Sağolun. Gidip görerek aldım. Binmeden almak istemedim. Afyon'da yaşıyorum. Kargoyla geldi.
Ekipman o kadar tutar mı cidden?? Ben ekipmanı hiç düşünmedim. Siz de düşünmeyin bence. "Evi alayım eşya alınır." mantığı yani. =D
O 500 lirayı bisiklete verin, ekipman nasıl olsa alınır. Zaten kış vakti, tura çıkacak haliniz yok. Yaza kadar toplarsınız. =)
Bu arada önceki mesajımda söylemeyi unutmuşum. Sizin kadro boyunuz 18'' yani 48 cm. Mesela ben 1,75 boyundayım, iç bacak boyum da 75 cm. İnternetten bulduğum birkaç hesaplama formülünü uygulayınca benim kadro boyum 20'' yani 52 cm çıktı. Ama aslında 50 küsur ya da 19'' çıkıyor kesin hesaplarda. Ben denediğimde 18''in bana uygun olduğunu gördüm ama 20'' de çok büyük değildi. Uzun turlarda büyük kadro daha avantajlı olduğu için de 20'' aldım. Sizin boy 1,70 ise size 18'' daha uygun olacaktır, 20'' büyük gelir biraz. Tabii iç bacak boyu da önemli. Kiloyla ise alakası yok. Sadece alacağınız bisikletin maksimum taşıma kapasitesine dikkat edebilirsiniz. Mesela benimkinde 100 kilo yazıyor. TX 150 ya da TX 450'de de farklı olacağını sanmıyorum. Bu bisikletlerde her türlü arkanıza birini oturtmamanız lazım zaten. Onun dışında ha 100 kilo ha 120 kilo çok fark etmeyecektir. 150-200 kiloyu da taşır da tekerlerin ayarı kaçarsa kolay düzelmez tabii ki. =)