkanlığını, dişlilerin durumunu bisikletçi daha iyi görür. Sahibinden sitesinden alıyorsanız/bakıyorsanız ilan no yazın, bi bakalım.
ilan no:940251671
ilan no 2: 942382007

ayrıca bugün bisikletçilere gittim ankara yiba çarşısına. bana ümit marka 27.5 jant tek amortisörlü dağ bisikleti önerdiler ve 1500 lira fiyata demir/çelik kadro 1900 liraya da alüminyum kadrosuna verdiler. kafam iyice allak bullak oldu. alt tarafı canım sıkılınca mahallede turlayacağım bisiklet için bildiğin literatür taraması yapar gibi araştırıyorum yav :D
Bisikleti internetten değil de bulunduğunuz yerden bakarak ve görerek almanızı tavsiye ederim. Diğer arkadaşın da belirttiği gibi marka model yerine bisikletin gebel bakım durumuna göre almak daha mantıklı bence de.
değerlendirecek kadar bilgim yok internetten de öğrendiklerim yeterli olur mu bilemiyorum o yüzden direk yazmak istedim

• Beğen
Tepkiler: ordi
zaten size çok güzel cevap verilmiş burda anlatılmış .

ilan no:940251671
ilan no 2: 942382007

ayrıca bugün bisikletçilere gittim ankara yiba çarşısına. bana ümit marka 27.5 jant tek amortisörlü dağ bisikleti önerdiler ve 1500 lira fiyata demir/çelik kadro 1900 liraya da alüminyum kadrosuna verdiler. kafam iyice allak bullak oldu. alt tarafı canım sıkılınca mahallede turlayacağım bisiklet için bildiğin literatür taraması yapar gibi araştırıyorum yav :D
dediğim gibi ikisi de benzer kalitede, bisikleti görmeye gidin üstüne çıkın ayaklarınız yere değdiğinde bisikletin borusu bacak aranıza 2- 4 parmak boşluk olacak şekilde ise ve beğendiyseniz bisikletçiye götürüp baktırın. Sonra pazarlığınızı yapın alın. Sonra gezmeye bakın. Bu fiyatlara zaten güzel alüminyum bulamazsınız.

sizin bisikletin maşası tipi eski tip çevirmeli(?) olanlardan. Eski tipleri yeni tiplere dönüştüren adaptörler vardı ama yeni tipler direk takılabiliyor mu bilmiyorum. Bu konuyu arama motorunda bi araştırın. Ayrıca furç takımını kendi aletleri olmadan takamazsınız. Bu bakımdan eğer aletleriniz yoksa bisikletçiye gideceksiniz. Furş
zaten size çok güzel cevap verilmiş burda anlatılmış
Ben yari entegre 1.1/8" furc takimi aldim ancak ust tarafa uymuyor ust tarafa kucuk geliyor uzerinde gelen furc takimiyla saft borusu arasinda bosluk kaliyor sanirim benim adaptorlu furc takimina ihtiyacim var. Bisikletcim mahalle bisikletcisi oldugu icin cok secenek yok yarin biraz daha bilgili bir eleman olacak onunla da uyan furc bulmayi deneyecegiz. Adaptorlu furc almak yerine aradaki boslugu dolduracak bir parca satin alabilecegim bir yer var mi? Ya da adaptorlu furc onerebilir misiniz. Erdoganlar bisiklet, kocatepe bike shop ve Asli bisiklet ile gorustum ancak uygun parcanin olmadigini soyledi asli ve erdoganlar bisiklet. Kocatepe bike shop ile gorusmeye devam ediyorum. Mesajlarima biraz gec donuluyor ancak en azindan ilgi gosterdiler. Accell bisiklete de eposta attim ancak epey ilgisizler.

Merhabalar. Yeniyim buralarda. Bisiklet önerilerini görünce, yardım alayım dedim. Zahmet edip yazanlara peşinen teşekkür ediyorum.

Mevcut hayat pahalılığı sebebiyle, iyi bir bisiklet sahibi olmak için bütçemi 4000-4500 arasına kaldırdım ($500 civarı).

Bir süredir araştırma yapıyorum ama çok fazla bilginin içinde boğuldum.

