Scudo Sports

şehir-tur bisiklet seçimi?

Tepki
65
Bisiklet
Sedona
arkadaşlar herkese selamlar
uzun yıllar istanbulda bisiklet kullanmış biriyim.uzun bir aradan sonra tekrar işe gidip gelmeme,ara sıra sahilde dolaşmama yarayacak bir bisiklet arıyorum.almışken iyi bir bisiklet olsun istiyorum.1-2 haftadır forumu okuyorum.genel olarak trek,scott connandale gibi markalar epey göz doldurmuş,herkes tavsiye ediyor bu markaları.bende bütçeme uygun olarak aşağıdaki bisikletleri gözüme kestirdim.sizlerden bisiklet seçimimde yardımlarınızı bekliyorum.
boy : 1.82 kilo kilo : 70 yaş : 21 bacak boyu : 100 cm, bana uygun kadro boyunuda yazabilir misiniz?
bütcem max. 1000-1200 tl dır.bisikleti nasipse taksitle alacağım.bisikleti istanbul avrupa yakasında taksitle nereden alabilirim?

1- scott sub 40

2- sedona 321

3- salcano XRS-F01

yukarıdaki bisikletlerden hangisini seçmeliyim? değerli üstatlar yorumlarınızı,önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
iyi forumlar

Scudo
O bacak boyu ölçümü yanlıştır,böyle ölçün.

http://img502.imageshack.us/img502/811/ic3a7bacakboyujpg550x0.jpg

Ardından tabloyu inceleyip,
http://img96.imageshack.us/img96/9673/c59fehirturbisikletikad.jpg

Gidip bir Trek Fx serisi alın,kurtulun.

Salcano' nun kendisini aştığını bilmeme rağmen sub kullanıcısı olarak scott' ı öneririm. Bu fiyat aralığında f.x in alt modellerini veya connandale' nin quick seriside olabilir. Giant ve merida' yada bir bak.
Ölçü olarak bisikletin kadrosunu iki bacağın arasında tut. Eğer arada 3-5 cm bir fark kalıyorsa o kadro sana uyar. Scott için L kadro boyu uygundur. 1.78 den sonra çizelge L alın diyor.

• Beğen
Tepkiler: MetinBostan
Gerçekten İç bacak boyu öçümünde genelde hata yapılıyor.
resimde ki gibi oldukça hasas davranmak gerekli. Küçük bir açı hatası 3-4 santim birden yalış ölçüme neden olur. Şahıs bacakları fazla açılmadan dik durmalı . Ben bildiğim çıtanın yere paralel olan bölümü direkt kemikle temas edecek şekilde seviyede olmalı, bazıları ise daha alt seviyeden ölçüm yapıyor. Belki bu konu içerisinde ölçüm şeklini kesinleştiriz.
http://www.competitivecyclist.com/images/pages/fitcalc/measure_ex_1.jpg

Çok faydalı bir konu...
Kadro boyu ve sele yüksekliği ile ilgili her kullanıcı bilinçlendirilmeli.
Ben yıllarca bisiklet kullanmaya ara vermiştim, geri dönmeye karar verip lastiklerimi değiştirmeye gittiğimde öğrendim selenin nasıl ayarlanacağını.
gördüğüm bir çok kullanıcıda benim eski durumumda.

• Beğen
herkese selamlar
değerli yorumlarınız ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim.fakat bisiklet tercihimde çok da yardımcı olamadınız bana.
trek fx serisine bakmadım değil,fiyatları biraz beni aştığı için diğer markalara bakmaya başladım.birbirinden değerli markalar var,bunların arasından bisiklet seçmek gerçekten zor bir iş.
değerli üstatlar yorumlaınızı,önerilerinizi,tecrübelerinizi benim ve diğer forumdaşlarımla paylaşmanızı sizlerden rica ediyorum.
herkese saygılar,sevgiler

ön maşa düz mü yoksa amortisörlü modellere mi bakıyorsunuz?

eğer düz ise trek fx yada scott sub'in bütçenize uygun olan bir modelini,
tersi ise trek ds yada scott sportsteer alın geçin.

bunun yanında merida, ghost gibi markalarda alternatif olabilir.

