Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@ismailarilik

Merida Türkiye linki (tüm Crossway ler)
(link)

• Beğen
Tepkiler: ismailarilik
Scudo
Merida bana biraz pahalı kaçtı. Aslında herkesin önermesine bakılırsa güzel bisiklet. Ama mesele biraz romantik. =)
@sekizce bayiilerin elinde kalmış olabilecek eski model bisikletlere bakmak aklıma gelmemişti, hep resmi sitelere bakıyordum. Bakacağım. Teşekkür ederim.

2018 Kron TX500'ü Konya'da ykbisiklet'ten uygun fiyata (önerilen satış fiyatı) aldım. Herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Bisiklet aldıktan sonrası için tavsiyeleriniz olur mu?

• Beğen
Tepkiler: sekizce
Bianchi touring 713 almayi düşünüyorum ama bianchi slr 500 de düşünüyorum yardım eder misiniz

@Efsane02

Siz hangi segmentte bir bisiklet aradığınıza tam olarak karar verememişsiniz. Öncelikle kendinizin çoğunlukla kullanacağı yol tiplerini belirleyip ihtiyacınıza daha uygun olana karar vermeniz lazım. Sonra bütçenizi vs. de belirtirseniz alternatifler de sunulabilir.

@fberen
Bisikletten iyi anlayan biriyle birlikte alınacak, iyi markanın orta halli ikinci eli.

@fberen kardeşim ben eylülde Mosso Legarda 1821 MDM V aldım. bütçem kısıtlıydı en düşük donanımlısını aldım bu yüzden. ama arka vites altus! tavsiye ederim bu bisikleti

Aldım hocam bende 1821 mdm v. Hava yağmurlu 2 kısa gezi dışında pek kullanamadım

Öncelikle merhabalar!
İsmim Muhammet yaşım 29 aranıza Konya Seydişehir'den katılıyorum. Bende uzun zamandır çoçukluğumdaki ''rüzgarı yüzümde hissetme'' özlemi çekiyorum :). 1-2 aydır bisiklet araştırıyorum hem iş-ev arası hemde buradaki kısa turcu abilerimle gezintiye çıkmak niyetindeyim. Bütçem biraz kısıtlı 1000-1500 tl arası f/p bisikleti arıyorum. Gözüme çarpan ilk etapta Kron TX150 ve Mosso Legarda oldu. Sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var sizce bu bütçeyle alınabilecek en iyi şehir bisikleti hangisidir? Birde boyum 170 cm kilom 90 bana uygun olan 18'' / 46 cm olan kadro boyumudur. Biraz uzun bir yazı oldu k.bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim.

@NOSTALJİ42 ben de yakın zamanda 2018 Kron TX 500 aldım, 2400 liraya. İnternette baya araştırma yaptım; Kron bisikletleri f/p açısından önde, tavsiye ederim. TX 150'ye baktım da onu alacağınıza 500 daha verin TX 450 alın. ykbisiklet'e bakın, peşinde indirim yapıyor. Ayrıca sadece internette bakmaz, bayiileri arayıp sorarsanız daha ucuza bile bulursunuz. Bir de fazla vakit harcamayın, 2019'lar baya zamlı gelecek.

• Beğen
Tepkiler: NOSTALJİ42
@ismailarilik merhabalar.. bisikletiniz hayırlı olsun inşallah sorunsuz ve kazasız sürüşleriniz olur. Kron tx450 hakkında da araştırma yaptım tabii ki tx150 den daha iyi ancak bisiklet aldıktan sonraki ekipmanda bir haylı para tutuyor. Tahminen 400-500 tl civarı daha tedarik etmem gerekecek :). İnternetten fiyat araştırması yaptığım esnada ykbisikleti gördüm Konya'da tutulan bir firma sanırım. Sizde oradanmı sipariş vermiştiniz? Afyon'da mı yaşıyorsunuz kargoylamı geldi elinize yoksa direk bayii denmi aldınız?

Sağolun. Gidip görerek aldım. Binmeden almak istemedim. Afyon'da yaşıyorum. Kargoyla geldi.

Ekipman o kadar tutar mı cidden?? Ben ekipmanı hiç düşünmedim. Siz de düşünmeyin bence. "Evi alayım eşya alınır." mantığı yani. =D
O 500 lirayı bisiklete verin, ekipman nasıl olsa alınır. Zaten kış vakti, tura çıkacak haliniz yok. Yaza kadar toplarsınız. =)

Bu arada önceki mesajımda söylemeyi unutmuşum. Sizin kadro boyunuz 18'' yani 48 cm. Mesela ben 1,75 boyundayım, iç bacak boyum da 75 cm. İnternetten bulduğum birkaç hesaplama formülünü uygulayınca benim kadro boyum 20'' yani 52 cm çıktı. Ama aslında 50 küsur ya da 19'' çıkıyor kesin hesaplarda. Ben denediğimde 18''in bana uygun olduğunu gördüm ama 20'' de çok büyük değildi. Uzun turlarda büyük kadro daha avantajlı olduğu için de 20'' aldım. Sizin boy 1,70 ise size 18'' daha uygun olacaktır, 20'' büyük gelir biraz. Tabii iç bacak boyu da önemli. Kiloyla ise alakası yok. Sadece alacağınız bisikletin maksimum taşıma kapasitesine dikkat edebilirsiniz. Mesela benimkinde 100 kilo yazıyor. TX 150 ya da TX 450'de de farklı olacağını sanmıyorum. Bu bisikletlerde her türlü arkanıza birini oturtmamanız lazım zaten. Onun dışında ha 100 kilo ha 120 kilo çok fark etmeyecektir. 150-200 kiloyu da taşır da tekerlerin ayarı kaçarsa kolay düzelmez tabii ki. =)

