Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@anilac Acikcasi aklımda ilk başta Sedona 410 vardi. Nedense aklımda Sedona iyi bir yer edinmiş. Ayrıca 410 modeli gerek gorsellik gerekse hafifligi sebebiyle daha çok ilgimi çekiyordu. Ancak görünen o ki Sedona artik bi işi çok önemsemiyor. Ne internet siteleri güncel ne de yeni bir model çıkartmış. Dolayısıyla Sedona Dan tamamen soğudum ve Legarda 2021 MDM V modeline odaklandım.

Bana en yakın olan mosso bayisinde (Bostanlı Sundu bisiklet) istedigim renk ve kadroda ürün yok. Acaba internet üzerinden getirtip daha sonra bayide montajlatmak nasıl olur?

Scudo
@anilac Acikcasi aklımda ilk başta Sedona 410 vardi. Nedense aklımda Sedona iyi bir yer edinmiş. Ayrıca 410 modeli gerek gorsellik gerekse hafifligi sebebiyle daha çok ilgimi çekiyordu. Ancak görünen o ki Sedona artik bi işi çok önemsemiyor. Ne internet siteleri güncel ne de yeni bir model çıkartmış. Dolayısıyla Sedona Dan tamamen soğudum ve Legarda 2021 MDM V modeline odaklandım.

Bana en yakın olan mosso bayisinde (Bostanlı Sundu bisiklet) istedigim renk ve kadroda ürün yok. Acaba internet üzerinden getirtip daha sonra bayide montajlatmak nasıl olur?
Benim bildiğim kadar internetten alıp istediğin servise kurulum yaptırılıyor. Burada şu gibi şikayetler duydum bazı servisler pek ilgili olmayabiliyor larmis hem bayi hem.servis oldukları için ama bu çok ufak bir kesimdir. Sedona konusuna gelince ben kullanıyorum ve seviyorum gayet memnunum ama dediğiniz gibi işte kendini şuan güncelledi. 2 yılda yeni model çıkartma kararı aldığı söyleniyordu tabi doğruluğu tartışılır. Şuan insanlar hep fiyat performans bisikletleri arıyor. İnşallah içinizin rahat edeceği güzel günlerde kullanacağınız bir bisiklet alırsınız
@kalybron

diğer konuya yazdım

Son düzenleme:
@revulationer Merhaba. Bende benzer bir fiyat aralığında bisiklet arayışı içersindeyim . Aşağıdaki resimde karşılaştırma yaptığım tabloyu bulabilirsin. Şu an en çok olumlu yorum ve tavsiye aldığım bisiklet Mosso Legarda 2021 MDM V.

Diğer alternatifler için ise
Kron RF100 uygun kadro açısı olmadığı için
Carraro Sportive 321 ise ağırlığı sebebiyle eledim.

221945 dosyayı görüntüle

Hocam emeğinize sağlık. Ben de Ghost SE 1100 bisikletimi satıp tur bisikletine geçmek istiyorum. Bütçe olarak 1500-1600 en fazla çıkabileceğim limit. Ben de araştırıyorum sürekli. İlk başlarda hidrolik fren isteğim vardı sonra öğredim ki bu bisiklete gereksiz bir ağırlık ekliyormuş. V frene döndüm. Hafif ve kaliteli bir bisiklet arıyorum. Sizin önerdiğiniz Mosso Legarda 2021 MDM V 12.20 kilosu ile cidden güzel duruyor. Karar verdiniz mi?

İyi günler forum ailesi forumda yeniyim şehir bisikleti almayı düşünüyorum işr gitmek için kullanacağım ve boş olduğumda da hobi olarak gezmek için şehir bisikleti bakıyorum bütçem max 2000 tl bu arada amortisörlğ bir bisiklet düşünüyorum düşünce olarak şuanda ikinci el 2018 model carraro sportive 227 var hd fren mevcut gidon altında bir kaç taş çiziği varmış ve fren ile zincir bakımının yapılması gerekiyor 1900 TL ücreti yada sıfır mosso legarda 2024 msm v fren (1900 tl) arasındayım hangisi daha mantıklı olur carraro aktarıcıları frenleri olsun mossodan kaliteli ancak ikinci el olması biraz düşündürüyor ne kadar verimli olur diye düşünmüyor değilim bisikletten anlamadığımdan danışmak istedim bu arada v fren yada hd fren fark etmez yardımcı olabilecek var mı? Carraro sportive 227 fotolarını iliştirdim

