Merhabalar. Yeniyim buralarda. Bisiklet önerilerini görünce, yardım alayım dedim. Zahmet edip yazanlara peşinen teşekkür ediyorum.
Mevcut hayat pahalılığı sebebiyle, iyi bir bisiklet sahibi olmak için bütçemi 4000-4500 arasına kaldırdım ($500 civarı).
Bir süredir araştırma yapıyorum ama çok fazla bilginin içinde boğuldum.
1. İlk olarak istediğim bisiklet türü, şehir bisikleti. Önceliğim hafiflik ve az biraz da hız olduğu için. Yerleşke gibi bir yerde oturuyorum ve kullanılmayan yollar ile boş kaldırımlarda hızlı sürmek istiyorum. Dağ bisikletindeki gibi ağırlık yapan arka amortisör gibi şeylerin hızımı kesmesini istemiyorum. Hatta ön amortisör de olmasın. Yarış bisikletini de düşündüm ama gerek gidonun aşağıda olması gerekse buraların bazen karlı olmasından dolayı o riske girmek istemedim. Özetle 10-13 kg arası bisiklet işimi görür diye düşünüyorum. Alüminyum iyi diyorlar. Hem dayanıklı hem hafif.
2. Marka olarak çok kararsız ve bilgisizim. Salcano meşhurmuş. Çocukken Bianchi'yi övüyorduk. Bir de Kron diye marka var. Bu üçünün servisi bulunduğum şehirde var. Üçüne de aynı dükkan bakıyor. Mümkünse bu üçü olsa iyi olur. Ama başka marka önerilerine de açığım. Duruma göre servisi olup olmadığına bakacağım.
3. Boyum kısadır. 173 boy, 78 kilo. Ama beş kilo zayıflamak istiyorum bisiklet sürerek.

Kadro uzunluğunu da söyleyebilirseniz iyi olur.
4. Fren olarak diskli fren istiyorum. Hem çocukluktan kalma bir imrenmeden dolayı hem de her defasında pabucuyla uğraşmamak için. Bozulursa tam bozulsun, tamire götüreyim. Buradan okuduklarıma göre mekanik diskli çok akıl karı değilmiş. Hidrolik diskli olursa iyi olur.
5. İnternetten alacağım büyük ihtimal. Henüz bir yetkili bayiye gitmedim. Burada bir tane var. Tatilden dönüşte gidecektim, yeni döndüm. Bu konuda fikire ihtiyacım var. Kargoda sorun oluyor mu? Demonte geldiği için yetkili servis monteliyor mu? Kaça monteleniyor? Gibi, gibi.
6. Vites konusunda çok bir talebim yok aslında. Bir taraftan çocukluktan kalma "abi kaç vites" hevesi var. O zaman 18 vitesliydi benimki. Şimdi 30'lular çıkmış. Sadece fazla vites olması, dize bine yükü azaltmakta kolaylık yaratıyormuş diye de duydum. Ama 18 olursa da olur. Çok fark etmez.
7. Jantlar da çeşit çeşitmiş. 29 inçlik iyi diyorlar. Bana da güzel göründü. Ama hem ağırlığın hem de fiyatın artma durumundan dolayı 27.5 veya 26'ya da fitim. Bu konuda da fikirlere açığım.
Beğendiğim bisikletler bunlardır:
a) SALCANO CITY WIND 27S HD
b) CARRARO SPORTIVE 324 28" 24-V HD
c) CARRARO SPORTIVE 328 28" 27-V HD
Yeniden, fikirlerini yazacak kişilere teşekkürlerimi sunuyorum.
İyi forumlar.