1. İlk olarak istediğim bisiklet türü, şehir bisikleti. Önceliğim hafiflik ve az biraz da hız olduğu için. Yerleşke gibi bir yerde oturuyorum ve kullanılmayan yollar ile boş kaldırımlarda hızlı sürmek istiyorum. Dağ bisikletindeki gibi ağırlık yapan arka amortisör gibi şeylerin hızımı kesmesini istemiyorum. Hatta ön amortisör de olmasın. Yarış bisikletini de düşündüm ama gerek gidonun aşağıda olması gerekse buraların bazen karlı olmasından dolayı o riske girmek istemedim. Özetle 10-13 kg arası bisiklet işimi görür diye düşünüyorum. Alüminyum iyi diyorlar. Hem dayanıklı hem hafif.

2. Marka olarak çok kararsız ve bilgisizim. Salcano meşhurmuş. Çocukken Bianchi'yi övüyorduk. Bir de Kron diye marka var. Bu üçünün servisi bulunduğum şehirde var. Üçüne de aynı dükkan bakıyor. Mümkünse bu üçü olsa iyi olur. Ama başka marka önerilerine de açığım. Duruma göre servisi olup olmadığına bakacağım.

3. Boyum kısadır. 173 boy, 78 kilo. Ama beş kilo zayıflamak istiyorum bisiklet sürerek. :p Kadro uzunluğunu da söyleyebilirseniz iyi olur.

4. Fren olarak diskli fren istiyorum. Hem çocukluktan kalma bir imrenmeden dolayı hem de her defasında pabucuyla uğraşmamak için. Bozulursa tam bozulsun, tamire götüreyim. Buradan okuduklarıma göre mekanik diskli çok akıl karı değilmiş. Hidrolik diskli olursa iyi olur.

5. İnternetten alacağım büyük ihtimal. Henüz bir yetkili bayiye gitmedim. Burada bir tane var. Tatilden dönüşte gidecektim, yeni döndüm. Bu konuda fikire ihtiyacım var. Kargoda sorun oluyor mu? Demonte geldiği için yetkili servis monteliyor mu? Kaça monteleniyor? Gibi, gibi.

6. Vites konusunda çok bir talebim yok aslında. Bir taraftan çocukluktan kalma "abi kaç vites" hevesi var. O zaman 18 vitesliydi benimki. Şimdi 30'lular çıkmış. Sadece fazla vites olması, dize bine yükü azaltmakta kolaylık yaratıyormuş diye de duydum. Ama 18 olursa da olur. Çok fark etmez.

7. Jantlar da çeşit çeşitmiş. 29 inçlik iyi diyorlar. Bana da güzel göründü. Ama hem ağırlığın hem de fiyatın artma durumundan dolayı 27.5 veya 26'ya da fitim. Bu konuda da fikirlere açığım.

Beğendiğim bisikletler bunlardır:

a) SALCANO CITY WIND 27S HD

b) CARRARO SPORTIVE 324 28" 24-V HD

c) CARRARO SPORTIVE 328 28" 27-V HD

Yeniden, fikirlerini yazacak kişilere teşekkürlerimi sunuyorum.

İyi forumlar. :)

Ben yari entegre 1.1/8" furc takimi aldim ancak ust tarafa uymuyor ust tarafa kucuk geliyor uzerinde gelen furc takimiyla saft borusu arasinda bosluk kaliyor sanirim benim adaptorlu furc takimina ihtiyacim var. Bisikletcim mahalle bisikletcisi oldugu icin cok secenek yok yarin biraz daha bilgili bir eleman olacak onunla da uyan furc bulmayi deneyecegiz. Adaptorlu furc almak yerine aradaki boslugu dolduracak bir parca satin alabilecegim bir yer var mi? Ya da adaptorlu furc onerebilir misiniz. Erdoganlar bisiklet, kocatepe bike shop ve Asli bisiklet ile gorustum ancak uygun parcanin olmadigini soyledi asli ve erdoganlar bisiklet. Kocatepe bike shop ile gorusmeye devam ediyorum. Mesajlarima biraz gec donuluyor ancak en azindan ilgi gosterdiler. Accell bisiklete de eposta attim ancak epey ilgisizler.
adaptör aldığınız maşaya uygun değil. Benim bahsettiğim adaptör sizin önceki maşaya takılan ve istediğiniz gidon boğazını takmanıza yarayan bir aparattı yani 1.1/8 ölçüsüne dönüştüren aparat. küçük gelme olayını anlayamadım. Küçük geldiyse (dış çember) bisikletçi hiç takamaz diye düşünüyorum. Eğer taktığı halde halen boşluk varsa bu sefer kelebeğe bağlı vidayı sıkmayı tam yapamamış. Ki spacerlar maşa borusunun biraz yukarısında olması lazım ((link)). Eğer gittiğiniz bisikletçi yapamadıysa başka bisikletçiye gitmeniz gerekebilir veya konuyu ayrıntılı olarak araştırmanız lazım. Gravele dönüştürmek için baya başınız ağrıyacak.