Dosyalar

• Screenshot_20200402_124040_com.sahibinden.jpg
    Screenshot_20200402_124040_com.sahibinden.jpg
    184,4 KB · Okunma: 29
  • Screenshot_20200402_124032_com.sahibinden.jpg
    Screenshot_20200402_124032_com.sahibinden.jpg
    208,6 KB · Okunma: 29
Son düzenleme:
Mosso legarda 2021 msm v modelini almak üzereyim kafamda tek soru işareti kaldı o da çok ağır olmamak koşulu ile patika veya toprak yolda kullanılabilir bir bisiklet mi bu genel anlamda şehir içi kullanacağım ama ara sıra bu tarz yollarda da kullanmak istiyorum bu bisiklet bozuk yollara, toprak yollara ve çok bozuk olmayan patikalara uygun mudur?

Mosso legarda 2021 msm v modelini almak üzereyim kafamda tek soru işareti kaldı o da çok ağır olmamak koşulu ile patika veya toprak yolda kullanılabilir bir bisiklet mi bu genel anlamda şehir içi kullanacağım ama ara sıra bu tarz yollarda da kullanmak istiyorum bu bisiklet bozuk yollara, toprak yollara ve çok bozuk olmayan patikalara uygun mudur?
Hayırlı olsun, üzerindeki lastik ile, stabilize yolda gitmek biraz zor ve tehlikeli olabilir. Ancak dış lastik enini büyütürseniz mümkün tabi

Hayırlı olsun, üzerindeki lastik ile, stabilize yolda gitmek biraz zor ve tehlikeli olabilir. Ancak dış lastik enini büyütürseniz mümkün tabi
Lastiği be kadar büyütebiliriz bilginiz var mı kafamda bu da bir soru işareti idi en azından hafif arazide kullanmaya müsait hale getirebilir miyim

Aynı fiyat bandında olan bu 2 bisikletten parça olarak hangisi daha iyi sizce?PicsArt_04-02-06.15.52.png

@fsmfatih ben 2 yıldır asfalt toprak her yerde kullandım. merdiven bile iniyorum bişey olmadı
mosso candır kimsenin lafına bakma

• Beğen
Tepkiler: Histogram
@Rasion yok hocam o fiyat bantlarinda cok kafanizi yormayin diye söyledim. 3 kurusa beş kofte veren bi model ve marka yok. Begendigini al gec

Sayın forum sakinleri öncelikle herkese iyi akşamlar.
Şehir içi günlük(market vs) ve hafta sonu yakın yerlere (15-20 km )gezi amaçlı kullanabileceğim bisiklet almayı planlıyorum.
Bisikletin kullanımında 1.5 yaşındaki oğlumu '' bebek taşıyıcı '' satın alarak gezdirme ağırlıklı kullanmayı planlıyorum.
Çocukluk zamanından bu tarafa (yaş:27) aktif bisiklet kullanmadım.Dolayısıyla başlangıç seviyesindeyim.
Bütçe olarak üst limitim 2.500,00 TL ;fakat bu konuda da Örn:ileride bisiklet değiştirmek zor olacağı için almışken iyi bir bisiklet alınması vs. gibi sebeplerle fazla artış olmamak kaydıyla bütçeyi biraz daha artırabilirim.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

@HotanLee bütçenize çocuk taşıyıcı vs dahil sanırsam. Yol olarak parke asfalt mi kullanacaksınız yoksa biraz daha stabilize yada toprak yolmu olacak bunun kararını.iyi veriniz. Birde yol eğimi felan nasıl bol yokuş var ise ruble aynakol dişli sayısına dikkat edin bence çocukta taşıyacağınız için taşıma kolaylığı olmasi ve kondüsyon durumunuz muhtemelen kötü olduğu için iki gün sonra bisikletten soğutmayı. Hayırlı geceler

@fsmfatih Mossonun gravel grubundaki bisikletlerin lastik ebadı kadar işinizi görür. 700x38c veya 40

Evet ,bütçeme çocuk taşıyıcı da dahil .
Yol olarak parke ve asfalt kullanacağım.
yol durumu genel itibariyle yokuşsuz.

Geri