Çağlar Arslan
Üye
- Tepki
- 9
- Bisiklet
- Merida
700-1000 tl civarı bir şehir-tur bisikletiyle yüklü olarak yayla yoluna gidilir mi? Ben Giresun'da yaşıyorum. Hem sahilden şehirleri gezmek hemde yayla, köy gezmek istiyorum. Yayla ve köy yolları genelde asfalt ancak bazı yerlerde toprak yola da gireceğim. Mesela yayla merkezlerine kadar asfalt yol mevcut ancak bundan sonra oba oba gezmek için toprak yol kaçınılmaz. Yol bitti deyip dönmek olmaz
. Bu yollardan bazıları gerçekten büyük çukurlara sahip. Şehir-tur bisikleti kadroları ve jantları bu yollarda sorun çıkartır mı? 700x42 boyutlu bir lastik ve kilitlenebilir bir ön maşa bu yollarda işimi görür mü? Yoksa uzun turlar ve şehir içi yolunda gezerken biraz yavaş gitmeyi göze alıp, 26x2.00 bir tur lastiği alıp (aklımdaki lastik schwalbe marathon plus mondial ya da tour) ve yine kilitlenebilir maşalı bir dağ bisikleti mi almalıyım? Bisiklet benim için kısa vadede daha çok akşamları gezmek, ufak alışveriş için çarşıya gitme ve gezintilerde kullanacağım araç olacak. Takım elbiseyle çalışmam gerektiğinden işe gidip gelmede kullanamam herhalde, ama okul bitsin bir başlayalım bakalım tabi sonbahara belli olacak o da
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.