Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@Kook öncelikle teşekkürler
önerdiğiniz bütün bisikletleri inceledim düngece uzun süre inceleme yaptım bisikletlerde ilgili hidrolik fren istemediğime karar verdim v fren sistemi ve dediğiniz g ibi kilitlenebilir maşalı tercihim olacak bu seçenekler doğrultusunda tercihimi yapıcam
bulduğum bisikletler
(link)
(link)
(link) eğer temiz bulabilirsem ikinci el düşüncem fiyattan ötürü
(link)
bir yanım da hep merida 20v diyor bunu da lady olan 42 ve 48 ölçü vermiş benim için hangisi uygun?
sizin düşünceleriniz neler

Scudo
@sekizce Triban sitesinde L ve XL bedenleri kalmış gözüküyor. Eğer asfaltta hızlı, az malzeme ile tura çıkacağım diyorsan Triban 520 gibi bisikletler tercih et. Drop bar sadece hız için değil tutuş çeşitliliği ve konforu açısından da faydalı olur.

Fazla yükle, nispeten yavaş tur yapacağım; bozuk yollara da gireceğim konforlu olsun dersen diğer modelleri tercih et. Merida, cube , scott hepsi tanınmış iyi markalar. Daha ucuz olsun dersen yerli markalar olarak sedona ve carraro da iyidir. Kadro boyunu 1. önceliğin yap derim ben.

Bence o fiyata 2016 model tercih etme;12,5 kilo ama amortisörsüz maşa, port bagaj yok. Cube ise tam takım direkt al tura çık, uğraştırmaz; dinamolu ön göbek bile var canlı olarak erdoğnlar da bir gör bence. Uzun vadeli olarak tura gideceğini yazmışsın portbagaj vs sonra da eklenebilir bu bakımdan merida tercih edilebilir.

Kadro boyu ile ilgili internette boy ve bacak boyuna göre tablolar ve hesaplayıcılar var aynı kişiye uygun kadro boyları bisiklet türüne (yol, şehir-tur, dağ) ve markaya göre farklılık gösterebilir. Daha önce başka bir arkadaş d yazmıştı , 45 üstüne çıkma derim ben de.

Merida
(link)
İç bacak boyunu 0,259 ile çarpınca inç cinsiden kadro boyunu veriyor diyor.(cross bisikletler için)ya da 155-165 için 47-50 diyor. ilginç o_O

@sekizce Giant Escape R3'te gayet güzel ve hafif bir bisiklet. Ben kullanıyorum Arkada bagaj delikleri de var.
Üzerindeki set 8'li altus. gündelik şehir kullanımi icin bence yeterli. Üzerinde 15c jantlar var, 28 telli ve 700x28 lastiklerle geliyor. Asfaltta kesinlikle harika akıyor. Ancak arnavut taşlı yollarda toprakta filan ağlıyorsun. Eğer jant değiştirmezsen üzerine en fazla 700x32 lastik takabilirsin. Ama uygun fiyatlı korumalı bir lastik bulamadığım için ben bu ebatta ben 700x28 ile devam edecegim.

Aynı bisikletle portbagaj ve heybe takıp yazın İstanbul -Antalya turu yapmayı planlıyorum. Tabi ki yüku minimumda tutmalıyım.
Dediğim gibi şehir içinde oldukça akıcı ama uzun yollarda yüklü tur için jantlar biraz sıkıntı gibi. Bana göre tek eksisi jantları, Eğer yükün çok ağır olmayacaksa güzel bir bisiklet ben çok memnunum. Ama diğer türlüsü daha kalın lastik takabildiğin ve jant örgüsü yüksek bir bisiklet modeline baksan "bence" fena olmaz.

Son olarak ben 1800 liraya almıştım eş dost indirimiyle beraber. 1 hafta sonra dolar patladı şu an o fiyata anca 2. el bulabilirsin gibi.

Benden bu kadar.