Merhabalar. Yeniyim buralarda. Bisiklet önerilerini görünce, yardım alayım dedim. Zahmet edip yazanlara peşinen teşekkür ediyorum.

Mevcut hayat pahalılığı sebebiyle, iyi bir bisiklet sahibi olmak için bütçemi 4000-4500 arasına kaldırdım ($500 civarı).

Bir süredir araştırma yapıyorum ama çok fazla bilginin içinde boğuldum.

1. İlk olarak istediğim bisiklet türü, şehir bisikleti. Önceliğim hafiflik ve az biraz da hız olduğu için. Yerleşke gibi bir yerde oturuyorum ve kullanılmayan yollar ile boş kaldırımlarda hızlı sürmek istiyorum. Dağ bisikletindeki gibi ağırlık yapan arka amortisör gibi şeylerin hızımı kesmesini istemiyorum. Hatta ön amortisör de olmasın. Yarış bisikletini de düşündüm ama gerek gidonun aşağıda olması gerekse buraların bazen karlı olmasından dolayı o riske girmek istemedim. Özetle 10-13 kg arası bisiklet işimi görür diye düşünüyorum. Alüminyum iyi diyorlar. Hem dayanıklı hem hafif.

2. Marka olarak çok kararsız ve bilgisizim. Salcano meşhurmuş. Çocukken Bianchi'yi övüyorduk. Bir de Kron diye marka var. Bu üçünün servisi bulunduğum şehirde var. Üçüne de aynı dükkan bakıyor. Mümkünse bu üçü olsa iyi olur. Ama başka marka önerilerine de açığım. Duruma göre servisi olup olmadığına bakacağım.

3. Boyum kısadır. 173 boy, 78 kilo. Ama beş kilo zayıflamak istiyorum bisiklet sürerek. :p Kadro uzunluğunu da söyleyebilirseniz iyi olur.

4. Fren olarak diskli fren istiyorum. Hem çocukluktan kalma bir imrenmeden dolayı hem de her defasında pabucuyla uğraşmamak için. Bozulursa tam bozulsun, tamire götüreyim. Buradan okuduklarıma göre mekanik diskli çok akıl karı değilmiş. Hidrolik diskli olursa iyi olur.

5. İnternetten alacağım büyük ihtimal. Henüz bir yetkili bayiye gitmedim. Burada bir tane var. Tatilden dönüşte gidecektim, yeni döndüm. Bu konuda fikire ihtiyacım var. Kargoda sorun oluyor mu? Demonte geldiği için yetkili servis monteliyor mu? Kaça monteleniyor? Gibi, gibi.

6. Vites konusunda çok bir talebim yok aslında. Bir taraftan çocukluktan kalma "abi kaç vites" hevesi var. O zaman 18 vitesliydi benimki. Şimdi 30'lular çıkmış. Sadece fazla vites olması, dize bine yükü azaltmakta kolaylık yaratıyormuş diye de duydum. Ama 18 olursa da olur. Çok fark etmez.

7. Jantlar da çeşit çeşitmiş. 29 inçlik iyi diyorlar. Bana da güzel göründü. Ama hem ağırlığın hem de fiyatın artma durumundan dolayı 27.5 veya 26'ya da fitim. Bu konuda da fikirlere açığım.

