Cok guzel bisiklet. Bu celik mi aluminyum mu acaba?Arkadaşlar herkese sağlıklı,huzurlu hafta sonları dilerim. Aranıza yeni katıldım evden işe gitmek,şehir içi gezip dolaşmak belki 30-35 km lik yol güzergahı yapıp seyahat etmek istiyorum. Bisiklet konusunda çaylağım
bir arkadaşın arkadaşı GT Traffic 4.0 marka ve model bisiklet satıyor yanında çanta ve km sayarı hediye edecek. Fotoğraflarda temiz ve bakımlı duruyor. Resmini de şuraya atayım.
Tavsiye eder misiniz?
Hayırlı olsun güzel bir indirim almışsınız. Taksitli olunca en küçük bir ikram yapmayanlar da var, aldığınız yeri paylaşırsanız düşünen arkadaşlara fikir vermiş olursunuz.Az önce mosso 2027 siparis ettim bakalim.2300 taksitli fiyatla bisikletci abimiz guzellik yapti. Boyum 182, 51 olcu aldim.Kullanmaya baslayinca deneyimlerimi yazarim
Hocam biraz eksik yazmisim bisikletci tanidigim arkadasim diyeyim.Hayırlı olsun güzel bir indirim almışsınız. Taksitli olunca en küçük bir ikram yapmayanlar da var, aldığınız yeri paylaşırsanız düşünen arkadaşlara fikir vermiş olursunuz.
bir çoğu gereksiz hocam malesef. iki sene önce tura çıktım. Öncelik bisiklet olsun minimum 24 vitesli olabildiğince hafif bir bisiklet.hocam öncelikle merhabalar ben uzun turlara çıkmak istiyorum ve kendime şöyle bir set yaptım bütçem 2600 civarı bu yüzden herşey dahil çok az seçenegim var bunlardan decathlonda şöyle bir liste yaptım sizce nasıl ne eksik var söyler misiniz
224533 dosyayı görüntüle
224532 dosyayı görüntüle
224534 dosyayı görüntüle
224535 dosyayı görüntüle
224536 dosyayı görüntüle
biliyorum hepsi başlangıç seviyesinden de düşük eşyalar ki bunun yanında kmap ocağı heybe falan derken
2600 tl küsür olur diye düşünüyorum var mı başka fikri başka önerisi olan
@esrusko Ablam Mosso 1921 LSM V modelini kullanıyor kendisi epey memnun önceki bisikleti 1521 LDM V modeliydi ondan gidon boğazı açılı olmadığı ve bozuk yolda süspansiyon eksikliği sebebiyle her yere gidemiyordu. Kullanım amacınıza uygun düz ya da süspansiyonlu modelini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hafif ve uygun fiyatlı bisiklet için Mosso derim ben. İyi günler
@kocaballı 2.el ya da sıfır Triban 100 de düşünebilirsiniz. Komponentlerii de isterseniz sonradan yükseltirsiniz. Bence sizin durumunuzda yükseltme gerekli olmayacaktır. Bakımı kolay yedek parçası ucuz olur.
Belirlediğiniz modeller de fazlasıyla işinizi görecektir.
@kocaballı Gravel diye tabir ettiğimiz bisikletlere yakın. Sürüşü rahat ve keyifli. Triban 100den Triban 540'a kadar aynı kadro kullanılmış. Drop gidon olması farklı sürüş açıları için avantajlı. Yorulunca pozisyon değiştirebilyiorsunuz. Trafikte dar alanlarda da avantajlı. Tercih ettikleriniz düz gidonlu. Düz gidon en çok yoran gidondur. Drop gidon kullanan birisi olarak önermemin ilk sebebi de aslında budur.
Kişiden kişiye değişir tabi ama şehir/tur bisikleti için amortisör de şart değil. Ablamın amortisörlü şehir bisikletinin maşasıda 2-3 parmak çalışma mesafesi kaldı. Çok kaliteli değiller demek istiyorum. Düz maşa benim açımdan bakıldığında daha iyi.
Vites sayısı az olsa bile şehirde/kısa turlarda kullanacaklar için gayet yeterli. Arka rublenin en büyük dişlisi Mega range diye geçiyor 34 dişli. Yokuşlar da tamam. Çok hızlanmaya elverişli değil ama öyle bir beklentiniz de yok gibi duruyor. 27 Vites bir sistemde toplam kaç vitesi tam randımanlı kullanabiliyoruz ki? Bazı vites kombinasyonları da birbiri ile aynı diye kabul edersek. Elimizde çok vites kalmıyor. (hatta 27 viteslik bir sistem için tam sayısını bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim)
Kaliper fren olmasına ramen 700/35-38c 'ye kadar lastik takılabiliyor. Bu da kullanım alanını genişletiyor.
Yükseltme önerisi olarak da Arka ve ön göbeği internette bulabileceğiniz oldukça ucuz fakat shimano markasının bildiğim kadarıyla hiçbir göbeğine koymadığı Rulmanlı göbeklerle değiştirebilirsiniz.
Tourney arka aktarıcıyı aynı göbeği kullanarak Altusla değiştirme şansınız var basit bir yükseltme de olsa yapılabilir.
Vites sayısı yetmez derseniz de 3lü aynakol ile değiştirebilirsiniz. Belki ilerde yol bisikleti olarak kullanmak istersiniz bu durumda yeni nesil claris ya da sora ile güncellersiniz. Ya da eski seri 105 - Tiagra
Alındığı gibi kullanılabileceği gibi potansiyeli de çok olan Fiyat/Performans ürünü. Yükseltme maliyeti size kalmış önerdiğim şekilde yaparsanız maliyeti düşük olacaktır.
Şehir/tur bisikleti arayan herkese önerdiğim ilk bisiklet budur.