• Beğen
Tepkiler: sekizce
Merhabalar arkadaşlar geçen sene mosso legarda 1821mdm v bısıklet aldım. Ancak daha iyisini almak istiyorum artık bisiklet bana yetmiyor. Kadro boyu 51. Şuan 2000-2500 lira civarı 0 veya temiz 2.el bir bisiklet bakıyorum ne önerirsiniz.

@fberen
Harika alet hemen al derim

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Merhaba sehir bisikleti için 1450tl bütçem var bu ürün sizce nasildir ?
(link)
Dag bisikleti kısmında sergileniyor ama şehir bisikleti diye biliyorum kullanan varsa yazabilir mi ?

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@Theory0 Birkaç aydır lacivert/mavi olan modelini kullanıyorum. Yaklaşık 1 hafta gibi bir süre deneyimleme fırsatım oldu, ise geliş gidiş için kullanıyorum. Sorularınızı yanıtlayabilirim.

@BugAdam verdigim linteki modelden mi aynisi mi acaba ? Bende ise gidip gelecem herhangi bir sorun ile karsilastiniz mi ve nereden aldiniz ürünü?

@sekizce 184215 dosyayı görüntüle

Benim kullandığım bisiklet bu.Yani tur bisikleti asfalttada sürüyorum toprak patikayada girerim yerine göre hiç esirgemem.Sana tavsiyem kesinlikle tur(şehir)bisikleti alman yönünde olacaktır çünkü Mtb geometri olarak uzun yolda seni rahat ettirmez ha yapılırmı uzun tur tabi yapılır size kalmış..ben üç sene önce sizin gibi baya araştırdım iyikide tur bisikleti almışım gitmediğim yol kalmadı hiç sorun yaşamadım.Ben tur bisikleti derim sana başkada bişey demem.

@sekizce CUBE Touring bisikleti gözü kapalı alabilirsin.Çünkü CUBE direk Almanya üretimidir bir çok marka kadroyu uzak doğuda ürettirir.Tabi bu o markalarında kötü olduğu anlamına gelmez.Ama şunuda unutma Alman üretimi ürünlerin çok kaliteli olduğunu dünya kabul ediyor.Bu arada bende CUBE kullanıyorum

@Theory0
carraro-sportive-224-28-jant-24-vites-sehir-yol-bisikleti-2019__0487434567459319.jpg

Hayır, bu modelden. Yanlış bilmiyorsam sizin attığınız linkteki model bir önceki seri. Ben n11 üzerinden satın almıştım. Dediğim gibi çok kullanma fırsatım olmasa da biraz ağır olduğunu belirtebilirim. Onun haricinde akıcılığı gayet başarılı.

• Beğen
Tepkiler: Osman AYAZ
@BugAdam resmi direk arattim google de 227 modeli cikti da hangi saticidan ne kadara almiştiniz ?

Arkadaşlar nette carraro 330 bulamıyorum piyasadan kalktımı bilgisi olan varmı, şehir içi kullanımında ona muadil be önerirsiniz?

@Makronet ben de ariyorum ama bulamiyorum eski fiyati 2800 tl civarıydı sanırım 2019 u 3000 den fazla olacaktir,carraro da su anda fiyatlarinu güncelliyor acikcasi ben carraro nun bisikletleri depolarinda beklettigini düşünüyorum koskoca internette bir tane 330 yok.Sana sunu önerebilirim:tek tek carraro bayilerini arayip sorabilirsin elinizde stok var mi diye,carraronun sitesinde numaralar var

@Desert Fox Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, peki ona muadil hangi bisiklet alınabilir?

@Theory0

Ben şehir bisikleti alacak olsam amortisörlü almazdım. Carraro alırdım. Çamurluklu alırdım.

@Şeffaf masa kitlenebiliyor ve cok da düz bir yolda kullanmayacam sorun olacagini sanmiyorum :)

Herkese selamlar sehir icinde kisa geziler icin tur bisikleti alacağım. Fiyat performans bisikleti olarak tavsiyelerinize ihtiyacim var. Boy 180 kilo 90 vfrenli 2000 civari bütçe.

Geri