Scudo Sports

Şehir içinde dolaşırken sizi en çok gıcık eden şeyler neler?

Hiç şüphesiz taxi şöförleri. Bu gün Akay'dan aşağı inerken biri aniden sağa kırdı, frenlere asıldım, allah gittim diyordum ki, reflexlerim 4-4 lük çıktı. Artık dua okumaya başlamıştım ki, kıl payı durabildim. Sonra amcaya döndüm ve : aynan yok mu, sinyalin yok mu dedim. Adamın cevabı ise tam mağmalık; sıkı durun : senin sağ tarafta ne işin var demez mi bana!!! ya sabır çekerek ve küfrederek bastım pedala...

Scudo
Duraktan aniden yola çıkan minibüs ve otobüsler, karşıdan karşıya geçerken sadece arabalara odaklanan yayalar, yolun sağ tarafına iyice yaklaşmış taşıtlar.

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
Bu ülkede herşey olmak zor. Yayasın kaldırımlar arabadan geçilmiyor. Şoförsün yollarda yayalar var hayatlarıyla kumar oynamayı seven. Bisiklet sürersin yollar cam kırıkları, genelde insanlar sana yabancı.

Ama görevlerin en önemlisi bisiklet sürenlerde. Neden mi çünkü genelde bisiklet sürücücüleri diğer insanlara göre daha kültürlü, anlayışlı. Eğer bu ülkede bisiklet süreceksen önce insanları özendireceksin sayını niteliğini artıracaksın. Forumda öğretmen arkadaşlar var ve öğrencileri ile bisklet sürüp onları özendiriyorlar. Bunları okumak fotoğraflara bakmak beni çok mutlu ediyor. Çünkü millet olarak sürekli olarak cahilleştirilmek isteniyoruz. Milletçe paramız azalıyor, vahşileşiyoruz örümcek kafalılaşıyoruz.

Amaç herkese bisikleti sevdirmek olmalı, gördüğümüz en vahşi insana bile gülümsemek gerekir. Şiddeti onlarda biliyor ama bu insanlara tebessüm edip insanlığı öğretmek gerekiyor derim ben. Sevelim sevdirelim.

ben artik insanlari 2 ye ayiriyom : bisikletciler ve digerleri :)
kendimi insanlardan herkezden soyutlamak istiyorum bazen. Millet ne kadar saygisiz, ne kadar anlayissiz olabiliyor bisikletcilere karsi.
bisiklet benim icin cogu zaman bir baskaldiri, bir isyandir... Topluma karsi gelen asi, kural tanimaz ve son derece agresif olabiliyorum. neyse, costum gene :)

Sinyal vermeden 2-3 şerit değiştirenler, engelli ya da bisikletli yerine park edenler ve hak arayınca da "2-3 dk bekledin de öldün mü kardeş? /Acil işimiz vardı.. / telefonum önde yazıyordu, arasaydınız.. Vb" ukala, sanki kuralı kendisi koymuş gibi boş boş cevaplar verenler.. 1-2 dk daha yürüse, elindeki çöpü atabilecek bir çöp kovası varken çöplerini dışarı atanlar.. Bisiklet sürenlerden de en gıcık kaptığım tavır, sanki kendisi üst üste 5 yıl triatlon derecesi yapmış, olimpiyat rekorunu geliştirmiş gbi başarılara imza atmış ama karşılaşınca beni ya da karşısındakini gömmek için ezme tripleri.. Misal, avaraj kullanıcısıysan neden şu kompementi aldın ki? Şu kaskı kullanıyorsun da ne gerek var böyle bir şeye? Gibi sorular soran tipler.. Ama kendisi ppwer metre kadans metre ultegra di2 continental 5000 ile gezer, halbuki koca yıl bir yarışa girmişliği yoktur.. Sigara içenlere de ayrı gıcık oluyorum. Yani durakta beklerken de, markette ürün bakarken de, ekmeği poşete koyarken de ne bileyim benzin istasyonun da tuvaleti kullanmanın da bir adabı vardır, usülü vardır.. Böyle tiplere çatınca da öyle bir savunurlar ki, sanki dünya ahlak elçisi kendisi.. Önce eğitim sonra öğretim.. Temeli olmamış bir binaya gök delen diksen ne fayda?

Henüz yeni başladım sürmeye. Hava güzel olduğu zamanlarda 5,6 km lik ev iş mesafesinde pedallıyorum. İlk gün eve giderken bir yaya ile çarpışmak üzereydik elbette yavastım ve çarpmadan durdum. Ve hafif sendeledim ayağımı yere koymaya çalısırken, Adam beni farkedince mahçup hissedip özür diledi, sizide yolunuzdan ettim kusura bakmayın diyince öyle sevindim ki... Üstelik bu zamanlarda tahammülü kalmış, kibar, anlayışlı, hatasını kabul eden birilerine denk gelmek bana neredeyse artık imkansız geliyordu... Keşke herkes- hepimiz böyle olmayı başarsak... Sonraki günlerde burda yazılan bir çok sorunu yasadım elbette. Saygısız sürücüler, duyarsız yayalar...

Haftasonu 2-3 genç erkek bir arabaya doluşur. Beylikdüzü'nden Beşiktaş'a giderken sahil yolunu kullanırlar. Camlar açık, eller dışarı sarkıtılmış ve sigaralı. Dışarıya son volümle elektronik müzik dinletiliyor. Ve önlerinde kaldırım kenarından giden bir bisikletli gördüklerinde çarpacakmış gibi yapıp bisikletlinin durmasını veya korkarak gidon kırmasını amaçlıyor sürücü. Bunu yapınca da "ahahahoheohaeoehoah" şeklinde, bir kötülük yapmaktan zevk alırcasına kahkaha atmalar... "adama bak la tayt giymiş ehuehuhe", eğer hız yapayım demişsen ve kadroya fazla yatmışsan "kase de sağlammış hocam", daha neler neler...

