Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Scudo
Arkadaşlar herkese sağlıklı,huzurlu hafta sonları dilerim. Aranıza yeni katıldım evden işe gitmek,şehir içi gezip dolaşmak belki 30-35 km lik yol güzergahı yapıp seyahat etmek istiyorum. Bisiklet konusunda çaylağım:)
bir arkadaşın arkadaşı GT Traffic 4.0 marka ve model bisiklet satıyor yanında çanta ve km sayarı hediye edecek. Fotoğraflarda temiz ve bakımlı duruyor. Resmini de şuraya atayım.
Tavsiye eder misiniz?
Cok guzel bisiklet. Bu celik mi aluminyum mu acaba?

Dostlar selamlar. Uzun arayışlar ve kafa karışıklığı sonucu Mosso Legarda 2021 düz maşa V fren almaya karar verdim. Orta uzun vadede değiştirme hakkımı da saklı tutuyorum. :) Kız arkadaşım için de uygun fiyatlı bir bisiklet arıyorum. Mümkünse 1000 tl seviyesinde f/p ürünü. Olmazsa son çare ona da bir Legarda alabilirim. Women bike olmasına gerek yok, boyu 175 :) Teşekkürler dostar

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Az önce mosso 2027 siparis ettim bakalim.2300 taksitli fiyatla bisikletci abimiz guzellik yapti. Boyum 182, 51 olcu aldim.Kullanmaya baslayinca deneyimlerimi yazarim
Hayırlı olsun güzel bir indirim almışsınız. Taksitli olunca en küçük bir ikram yapmayanlar da var, aldığınız yeri paylaşırsanız düşünen arkadaşlara fikir vermiş olursunuz.

İyi günler. 32 yaşında sağlık çalışanı bir bisiklet severim . uzun yıllardır spor ve bisiklet sevdam sönmeden devam etmekte. salcanonun iki adet mtb bisikletini uzun yıllar kullandım. son yıllarda bisiklet kullanım şeklim genel olarak asfalt;hafta içleri işe gidiş geliş, hafta sonlarıda ara ara 60 km’yi bulan turlar şeklinde. Mümkünse yardımlarınızla yeni bir bisiklet edinmek istiyorum. ilçede yaşıyorum ve malum salgın durumlarından dolayı hiçbir satıcıyı risk altına almamak adına gidip deneyimle şansım yok maalesef bisikletleri. Carraronun sportive 300 serisini, manifestoyu, mosso legardayı, salcano şehir bisikletlerini ve biraz alakasız gravel bisikletlerde dahil uzun zamandır inceleme ve yorum okuyorum. Eğer gerekli ise 4 bin lira seviyelerine kadar bir bütçe ayırmam gerektiğine karar kaldım. şimdiden yardımcı olan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim. Herhangi bir marka veya başka bir takıntım yoktur olabildiğince bisikletimle sorunsuz ve güzel zaman geçirmem yeterli :)

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Merhabalar, öncelikle yardımlaşmanız bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Eski yazışmaları okudum. Ancak teknik bilgim olmadığı için çok bir şey anlayamadım. Sonunda birkaç alüminyum gövdeli lady bisiklet modeli arasında kaldım. Bütçem max. 2200 TL.

1) Carraro 28" JULIET 28 21-Vites V Fren
2) Carraro 28" SPORTIVE 222 21-Vites V Fren
3) Mosso Legarda Lady modeli

Kullanım amacım çoğunlukla şehir içi gezintiler ancak kondüsyon edinebilirsem zaman zaman 40-50 km uzaklıktaki yerlere gidebilmek istiyorum. Lady model alacağım ama sportive yerine Juliet'i tercih edersem uzun mesafeli gezintilere gidemem diye düşünüyorum. Sizce Juliet modelinin bu kadar şehir içi gezintiye yönelik tasarlanmış olması beni kısıtlar mı? Yoksa yine de bu bisiklet ile de gidilebilir mi? (Görüntü olarak Juliet'i sevdim)

Şimdiden teşekkürler..

