Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@Ahmet Mert Gök
Hocam günaydın bunu yazmakla bile yardımcı oldunuz eksik olmayın. Çünkü bende fikir soru bitmez.Herkes bana bilgi ve tecrübeyle yol gösterebilir. Mesela ben ilk başta bu bisiklete jel sele almak istiyordum sonra baktım onu al bunu al bir bisiklet fiyatı kadar da para harcıyorum vazgeçmiştim. İlk olarak seleyi sorayım.Kullanımı rahat mı. Uzun sürüşlerde beni rahat ettirir mi? Bisikletin genel olarak sürüşü nasıl ?Sizi rahatsız eden yönleri var mı? Şimdiye kadar deneyimlerinizden iyi ve kötüleri kısaca yazarsanız çok makbule geçer.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@mariokaldato
Peki nedenlerini açıklama ihtimalin var mı kardeşim?

@Tolga Özdemir
Sele konusu biraz kişisel bir konu. Herkesin kalça kemik yapısı farklı olduğundan aynı selede farklı deneyimler yaşayabiliyor. Ben açıkçası rahat ettim sele pek ağrı yapmadı. Çok uzun süreli bir sürüş yapmadım maksimum aralıksız 3 saat kullandım bir sıkıntı olmadı ama internette rahat etmeyen insanlara da rastladım. Bence önce kılıfsız bir kullanın eğer rahatsız ederse daha sonra size uygun yeni bir sele veya kılıf alırsınız. Bisikletten oldukça memnunum. Bence tam amaca uygun bir bisiklet. Şehir içinde kullanıyorum hızla filan işim olmuyor. Yine decathlondan portbagaj ve çamurluk aldım her işimi görüyor. Hem günlük işler için hem küçük şehir içi turlar hem de spor olsun diye almıştım. Bisiklette hoşuma gitmeyen şeylerden biri maşa. Sertliği ayarlanıyor ama kilitlenmiyor. En sert halinde bile elimle gidona yüklendiğim zaman bir miktar hareket payı var. Bu yokuş çıkışlarında negatif bir etki yaratıyor olabilir bilmiyorum. Frenler gayet iyi şimdilik bir sıkıntı yaşamadım. Vites sistemine gelirsek üstünde btwinin kendi üretimi bir sistem var. Daha önce kullandığım bisiklet çok eski ve kötüydü onunla karşılaştırmak adil olmaz ama başka bisiklet de kullanmadım. İlk aldığımda aktarıcı ayarları kötüydü. İnternetten öğrendim kendim yaptım güzel oldu. Şu an geçişlerde bir sıkıntı olmuyor baya akıcı gibi ama dediğim gibi karşılaştırabileceğim shimano vs sisteme sahip bir bisiklet kullanmadım lakin eleştirebileceğim şey vites göstergesi. Garip bir gösterge var kaçıncı viteste olduğunuzu anlamıyorsunuz. Bir de vites yükseltirken sorun olmuyor geri bildirimi güzel çıt çıt geçiyor ama vites düşürürken hissiyat biraz yumuşak kalıyor garip bir hissiyat veriyor normal mi değil mi bilmiyorum anlatması biraz güç. Elcikleri fiyatına göre fena değil. Pedal standart.
Sonuç olarak bisikletten genel olarak memnunum ama bu bisikleti asıl alma nedenim ömür boyu kadro garantisi ve satış sonrası destekti. Çünkü adanada yaşıyorum ve adanada gezdiğim bisikletçiler genelde bisikletçiden ziyade sadece bu işin ticaretini yapan insanlardı. Yoksa aklımda başka modeller de vardı. Ama bence bu fiyatlardaki şehir bisikletinde önemli olanın kadro olduğunu düşünüyorum. Çünkü yukarıda saydığım vites maşa sele pedal vs.den memnun kalmazsam yavaş yavaş yükseltebilirim. Bana göre önemli olan kadro.

@Ahmet Mert Gök
Hocam elinize sağlık. 10 numara yazmışsınız. Alış amaçlarımız aynı. Söylediğiniz eksilerde o kadar büyük aman aman eksiler değil. Genel olarak memnun olduğunuz izlenimini aldım. O zaman son olarak şunu sorayım.ben üstündeki lastikleri kullanmadan zırhlı lastikler ile değiştirmek istiyorum. Farklı bi yerden lastikleri alıp decatlonda taktırabiliyor muyuz. Yok eğer yapamıyorsak bisikleti aldık diyelim decatlonda frendi seleydi akord vb ayarlar yapılıp mı veriliyor , yoksa dışarda mı yaptırıyoruz. Ona göre oturduğum yerde bisikletçi arayışına gireyim.