Beğendiğim bisikletler bunlardır:

a) SALCANO CITY WIND 27S HD

b) CARRARO SPORTIVE 324 28" 24-V HD

c) CARRARO SPORTIVE 328 28" 27-V HD

Yeniden, fikirlerini yazacak kişilere teşekkürlerimi sunuyorum.

İyi forumlar. :)
Merhabalar, aslında çok daha uygun fiyatlı olan carraro sportive 220 size uygun bir bisiklet ama özellikle diskli fren düşündüğünüz için sportive 324 ve 328 sizin için daha iyi bir seçim olacaktır. Bütçeniz uygunsa almışken hem 27 vites olduğu, hem de daha üst düzey ön ve arka aktarıcıya (Altus/Deore) sahip olduğu için 328 almak daha mantıklı olacaktır. Yalnız küçük bir dipnot; her iki bisiklet de ağırlık olarak aradığınız 10-13 kg. aralığında değil, en az 13,5-14 kg. civarındadır.

• Beğen
Tepkiler: Turkick
sahibinden ilan no:938194003 (maalesef link paylaşamıyorum)

bu bisikleti fotoğraflarda beğendim gidip baktıktan sonra almayı düşünüyorum. internette "ümit spartan" bisiklet özelliklerine baktım zaten tek bir model vardı. bana makul geldi. bilen bir arkadaş beni yönlendirebilir mi?

boy 170. kilo 67. sadece evimin yakınlarında süreceğim. başlangıç bisikletim olacak.
KADRO: 6061 ALÜMİNYUM
MAŞA: CMR AMORTİSÖRLÜ HT-982
JANT: ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
LASTİK: RUBENA OCELOT 26-24X2,10
FREN: ALÜMİNYUM V-FREN
VİTES: 21
VİTES KOLU: SHIMANO SL-RS36 7X3
ARKA ART.: SHIMANO RD-TY21
ÖN ART: SHIMANO FD-TZ500
RUBLE: INDEX
AYNAKOL: DOTEK
ORTA GÖBEK: KL-08A KASET
ZİNCİR: KMC Z33
AĞIRLIK: 26-14.00 KG/24-13.40KG

selamlar!!
2015 model Lapierre urban shaper 400 bisikletim mevcut. tura donanımlı hale getirebildiğim kadarı ile getirdim. fakat alırken biraz cahilliğime gelmiş aynakol ve kaset oranları pek hoş değil. gravel tarzı bir bisiklet olduğu için birazcık spor odaklı sanırım. bundan dolayı turlarda yokuşlarda biraz normalden fazla efor istiyor.
ayna kol ve kaset oranları şu şekilde:

aynakol: Shimano Deore FC-T611 48x36x26T 170 mm
kaset: Shimano CS-HG62-10 (11-32T)

tecrübeli, teknik bilgili saygıdeğer bisiklet üstadlarımdan ricam şudur ki;

bu bisiklet için, yokuşları daha rahat çıkartacak fakat son sürati de çok fazla etkilemeyecek kaset ve/veya aynakol önerisi almak.

nasıl bir yontem uygulanıyor. sadece ayna kol ya da sadece kaset mi değişiyor, yoksa sadece aynakolun en küçük dişlisi mi değişiyor.
her türlü önerilerinize açığım.
teşekkür ederim.

Merhabalar, aslında çok daha uygun fiyatlı olan carraro sportive 220 size uygun bir bisiklet ama özellikle diskli fren düşündüğünüz için sportive 324 ve 328 sizin için daha iyi bir seçim olacaktır. Bütçeniz uygunsa almışken hem 27 vites olduğu, hem de daha üst düzey ön ve arka aktarıcıya (Altus/Deore) sahip olduğu için 328 almak daha mantıklı olacaktır. Yalnız küçük bir dipnot; her iki bisiklet de ağırlık olarak aradığınız 10-13 kg. aralığında değil, en az 13,5-14 kg. civarındadır.