Ben uzun zamandır şehir içi çıkmıyorum şehir içi hamallık. Keyifden çok cefa çekiyorsun. Trafik berbat. Taksisi dolmuşu, otobüsü kamyonu, barzosu magandası bitmiyor. Mesela 7 km sahile uzak oturuyorum. Sahildeki bisiklet yoluna gidene kadar bunların hepsi ile karşılaşıyorum gidiş dönüş. Bir de bütün İstanbul'u bisikletle kat ettiğini düşün akıl mantık işi değil. Yazı bekliyorum uzun şehirdışı turları için.

Haftasonu 2-3 genç erkek bir arabaya doluşur. Beylikdüzü'nden Beşiktaş'a giderken sahil yolunu kullanırlar. Camlar açık, eller dışarı sarkıtılmış ve sigaralı. Dışarıya son volümle elektronik müzik dinletiliyor. Ve önlerinde kaldırım kenarından giden bir bisikletli gördüklerinde çarpacakmış gibi yapıp bisikletlinin durmasını veya korkarak gidon kırmasını amaçlıyor sürücü. Bunu yapınca da "ahahahoheohaeoehoah" şeklinde, bir kötülük yapmaktan zevk alırcasına kahkaha atmalar... "adama bak la tayt giymiş ehuehuhe", eğer hız yapayım demişsen ve kadroya fazla yatmışsan "kase de sağlammış hocam", daha neler neler...
Bu dediğinize benzer bir grup keko 5 6 sene önce,ama h100 minibüslü,yanımdan geçerken abeeee kaç yapıyo buuu diye bağırarak üzerime meyve suyu fırlatmışlardı:acpsnr:

Hazır hava güzel boş vakit varken kısa bir tura (14 km) çıkıcam bugün. Bakalım ne olacak burada yazarım. 😅 Konu sahibi de daha iyi bilgilenmiş olur.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
eğer hız yapayım demişsen ve kadroya fazla yatmışsan "kase de sağlammış hocam", daha neler neler...
Hayır bir de bu toplumun homofobik olduğunu söylerler. Haksızlık ediyorlar bence, milletin eğilimleri çok çeşitli. Benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştım daha önce. Bisikleti çok seviyorum ama ben bu ülkede kızıma bisiklete bin demem.

Benim de en büyük korkum makas atan tipler. Sağ şeridin kıyısında tıngır mıngır giderken en soldan görmeden ayarsız geliyorlar. 2 defa tehlike atlattım bu şekilde. Hafta sonu bu sebeple trafikli yollara çıkmamaya özen gösteriyorum.
Birde hafta sonu sürücüleri!!!

Hayır bir de bu toplumun homofobik olduğunu söylerler. Haksızlık ediyorlar bence, milletin eğilimleri çok çeşitli. Benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştım daha önce. Bisikleti çok seviyorum ama ben bu ülkede kızıma bisiklete bin demem.
Yolda tayt giyen bisikletlilere laf atan, takılıp gülen tayfanın çoğu, bisiklete binen taytlı kızlara bırakın laf atmayı anca bakıp iç geçirip yoluna devam ederler. Çoğunda o cesaret bile yok. Ha tabi malesef diğer şekilde davranan da var...

Bugun trafikte sağdayım araba ile, emniyet şeridinde gelen magandanın yolunu kestim, selektör attı, elimle ne işin var la orda işareti yaptım baktım söyleniyor. Sonra sağda katılım olunca yol buldu tanıma geldi camı açtı. " yaw kardeşim sen gitme emniyet şeridinden ben gidecem sana ne ya bırak gideyim Allah Allah" dedi. Ne yalan diyeyim güldüm ama milletin ortalaması malesef bu mantıkta. Her gün 100 kişiyi sopalasan Bile bitiremezsin, zaten diyelim ki sopaladın, zaten sabah taharetlenirken unutur yeniden o mal hayatına devam eder sil baştan.

Benim en nefret ettiğim şey sokak çıkışında seni göre göre yola çıkmaya devam edenler. Sağlam küfür edince Bi duruyor çoğu. Bir de camı açıksa avazım çıktığı kadar bağırıyorum hopluyorlar. Ama çözüm değil hiçbiri. Her yerde dediğimi tekrar ediyorum. Bisikletliler: görünmüyorsunuz, görünmüyoruz. Bunu unutmayın.

Bisikletimin -arkasından- vuran taksici dayının "kör müsün" diyişi gıcık listemin zirvesinde.. Her şeyi ince ayrıntısıyla düşünsek bisiklet süremeyiz. Düşünmesek ayrı birer risk faktörü hepsi.. Kazasız belasız, sağlıklı pedallamamız bol olsun.

Adam ters yönden geliyor ne yapiyorsun? Diyorum "çocuğu okula bırakiyorum" diyor.

Arabayla Üzerime çıkıyor kendimi atıp canımı zor kurtariyorum. " ne bağırıyon diyor"

Kontrolsuz kapi açıyor, suratima ters ters bakıyor.

Pardon, kusura bakma, özürdilerim, vs hiç duymadım.

Hırsız diyor: " benden zenginin malı bana helal"
Katil diyor : " Bana küfür etti hak etti "
Kurallara uyumayani geçtim, suç işleyenin bile utanması arlanmasi kalmadı.

Bu yüzden "insanlardan ve onlarin yoğun oldukları şehirlerden hoşlanmiyorum."

5 kapılı motorlu taşıt sürücülerinin bisikletlilere durduk yere korna çalmaları.

Geri