@Tolga Özdemir
Rica ederim. Evet decathlon size bisikletin tüm kontrolleri yapılıp tam hazır olarak veriyor. Eğer oradan birşey alırsanız ücretsiz takıyorlar. En azından ben bisikletle birlikte çamurluk almıştım onu da takıp vermişlerdi. Farklı yerden bir parça alırsanız ücreti karşılığı takıyorlar. Zaten decathlonda farklı marka bisiklet ve parçalarla bir sürü insan gelip bisikletini tamir ve parça değişimini veya bakımını yaptırıyor. Yalnız bu dediğim adana decathlon için geçerli diğer şehirlerde farklı mıdır bilmiyorum ama aynı olduğunu düşünüyorum

@Ahmet Mert Gök
Tekrar teşekkür ederim. Artık bisikleti alma vakti geldi. Bundan sonra kullandıktan sonra kafama takılan bir şeyler olursa sizi rahatsız ederim. Kolay gelsin. İyi günler.

@Tolga Özdemir
Şimdiden hayırlı olsun. Rica ederim ne rahatsızlığı. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler

@Tolga Özdemir
@mariokaldato

Ben schwalbe marathon plus ve cst sıvı dolgulu iç lastik taktım bisiklete(canondale quick4)
Lastik değiştirmede ve yama konusunda sıkıntım yok ama zahmetli oluyor o yüzden patlakla uğraşmayayım diye düşünmüştüm ama bisiklet biraz ağırlaştı. Sürüşte ise bisikleti öyle performanslı kullanan sürat yapan biri olmadığım ve günlük 10 15 kmden uzun sürüşler yapmadığım için pek bir fark hissetmedim ama yinede hoşuma gitmedi.
Vaktim olduğu zaman normal iç lastiklerle değiştiricem
Kısacası tavsiye etmiyorum

@mrbdnc
Öncelikle iyi akşamlar hocam. Dün akşam diğer arkadaşlarında yardımıyla Schwalbe marathon tour plus lastiklerde karar kıldık. Bunun dışında extra bişi yapmayacağım. Bunun üzerine yapılan extra liner ve slimeler sizin de dediğiniz gibi baya bir ağırlık ve zahmete yol açıyormuş.Bisikletin üzerinde 700x38 lastik olduğu halde forumdaki arkadaşlar 700x35 lerin bir nebze daha iyi olduğunu söylediler. Yaptığım araştırmalar sonucu 280 liradan buldum. Daha da ucuza bulacağımı sanmıyorum.Maksatım hem lastik uzun süre gitsin hemde sağlıklı olsun. Sanırım 700x35 Schwalbe marathon tour plus bunu bana sağlayacak.

@Tolga Özdemir
(link)
yurt dışından daha ucuza getirilebilir.
çifti toplam 460TL eder yaklaşık.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@gezgin gezer
Hocam haklısınız eksik olmayın ama o işleri ben pek beceremem. Beni strese sokuyor yok gümrük vergisiydi yok takipsiz kargosuydu oydu buydu derken bu tarz yerlerden alışverişi işkence haline getirdiler sağ olsunlar. 100 fazla vereyim bari 2 gün sonra geleceğini bileyim kafam rahat olsun. Tabii ki paylaşmanız faydalı olmuş. Benim gibi tez canlı olmayan arkadaşlar için güzel bir kaynak olacaktır. Teşekkürler.

@Evrenoz
Daha iyi kardesim ( yas kac bu arada ?)

Merhaba arkadaşlar btwin riverside 500 hakkında fikirleriniz neler acaba ?

Öncelikle iyi akşamlar ve iyi iftarlar sizce salcano city sport 10 hd alınırmı veya 2000 2500 bandında önerebileceğiniz güzel şehir tur bisikleti varmı

@enesdogan
Selam. 1 ya da 2 sayfa arkada arkadaşların yorumları olacak. Benim farklı bir soruma. Ordan okuyabilirsiniz. Genel olarak ise inceleme videoları ve kullanıcılara bakarsak beklentileri karşılayan bir bisiklet.

• Beğen
@Tolga Özdemir
teşekkürler

@enesdogan
Rica ederim. Bende buralarda yeniyim. Sizle aynı bisikleti almayı düşünüyordum. İyi denk geldiniz. Çoğu sorunun cevabı arka sayfada sizi bekliyor

@enesdogan
@Tolga Özdemir
Ekstra bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım

• Beğen
Evet bugün gidip uzun aradan sonra ilk bisikletimi aldım. Wilier hem de:) Fotoğraflarını müsait bir zamanda yükleyeceğim. 10km civarı bir test yaptım. Kozmetik olarak pek bir sıkıntısı yok.Şimdilik pek ayırt edecek kadar bilgiye sahip değilim. Kullanımı oldukça rahat. Sele den pek memnun kalmadım. Decathlon dan kılıf aldım yine pek fark göremedim. Uzun süreli sürmekten dolayı farkı farketmemiş olabilirim. Tekrar @mariokaldato hocama teşekkür ediyorum.

Bu arada satıcının elinde bir wilier bisiklet daha var. 46 kadro boyu.

Geri