Teşekkürler yardım için. 328'in siyah ve kırmızı renklisinden aldım. Öbür rengini beğenmediğim için şüphem vardı. Şimdi kargoda. Okuduğuma göre içinden iki fiş çıkıyormuş. Yetkili bayiye götürünce ücretsiz kuruyorlarmış. Umarım sorunsun kurdurabilirim.

Teşekkürler yardım için. 328'in siyah ve kırmızı renklisinden aldım. Öbür rengini beğenmediğim için şüphem vardı. Şimdi kargoda. Okuduğuma göre içinden iki fiş çıkıyormuş. Yetkili bayiye götürünce ücretsiz kuruyorlarmış. Umarım sorunsun kurdurabilirim.
Hayırlı olsun, kazasız, belasız ve güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: Turkick
Hocam ben işi tam olarak anlamadım ama bisikletçi aldığım furç takımından bir parça çıkarıp boşluğu alsın diye taktı ve işe yaradı gibi. Gene biraz oynuyor ama kelebeği sıkınca düzelir dedi. Benden bilezik almamı istedi. 40TL'ye 12 adet FSA spacer aldım. Gelmelerini bekliyorum. Umarım olur. Kestirmekle uğraşmayı düşünmüyorum şaft borusunu zaten bisikletçimde gerekli alette yokmuş. Belki daha sonra kestirebilirim. Maşa renginden dolayı kadroma hiç yakışmadı açıkçası. Ben hiç beğenmedim. Kadromu boyamak istiyorum. Ancak bu sene bisiklete daha bir şey alamayabilirim çünkü gereğinden fazla masraf yaptım. Bir de bugün crank brothers f10 siparişi verdim. Umarım işimi görür. Alyan var evde ancak tek tek taşımak istemedim bu tarz bir alet daha çok işimi görür diye düşündüm.

selamlar!!
2015 model Lapierre urban shaper 400 bisikletim mevcut. tura donanımlı hale getirebildiğim kadarı ile getirdim. fakat alırken biraz cahilliğime gelmiş aynakol ve kaset oranları pek hoş değil. gravel tarzı bir bisiklet olduğu için birazcık spor odaklı sanırım. bundan dolayı turlarda yokuşlarda biraz normalden fazla efor istiyor.
ayna kol ve kaset oranları şu şekilde:

aynakol: Shimano Deore FC-T611 48x36x26T 170 mm
kaset: Shimano CS-HG62-10 (11-32T)

tecrübeli, teknik bilgili saygıdeğer bisiklet üstadlarımdan ricam şudur ki;

bu bisiklet için, yokuşları daha rahat çıkartacak fakat son sürati de çok fazla etkilemeyecek kaset ve/veya aynakol önerisi almak.

nasıl bir yontem uygulanıyor. sadece ayna kol ya da sadece kaset mi değişiyor, yoksa sadece aynakolun en küçük dişlisi mi değişiyor.
her türlü önerilerinize açığım.
teşekkür ederim.

Merhaba. Maalesef sadece dişli ya da rubleyle çözülebilecek kadar basit değil. İki yolu var. Birincisi son hızdan feragat edip mtb aynakoluna geçmek, 40-30-22 gibi mesela. Ama istemediğinizi belirtmişsiniz. O zaman yapılacak şey ruble büyütmek. 11-36t ruble takabilirsiniz. Ancak bunun için hem arka aktarıcı hem de bir ihtimalle zincir değişmeli. Çünkü zincir kısa gelebilir. Arka aktarıcı olarak da toplam kapasitesi 47 olan bir aktarıcı lazım. Örneğin Shimano RD-T6000-SGS. 2015 Merida'daki T610 aktarıcının toplam kapasitesi 45 olduğu için aktarıcı değişmeden en çok 11-34t ruble takabilirsiniz. Ruble değişmeden önce mutlaka kapasite hesabı yapmalısınız. Toplam kapasite, (aynakolun en büyük dişlisi - aynakolun en küçük dişlisi) + (rublenin en büyük dişlisi - rublenin en küçük dişlisi) olarak hesaplanır.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Maşa renginden dolayı kadroma hiç yakışmadı açıkçası
reklamcılardan veya oto kaplama yapan yerden kadronuza uygun renkte kaplama alıp maşayı kaplayabilirsiniz.

Geri