@esrusko Ablam Mosso 1921 LSM V modelini kullanıyor kendisi epey memnun önceki bisikleti 1521 LDM V modeliydi onunla gidon boğazı açılı olmadığı ve bozuk yolda süspansiyon eksikliği sebebiyle her yere gidemiyordu. Kullanım amacınıza uygun düz ya da süspansiyonlu modelini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hafif ve uygun fiyatlı bisiklet için Mosso derim ben. İyi günler

Son düzenleme:
Selamlar,

buradaki çoğu kişi gibi bende epey uzun zaman sonra bir bisiklet almayı düşünüyorum..

175cm boy ile forum ve sitelere baktığımda şehir bisikleti için 51-52 kadro nun uygun olacağını tahmin ediyorum.

sıfır olması gibi bir takıntım yok, düşük marka/model sıfır alacağıma üst marka/model 2.el bir bisiklet de alabilirim.

bu arada forumun tavsiyeler başlıklarında 40-50 sayfa okudum,

belirlediğim bazı modeller var:

1.) Meridanın crossway 40D modeli var 2.el 2500tl 52 kadro var,
2.) arka sayfalarda çokça önerilen legarda 2021 var,
3.) peugeot T serisi 11-16 arasında olan modeller var fiyatlar değişken tabii modele göre
4.) bisan 8100
5.) carraro sp 327

bu üstteki modellerin yanısıra merida gibi üst model olup, 2.el alabileceğim üst seviye marka ama amatör modeller neler olabilir.

şehirlerarası turlara çıkmak gibi bir niyetim yok, spor/kondisyon tutma ve ihtiyaç amaçlı genel kullanıcıyım,

teşekkürler...

hocam öncelikle merhabalar ben uzun turlara çıkmak istiyorum ve kendime şöyle bir set yaptım bütçem 2600 civarı bu yüzden herşey dahil çok az seçenegim var bunlardan decathlonda şöyle bir liste yaptım sizce nasıl ne eksik var söyler misiniz
224533 dosyayı görüntüle
224532 dosyayı görüntüle
224534 dosyayı görüntüle
224535 dosyayı görüntüle
224536 dosyayı görüntüle
biliyorum hepsi başlangıç seviyesinden de düşük eşyalar ki bunun yanında kmap ocağı heybe falan derken
2600 tl küsür olur diye düşünüyorum var mı başka fikri başka önerisi olan
bir çoğu gereksiz hocam malesef. iki sene önce tura çıktım. Öncelik bisiklet olsun minimum 24 vitesli olabildiğince hafif bir bisiklet.

@kocaballı 2.el ya da sıfır Triban 100 de düşünebilirsiniz. Komponentlerii de isterseniz sonradan yükseltirsiniz. Bence sizin durumunuzda yükseltme gerekli olmayacaktır. Bakımı kolay yedek parçası ucuz olur.

Belirlediğiniz modeller de fazlasıyla işinizi görecektir.

@esrusko Ablam Mosso 1921 LSM V modelini kullanıyor kendisi epey memnun önceki bisikleti 1521 LDM V modeliydi ondan gidon boğazı açılı olmadığı ve bozuk yolda süspansiyon eksikliği sebebiyle her yere gidemiyordu. Kullanım amacınıza uygun düz ya da süspansiyonlu modelini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hafif ve uygun fiyatlı bisiklet için Mosso derim ben. İyi günler

Çok tesekkurler sanırım hislerimle karar vererek Juliet modelini alacağım ama yarın bayilerde deneyerek karar vereceğim :)

@esrusko

Merhaba. Tespitiniz doğru aslında. Belli ki Juliet kısa mesafeler için çok konforlu bir bisiklet ama bu kadar dik bir oturma açısıyla en fazla yarım saatlik sürüşler yapılabilir diye düşünüyorum. En azından ben eşimin bisikletine bindiğimde o kadar dayanabiliyorum. Bir süre sonra bel ve sele bölgesi ağrıları başlıyor.

Üstündeyken beden ağırlığınızın tamamını sele bölgesine yıkan değil de, biraz öne eğilerek el-kol-omuzlara da yük bindiren bir bisiklet alırsanız uzun vadede daha rahat edersiniz (çünkü kolları güçlendirip alıştırmak daha kolay).

Şimdiden hayırlı olsun.

Merhabalar;
Uzun süre sonra tekrar bisiklet almayı düşünüyorum. Kullanımım günlük işe git gel 15 km den fazla değil. Haftasonları da kondisyonuma bağlı olarak birkaç saatlik sabit hızlı sürüş.

