günaydın,
yukarıda da yazdım ben 1988 yılında yarış bisikleti kullanarak-öğrenerek-o zaman diliminde uzmanlaşarak süreci 1 yılda tamamladım. sonrası 2019 yılına kadar ne bisiklet kullandım ne de konuları takip ettim. şimdi 58 yaş emeklilik vs. olma durumu olunca bisiklet almak-nasıl bisiklet almak- amaç nerelerde ne şekilde ne zaman kullanılacak kendimle ilgili tespiti yapıp sonra yavaş yavaş yerli yabancı forum blok vs. incelemeye başladım. foruma da üye olup öneri yazışma vs. yaptım. bu konuda da çok farklı görüşlerin her ürün metaryal vb. son kullanıcılarda olması gayet normaldir. üreticiler pazarlama ve satış anlamında üretip sunar bizlerde alırız. vs.vs.vs.
ben bilgisi olmayan olarak birkaç soru bu konuda sormak isterim. ama önce bir konuda fikrimi de buraya yazayım. ben saz çalan birisiyim, çoçuk-genç-yaşlı farketmez saz öğrenmek isteyen birileri oldu mu ben imkanları doğrultusunda iyi saz alıp başlamalarını öneririm. iyi sazın farkı kalfa usta için farklı ise öğrenci acemi için de şevk-istek-sürekli ilgilenme hevesi olarak yansır. buradan da yola çıkarak,
not: bunları tartışma yaratmak için yazmıyorum çünkü bilgim yok öğrenmem lazım, doğal olarak neden nasıl niçin gibi soruları tarafsız ve tecrübe sabit arkadaşlar anlayışla karşılayıp yanıtlayacaklardır.
1- niçin giriş seviyesi bisiklet en basiti en donanımsızı ya da benzeri önerilir
2- niçin firmalar amortisörlü(havalı-yağlı) ürünleri bisikletlerde(hibrid) kullanmışlar
3- üretim de satış da beğeni de çok belirtilmiş olan amortisörlü bisikletler o zaman niçin piyasada(satıcı pazarlaması hariç) kullanıcı isteğiyle çok satılmış
4-avusturya-isviçre-fransa- çekya-macaristan gibi yerlerde de amartisörlü bisikler çok gördüm, özellikle bu ülkelerin bazılarında çok kullanılan bisiklet yolları var ve orada kullanılanlarda da gördüm
buradan yola çıkarak yine öğrenmek için soruyorum, bu kadar gereksiz ya da ağırlık vb. yapıyor ya da tam katkısı olmuyorsa o insanlar da bak benim de amortisörlü bisikletim var havasındalar mı
özellike cenevre bisiklet diyarı desem yanlış olmaz. LEMAN gölü kıyısı km ler boyu düz ama onun harici cenevre hep yokuşlu bir yer, asfalt ağırlıklı-doğal çimen ağırlıklı bir kent inanın bisiklet parklarının hepsini merakla ve imrenerek, kıskanarak izliyordum. öyle güzel bisiklet-motosiklet vs. varki hangisine bakacağımı şaşırırdım. arkadaşlar inanın orada da birçok bisiklet süspansiyon vs. idi. ben o zaman sadece merak bakışı yaptığımdan burada ki gibi bilgi edinme düşüncemde olmadığından turist olarak bakmış oldum. yanlış anlamayacağınızdan emin olarak bunları yazıyorum ve gerçekten merak ediyorum sizleerin durum tespitlerinize de saygı duyuyorum,
acaba birkaç örnek verdiğim avrupa kentlerinden yola çıkarak amortisör konusu biz de mi çok farklı bakılıyor
5-bu ürün bu kadar işe yaramaz ya da tam randımanlı değil ise sadece reklam pazarlama ve algı ürünü mü
6- ayrıca hep hd viteslerin amortisörlerin-çamurlukların arka bagajın ağırlıkları hesap ediliyor ve yokuşlarda zorlanılır vs. deniliyor o zaman bu vitesler işe yaramıyor mu
espirili bir yaaa çekerek şöyle bir bisiklet alacaktım fazla kafa karışmasın deyip birkaç seçeneğe inmiştim, haydaaa
al sana detaylar ve kafa karıştıran konular, çık çıkabilirsen
ben son olarak inceleme ve gözlemlerim doğrultusunda hızlı kullanmayacağımdan yola çıkarak, 11,5 kg ağırlık yerine 13.5 14 kg ağırlık olan her iki üç yol şekillerinde de kullanabileceğim, özellikle belli açılı yokuşları çok zorlanmadan zevkle çıkabileceğim, sakin sakin manzaralı sürüş yapabileceğim ekonomim doğrultusunda giriş değil sürüş bisikleti almak istiyorum, umarım zamanı gelinceye kadar güzel fikir alışverişleri yaparak ben de bir tecrübe edinirim ki bu forumdan faydalanıyorum.
tüm herkese teşekkürler
keyifli zamanlar