Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni kayıt oldum. Ve bir kaç model beğendim. Yarın bakmaya gitmeden önce sormak istedim.
Eşimle birlikte veya yalnız şehir içinde kullanabileceğim bir bisiklet bakıyorum. Dağ bayır gezmeyi düşünmüyorum. Biraz hızlı kullanmayı sevdiğim için daha çok hidrolik fren baktım ama v fren yeterli gibi.
Kron TX300 HD 1450 tl fiyat aldım. 2018 model
Kron TX150 HD 1200 tl fiyat aldım. 2018 model
Kron TX150 V 1000 tl fiyat aldım. 2018 model
Mosso Legarda 1824 MSM H 1420 tl fiyat aldım. 2018 model
Mosso Legarda 1821 MDM V 985tl fiyat aldım. 2018 model

Bu modeller arasında çok kararsız kaldım. Carraro ve salcano'dan vazgeçtim açıkçası. En çokta tx300 düşünüyorum. Arka vites ve vites kolu 2018 modelde acera olması beni cezbetti. Ön vitesler ise tourney. Mosso 1824 ise ön arka vites ve vites kolu altus. Fiyatları neredeyse birbirlerine yakın. Burada işin içine maşa garanti sağlamlık ve lastik gibi ekstra durumlar giriyor. Çok kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Biraz önce mosso 1821 msm h modelini 1231 liraya n11 den aldım hayırlı olur umarım.

@5efHayırlı olsun hocam.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@egeozay çok teşekkürler umarım çizik ıvır zıvır gelmezde uğraşmam..
servisi de bir tane yaşadığım yerde umarım onlarda işini düzgün yapar..

@5efHocam 410'u alalı 1 haftayı yeni geçti. 75 kilometre falan kullandım alalı, 2 tanesi benim hatam olmak üzere 4 tane çizik oluştu. Bir tane de aldıktan sonra farkettim sele borusunda tırnak kadar bir çizik var boru siyah olduğu için belli oluyor. Pek umursamamak lazım ne kadar önem veriyorsam o kadar çizik oluşuyor ve kafaya takıyorum. Mekanik aksamda bir sıkıntı yoksa ufak tefek kozmetik sorunları es geçmek en iyisi.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
@egeozay valla haklısın eyvallah hocam benim durum biraz karışık o yüzden kendime de hak veriyorum :)

Merhaba arkadaşlar eşim ile beraber Almanya'da şehir içi turlamak ve gezi için bisiklet almayı planlıyoruz toplam bütçemiz 350€. Bunun yanında amortisörlü mü yoksa normal mi almak lazım bilemedim... Şu an aklımda iki bisiklet var tavsiye eder misiniz? İşimizi görür mü? Almanya da sizin tavsiye ettiğiniz bir model var mı?

1.benim için düşündüğüm model bunu 150€ya bulabiliyorum. Aşağıdaki temsili :)
182boy 115 kilo adamı kaldırır mı bu bisiklet :)
Gerade bei #eBayKleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?
(link)

2.esim için düşündüğüm bu. Orta göbekte amortisör olması önemli mi değil mi bilemedim.
Gerade bei #eBayKleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?
(link)

Herkese merhaba,
Şehir/tur bisikleti seçim rehberi konusunun önceki bölümdeki ve bu bölümdeki hemen hemen tüm mesajlarını okudum,
Bisiklet seçimi gerçekten ucu/sonu olmayan bir iş, bunu anladım,
Maşasından frenine, aynakolundan vitesine, kadrosundan elciklerine, ağrılığından lastik kalitesine,,, İnsan okudukça bisiklet seçiminde çok zorlanıyor,
Tamam ne kadar ekmek o kadar köfte elbet,
Yazıları okudukça aklımdaki bisikletten vazgeçiyorum diğerine yöneliyorum, sonra ertesi gün bir başka diğerine vs,,,
Fuji Absoloute, Trek Fx 7.2, 7.3, Specialezed SE, Specialezed SS, Merida Speeder, Merida Crosway, Sedona 410, Giant Escape Air, Carraro 330,
Aklım günlerce birinden diğerine gitti, Baktım bunun sonu gelmeyecek,
Baktım bu böyle olmayacak en sonunda hiç aklımda olmayan ama bu başlık altında en çok önerilen Mosso Legarde 1821 mdm v modelinin siparişini verdim.
Hem fiyatı diğerlerine göre çok uygun, hem de ben henüz tourney, deore, sram farkını hissedecek biri değilim, çünkü orta okul yıllarında kullandığım bisan-ihlas bisikletinden sonra ilk bisikletim,
Sipariş verdiğim site: (link)
Ardından bir de km saati siparişi verdim: (link)
Umarım tez zamanda kargolarlar,,,
Bu başlıklar altında paylaşımlar yapıp yardımcı olan özellikle başta @mariokaldato olmak üzere herkese teşekkür ederim...
Kazasız pedallamalar,,,