• Beğen
sayın AhmetC arkadaşım önerilerin için teşekkür ederim.düz maşa ve amortisörsüz bir bisiklet bakıyorum.genel olarak şehir içinde işe gidip gelmeme yarayacak hafif ve sağlam kadrolu,bütçeme uygun(max. 1000-1200 tl) bir bisiklet bakıyorum.
not:tercih ettiğim bisikleti taksitle istanbulda nerelerden alabilirim? saraçhaneyi (haşim işcan alt geçidi) gezdim,dolaştım aradığım bisikletleri orada bulamadım.

ilk basta hayırlı olsun.Salcona için yeşil bisiklet var.Trek tavsiye ederim.www.trek-turkey.com.dan Alatin Bisiklet
Dereboyu Cad. No. 84;Ortakoy Besiktas
Istanbul, Turkey 34347 tel:212 2271015.salconada kadro garantisi 2 yıl.trek-cannondalede sinirsiz diyorlar.kriterleri karsilastir.bisikletlere binerek test etmen daha iyi olur.en önemlisi sürüşte daha çok keyif aldigin modeli seçmen mantıklı olur.EN KÖTÜ TERCİH,KARARSIZLIKTAN DAHA İYİDİR. (BY GOK:D)

• Beğen
scott sub 40'ı araştır derim amortisörsüz istiyorsan daha şikayet eden duymadım. fiyat olarak da düşündüğün aralıkta.

• Beğen
@MetinBostan

Trek fx 7.2, FX livestrong. bütçene tam denk gelen modeller.Derya ağabeyinde belirttiği gibi al kurtul :D

• Beğen
herkese selamlar
değerli forum arkadaşlarım ve üstatlarım önerilerinizi değerlendiriyorum.öncelikle bugün scott sub 40 ı incelemeye beşiktaş bike and outdoor a gidicem.daha sonra da trek fx serisini görmeye gideceğim.
herkese saygılar,sevgiler

ortaköyde diğer markaları bulabileceğin satıcılar var
onları boş geçme ama yanında değerlendirme yapabileceğin biri olsun
faydası olur zararı olmaz..
kolay gele..

değerli arkadaşlar trek fx serisine baktım gördüm inceledim.özellikle fx 7.3 ü çok beğendim bütçem yetseydi bugün bisiklet sahibi olurdum,fx 7.3 1740 tl maalesef!!
scott sub 40 2012 modelini aradım ama bulamadım haftaya gelecek dediler(beşiktaş bike and outdoor).
beşiktaş ve ortaköyden sonra sirkeciyede gittim.orada salcano xrs-f01 modelini inceledim,bu bisiklet pek içime sinmedi hele ki trek fx 7.3 ü gördükten sonra :))
şimdi scott ı bekleyip haftaya bugün görmeye giderim inşallah.bu arada giant escape 2 adlı bisiklet ile karşılaştım o da hoşuma gitmedi değil.giant markası için neler söylenebilir?olumlu ve olumsuz görüşlerinizi bekliyorum.
iyi forumlar

@MetinBostan

Metin bey fx 7.3 ün 2011 modelinide bir sorsaydınız.nakit ödemede iyi pazarlıkla 1350/1400 tl civarına çekebilirsiniz fiyatı!

ender bey tavsiyeniz için çok teşekkür ederim fakat bisikleti taksitle(8 ve yukarısı taksit ile) almayı düşünüyorum ve 2011 modelini sormak aklıma gelmedi.2012 model fx 7.3 de 1740 tl imiş :((

Konu sonlanmamis gibi. Neye karar verdiniz ve memnunmusunuz seciminizden

Konu sonlandı fakat buraya belirtmemisim biraz hort gibi olacak.. Sedona 321 2012 model tercih ettim oldukça da memnundum üzerindeki bazı komponentleri yıllar içinde değiştirdim 20 bin km'nin üzerinde yol yaptim kendisiyle hâlâ da kullanmaktaydim ta ki 8 Şubat akşamına kadar.... 08.02.2020 akşamı saat 22:00 da bisikletim Fatih/Yedikule/Samancı odaları sokak mevkiinde bulunan apartmandan kilitli haldeyken çalındı yapanlar profesyonel kişiler bisikleti götürmeye araba ile gelmişler kayıtlar inceleniyor şu an. Bisikletin üzerinde camurluklari,sele çantası,ışık tutacağı, port bagaji ve kancalı lastikleri gibi ayırt edici özellikleri vardı ayrıca selesi de btwin marka turuncu sele idi yırtık ve siyah bantla bantlanmis haldeydi. Görenlerin acilen gördüğü yerde 155'i aramasını rica ediyorum.

Dosyalar

• Screenshot_20200209-162616_1.jpg
    Screenshot_20200209-162616_1.jpg
    300 KB · Okunma: 15
  • Screenshot_20200209-162545.jpg
    Screenshot_20200209-162545.jpg
    399 KB · Okunma: 16
  • Screenshot_20200209-162534.jpg
    Screenshot_20200209-162534.jpg
    301,1 KB · Okunma: 12
Son düzenleme:
  • Beğen