Kron rf100 ve carraro sportive 321 önerildi bisikletçi tarafından. Bu ikisine ilaveten 1500 TL'yi aşmayacak başka öneri sunabilir ya da bu ikisinden herhangi birinş seçmede yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Syg&svg.

@cengower

Merhaba. Şehir bisikleti almak son kararınızsa ikisi arasında Carraro'yu tercih edebilirsiniz. Daha kaliteli olduğundan değil; sorun yaşamanız halinde daha sağlıklı hizmet alabilmeniz için.

Sizinle aynı yaştayız. Günlük 15 km az bir yol değil. Bir de hafta sonu sürüşleri yaparım diyorsunuz. Bence siz bütçenizi biraz daha artırabilirseniz yol bisikletlerine bakmalısınız.

@Cem Coşkun

Doğrusu performans kaygım yok, ince lastik ve hafiflik de biraz ürküttüğünden istanbul trafiğinde yol bisikleti biraz meydan okuma gibi geliyor. -kendi adıma.

Öneri için gerçekten teşekkürler ancak bu seviyede biraz macera olur benim için.

Carraro için 1300 tl fiyat verildi. Sanırım bunu alacağım.

Teşk.ler&syg.

• Beğen
Tepkiler: CNC
@kocaballı 2.el ya da sıfır Triban 100 de düşünebilirsiniz. Komponentlerii de isterseniz sonradan yükseltirsiniz. Bence sizin durumunuzda yükseltme gerekli olmayacaktır. Bakımı kolay yedek parçası ucuz olur.

Belirlediğiniz modeller de fazlasıyla işinizi görecektir.

Triban 100 sıfırı 1700 tl, ikinci elde de 1000-1200 gibi, gerek forumda, gerek internetteki yorumlar pek iç açıcı da değil. donanımı zayıf, yükseltme yapılması da önerilmiyor maliyeti yüksek olacağından.

Mesajımdan nasıl bir çıkarım yaptınız da bu marka/modeli önerdiniz merak ettim açıkçası :)

tribana bu parayı verene kadar aynı rakama veya biraz fazlasına daha iyi bir bisiklet alınabilir.

hattta daha düşük rakama (1519 TL) legarta 2021 alınabilir-link koyamadım-, gerçekten ne düşünerek Triban100 yazdınız merak içindeyim?

@kocaballı Gravel diye tabir ettiğimiz bisikletlere yakın. Sürüşü rahat ve keyifli. Triban 100den Triban 540'a kadar aynı kadro kullanılmış. Drop gidon olması farklı sürüş açıları için avantajlı. Yorulunca pozisyon değiştirebilyiorsunuz. Trafikte dar alanlarda da avantajlı. Tercih ettikleriniz düz gidonlu. Düz gidon en çok yoran gidondur. Drop gidon kullanan birisi olarak önermemin ilk sebebi de aslında budur.

Kişiden kişiye değişir tabi ama şehir/tur bisikleti için amortisör de şart değil. Ablamın amortisörlü şehir bisikletinin maşasıda 2-3 parmak çalışma mesafesi kaldı. Çok kaliteli değiller demek istiyorum. Düz maşa benim açımdan bakıldığında daha iyi.

Vites sayısı az olsa bile şehirde/kısa turlarda kullanacaklar için gayet yeterli. Arka rublenin en büyük dişlisi Mega range diye geçiyor 34 dişli. Yokuşlar da tamam. Çok hızlanmaya elverişli değil ama öyle bir beklentiniz de yok gibi duruyor. 27 Vites bir sistemde toplam kaç vitesi tam randımanlı kullanabiliyoruz ki? Bazı vites kombinasyonları da birbiri ile aynı diye kabul edersek. Elimizde çok vites kalmıyor. (hatta 27 viteslik bir sistem için tam sayısını bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim)

Kaliper fren olmasına ramen 700/35-38c 'ye kadar lastik takılabiliyor. Bu da kullanım alanını genişletiyor.