• Beğen
Tepkiler: NOSTALJİ42
Merhabalar;
Bende sizin gibi gidip görerek bir Mosso Legarda 1821 msm h aldım :) Buradaki bisikletçi arkadaşta (eski komşum olur) Kron TX100 varmış ve TX150 veya TX450 yi getirtmesi gerektiğini ve 2019 fiyatlarından geleceğini söyledi. Elinde olanı Mosso Legarda 1821 msm h idi denedim ve gerçekten mükemmel bir bisiklet. Ben ilk defa bir bisikletten ne zincir sesinin ne göbek nede lastik sesinin gelmediğini görüyorum. Bizler şimdiye kadar resmen demir yığınlarını ittirmişiz sadece :) Sitesinde 1921 in hidrolik fren fiyatı 2100 tl yazıyor. İnternette neredeyse tüm sitelere baktık 1821 in hidrolik fren fiyatı en ucuz 1560 tl çıkıyor bende 1500 tl verip aldım. Kredi Kartı taksit faizi eklenince 1660 tl ye geldi ama olsun. Bu arada aldığım kadro 41 cm :) Neden küçük aldınız derseniz bisikletin jantlar 28'' olunca üzerine çıktınızmı oluyorsunuz bir dev :D Bisikleti bacaklarımın arasına aldım ve neredeyse ancak 2 cm kadar boşluk kalıyor ve düşündümki ani frenlerde öne atlarsam bu boşluk fena sayılmaz diye düşündüm. Çünkü daha önce acı bir tecrübem olmuştu :) Şimdilik durumlar böyle sonunda iyi bir bisiklet almanın mutluluğuyla selamlıyorum sizleri.

Gönlünüze göre bir bisiklet aldığınıza sevindim. Mosso'nun ününü duydum, özellikle kadro konusunda. Hatta Konya'da sanayiinin oralarda bir yerde 770TB3 modeline uygun bir fiyat söylemişlerdi. TX 500 ayarında bir bisikletti. Kadrosu daha iyiydi. f/p oranında TX 500 biraz daha yüksek olunca onda karar kıldım.

İnanın TX 500 de öyle. Yolda çok rahat. Biraz basarsanız terliyorsunuz ama hiç yorgunluk hissetmiyorsunuz. Tabii ki bunlar kaliteli parça kullanılmasından kaynaklı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bende de katlanabilir bisiklet var.
Ama bir şey sormak istiyorum
Benim böbreklerim de sıkıntı var ama ne olduğu daha belli değil kum mu taş mı bilmiyorum ama ağrım şiddetli oluyor. Siz de ben uzun zamandır Bisiklete binmiyorum önceden böyle bir şey yoktu yani sürekli binen biriydim bir seneye yakın binmedim bisiklet sürmek böbreğe iyi gelir mi ? Öğrenmek isterim çünkü uzun yıllar bisiklet süren usta değil uzmanlar var. Ben 15 Yaşından beri kullanıyorum 36 yaşındayım. Bisiklet sürmek iyi geldiğini duymuştum sizce !

@ismailarilik

Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi biraz daha bekleseymişim 2019 fiyatlarından alacakmışım ki en az 500 tl zararım olacakmış. Sayenizde hızlı davranıp aldım :) İnşallah hayırlısıyla öderim :) Artık bundan sonraki araştırma işleri ekipman konusunda olacak. Hangi marka kask, pompa, km saati falan bir araştıra yapmak lazım malum bahar yaklaşıyor :)

@şebnem

Merhabalar Şebnem Hanım,
Bu anlattığınız durum benim eşimde de mevcut. Sayısız kez hastaneye gitmemize rağmen böbreklerinin normal olduğu söyleniyor. Ara ara kum döküyor evet ama ağrının sebebi genelde belli değil. Ben bu durumu genelde hareketsiz kalmasına, çok az su tüketmesine ve soğuk almasına bağlıyorum. Çünkü 1 yıl kadar çalıştığı sıralarda ağrısı pek olmadı. Şuan ev hanımı bilirsiniz mutfakta genelde suyla haşır neşir olunuyor ve mermer olan bankoya sürekli temas halinde oluyor bayanlar. Benim nacizane önerim kendinizi soğuktan korumanız, bol su tüketmeniz ve spor yapmanız bu bisiklet olur aerobik olur yürüyüş olur hiç farketmez. Hareket herzaman için iyidir. Saygılar.

Kaldato dayının yokluğu belli oluyor ?
yorulmuştur tabi o da hep benzer soruları cevaplamaktan ☺
Allah bilgisini, zamanını ve parasını başkalarıyla paylaşanlardan razı olsun

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@NOSTALJİ42 pompayı göstergeli el pompalarından alın ve tekere üzerinde yazan basınç değerleri arasında hava basın. Ben bir tane aldım, küçük ve gayet kullanışlı. Benim bisikletin tekeri üstünde 50-75 PSI yazıyor. Bu pompa ile 60 PSI bastım, çok da uğraştırmadı. Marka farketmez, benim de bilgim yok zaten. Ama yine dandik bir şey olmasın. Bu arada araştırmalarınızın sonucunu paylaşırsanız çok memnun olurum. ?

Geri