Scudo Sports

Şehir içinde en çok tedirgin eden olay

Şehir içinde yol almak 6 duyunun da açık olması gerekiyor.

araçlardan kapı açması...
araçların arasından birinin çıkması...
kaldırımı bırakıp yoldan yürüyen yayalar....
sinyal vermeyen araçlar...
Ne zaman ne yapacağı belli olmayan taksiler ve minibüsler...
Yolda sıkıştıran otomobiller...
Tek sıra park yapılmış yolda 2. bir sıra park yapan (hatta 3.) beyin yoksunu insanlar...
Solundan geçip zınk diye önünde duran arabalar...
Emniyet şeridi olmayan yollar... (iki şeritli yolu zorla 3 şeride çıkaran zihniyet)
Mazgallar, çukurlar, çöpler...
Arabadan sarkıp laf atan magandalar...
Telefonla konuşan insanlar... (tamamen dünyadan kopmuş insanlar)
Yolların araçlara göre yapıldığı için akan trafiğin yüzünden geçemediğim sol yollar...
Kaç para bu bisiklet diyen insanlar...:)
Uzaylı görmüş gibi bakan insanlar...:ssrtcbya:
Yorulmuyor musun ? diyen insanlar... :bsmagryr:
........................................................................Liste uzar gider...
bisiklet8.gif
Şehir içinde bisiklet kullanmak için biraz kurallara uyacaksın biraz uymayacaksın o anki durum ve pozisyona göre hareket her zaman iyidir. Benim düşündüğüm tek şey kazasız durumu atlatmak...:kahve: Her ne olursa olsun inadına BİSİKLET...

Scudo
@Kara Kartal

kesinlikle. çünkü yeni başladım bisiklet sürmeye uzun bir aradan sonra ve bunu görmeyene kadar önemini anlamamıştım. ben genelde arabanın içerisinde kimse olmadığını kestirince sıfır geçiyorum ki otobüs şoförlerinin sert ve aceleci sürüşünün taciz edici tarafı sizi park etmiş araçlara sıfır gitmeye zorluyor.

araçlarla aynı şeritte gidemiyorsunuz, aynanız yok bir şeyiniz yok. göremiyorsunuz arkayı. bu yüzden de arabalara yol vererek gitmek zorunda kalıyorsunuz ki zaten hangi sürücü önünde bisiklet olunca sabırla sürmeye devam eder ki bu ülkede?

1 kapı, 2 durakta durmuş otobüs dolmuş sollarken yanından araba vs. geçemeyecekmiş gibi yola atlayanlar.

Yaşayan var mi bilmem ama beni en çok tedirgin eden olayların birisi bayır çıkarken arkadan gelen araçların köşeye sıkıştırması

Ankara'da büyükşehir belediyesi isminde bir kurum var. Bu kurumun Ankara'da vızır vızır dolaşan kamyonları var. Dev gibi kamyonlar. Müthiş de sürat yapıyorlar. Bu kamyonların bazı sürücüleri havalı kornaları ile bisikletçileri taciz ediyorlar. Çok kez başıma geldi. O yollarda arkadan süratle gelen kamyonun havalı kornası adeta bisikleti zıplatıyor.
Selam mı veriyorlar, rahatsızlık vermek adına kasıtlı mı yapıyorlar bilmiyorum ama Twitter başından ayrılmayan bu kurumun başındaki zata bununla ilgili twit attım.
Belli ki bisiklet yolu yapmayacaksınız bari kamyoncularınıza söyleyin de bizleri taciz etmesinler diye.
Neyse.

@Ahmetgitar

bende anlam veremiyorum bu korna olayına ben geliyorum falan diyorlar sanırım koskoca kamyonu ve onun gürültüsünü 100 m öteden belli oluyor zaten yada zevkine şuna bir havalı korna basayım belki korkudan düşer bizde güleriz...;)

Geri