Yükseltme önerisi olarak da Arka ve ön göbeği internette bulabileceğiniz oldukça ucuz fakat Shimano markasının bildiğim kadarıyla hiçbir göbeğine koymadığı Rulmanlı göbeklerle değiştirebilirsiniz. (link) uzun süre yük atında bile çalışsa rulmanlı olmasından dolayı akıcı ve uzun ömürlü.

Tourney arka aktarıcıyı aynı göbeği kullanarak Altusla değiştirme şansınız var basit bir yükseltme de olsa yapılabilir. Yine az bir masrafla Acera Alivio da kullanılabilir.

Vites sayısı yetmez derseniz de 3lü aynakol ile değiştirebilirsiniz. Belki ilerde yol bisikleti olarak kullanmak istersiniz bu durumda yeni nesil claris ya da sora ile güncellersiniz. Ya da eski seri 105 - Tiagra

Alındığı gibi kullanılabileceği gibi potansiyeli de çok olan Fiyat/Performans ürünü. Yükseltme maliyeti size kalmış önerdiğim şekilde yaparsanız maliyeti düşük olacaktır.

Şehir/tur bisikleti arayan herkese önerdiğim ilk bisiklet budur. Hatta aynı başlıkta muhtemelen 2-1 kere daha önermişimdir.

Son düzenleme:
@kocaballı Gravel diye tabir ettiğimiz bisikletlere yakın. Sürüşü rahat ve keyifli. Triban 100den Triban 540'a kadar aynı kadro kullanılmış. Drop gidon olması farklı sürüş açıları için avantajlı. Yorulunca pozisyon değiştirebilyiorsunuz. Trafikte dar alanlarda da avantajlı. Tercih ettikleriniz düz gidonlu. Düz gidon en çok yoran gidondur. Drop gidon kullanan birisi olarak önermemin ilk sebebi de aslında budur.

Kişiden kişiye değişir tabi ama şehir/tur bisikleti için amortisör de şart değil. Ablamın amortisörlü şehir bisikletinin maşasıda 2-3 parmak çalışma mesafesi kaldı. Çok kaliteli değiller demek istiyorum. Düz maşa benim açımdan bakıldığında daha iyi.

Vites sayısı az olsa bile şehirde/kısa turlarda kullanacaklar için gayet yeterli. Arka rublenin en büyük dişlisi Mega range diye geçiyor 34 dişli. Yokuşlar da tamam. Çok hızlanmaya elverişli değil ama öyle bir beklentiniz de yok gibi duruyor. 27 Vites bir sistemde toplam kaç vitesi tam randımanlı kullanabiliyoruz ki? Bazı vites kombinasyonları da birbiri ile aynı diye kabul edersek. Elimizde çok vites kalmıyor. (hatta 27 viteslik bir sistem için tam sayısını bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim)

Kaliper fren olmasına ramen 700/35-38c 'ye kadar lastik takılabiliyor. Bu da kullanım alanını genişletiyor.

Yükseltme önerisi olarak da Arka ve ön göbeği internette bulabileceğiniz oldukça ucuz fakat shimano markasının bildiğim kadarıyla hiçbir göbeğine koymadığı Rulmanlı göbeklerle değiştirebilirsiniz.

Tourney arka aktarıcıyı aynı göbeği kullanarak Altusla değiştirme şansınız var basit bir yükseltme de olsa yapılabilir.

Vites sayısı yetmez derseniz de 3lü aynakol ile değiştirebilirsiniz. Belki ilerde yol bisikleti olarak kullanmak istersiniz bu durumda yeni nesil claris ya da sora ile güncellersiniz. Ya da eski seri 105 - Tiagra

Alındığı gibi kullanılabileceği gibi potansiyeli de çok olan Fiyat/Performans ürünü. Yükseltme maliyeti size kalmış önerdiğim şekilde yaparsanız maliyeti düşük olacaktır.

Şehir/tur bisikleti arayan herkese önerdiğim ilk bisiklet budur.

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim....

Yine de tercih edeceğim bir alternatif olmayacak...

Öncelikle 2. mesajımda da belirttiğim, tribana göre, görece daha makul ve f/p sağlayan diğer alternatifleri değerlendireceğim...

Not: bu arada alıntı mesajdaki linke bile hata veren forum alt yapısını elden geçmesi gerek sanki, forum ortamında bu kadar baskıcı olunması hoş değil...

Geri