Merhaba arkadaşlar, maksimum 1500 lira bisiklet için limit belirledim. Carraro Sportive 223 düşünüyorum. Ne dersiniz?
Bir de kadro boyu sorunsalı var tabi :D Boy: 171 cm, Bacak Boyu: 80 cm. Kadro olarak 50.8 cm mi uygun oluyor?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Deniz YavuzBu butcede, Mosso 1821 mdm v yada sedona 410 bakmanizi tavsiye ederim.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Deniz Yavuz
@uussff Tavsiye için teşekkür ederim. Hemen inceleyeceğim. Kadro boyu için ne dersiniz peki?

Bisiklet konusunda çok üstat birisi değilim ama Mosso kullanan birisi olarak yorum yapmak istedim. Öncelikle alan arkadaşlara hayırlı olsun.. Benim gözlemlediğim kadro vites fren konusunda problem çıkarmayan bir bisiklet fakat lastikleri ve selesi için aynı yorumları yapamıyacağım.. İlerleyen dönemde lastik değişimi yapılabilir sele de jel yada taytla desteklenebilir problem değil.. Fakat Arkadaşlarımla 20-25 km lik tur demeyelim de ufak geziler yapıyoruz onların bisikletlerinde 3x9 vites bulunmakta sanki 3x7 ye göre daha az yorulup daha çok yol yapıyorlarmış gibi bir hisse kapıldım yeni bisiklet almak isteyen arakadaşlara nacizane fikrimdir bilginiz olsun.. Servis konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz çünkü ümit bisiklet servisini veriyor ve genelde ümit bisiklet servisleri çocuk bisikleti bisikletçileri moralinizi bozmayın forumu muhakkak takip etmekte fayda var videolar izlemeli ve buradaki eski arkadaşlara sorun cevap verip ilgileniyorlar ayrıca bulunduğunuz şehirde illaki iyi bisikletçiler vardır internetten aldıysanız bisikletinizi gidin onlara kurdurun derim.. Şimdiden alanlara da alacaklara da hayırlı olsun.. Allah kaza bela vermesin..

@oenaj
O fiyata alinabilcek en yakisikliyi almisin dostum gule gule kullanasin. Ilerde kendinide gelistirince model yukseltirsin istersende

• Beğen
Tepkiler: black_mirror
@Deniz YavuzDuz masa bir model denemedigim icin sizi yaniltmak istemem. Ama fikir verecekse Ben mosso 1827, sedona 330 340 350, ve carraro 227yi denedim.
Mosso legardada 46, sedonada 44 kadro bana uyum sagladi. Carraroda 51 kadro deneyebildim sadece, cok alici olmadigimdan dikkat etmedim ama sunu net hatırlıyorum sedonadaki 52 kadro bana kocamandi. Hani carrarodaki 51 oyle rahatsiz etmemisti.
Yani kadro boyu firmadan firmaya farkeder. Boyum 174, ic bacak 78.5.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@uussff Çok teşekkür ederim cevap için. Bİr mağazada denemeler yapmakta fayda var o halde. Sağolun

• Beğen
Tepkiler: uussff
Mario kaldato best biycless list
1. Sedona 410
2.carraro 330
3.mosso legarda msm v 321
Baslangic icin

@mariokaldato Abi carraro 330 değil de, force 330 olabilir mi o? Carraro Sportive 330, 3 bin TL.

(link)

Şehir içi kullanım için düz-sabit maşalı bir şehir bisikleti alın arkadaşlar. 2. el düşünmüyorsanız, 1000-1500 TL bütçeniz varsa ve sıfır alacaksınız sıralamam şu:

- Sedona 410 - (link)

- Mosso Legarda 171 MDM - (link)

- Salcano City Wind 40 - (link)

@SonSelim %90 şehiriçi zaten. Biraz dolaşalım desek bile hep asfalt yollardan gidiyoruz. Düz maşa makul görünüyor o nedenle. Teşekkürler.

Geri