Scudo Sports

Şehir içinde dolaşırken sizi en çok gıcık eden şeyler neler?

toprak yada tozlu bir yoldan geçerken bilinçsiz bazı sürücülerin inadına yaparmış gibi sonuna kadar gaza basıp toz içinde kalmamıza neden olmalarına gıcık oluyorum :(, bugün yine yeni yapılan bir yoldan geçiyordum ve araba sesi duydum , tekerlerinden çıkan sesten çok hızlı geldiğini anladım, yine toz içinde kalacağımı düşünmeye başlamıştım ki ( küfretmeye hazırlanıyordum) adamcağız saolsun 80-90 km süratten bir anda 10-15 km ye düştü ve yanımdan öyle geçti,bir kaç kendini bilmez yüzünden bütün şöförleri aynı kefeye koymak da olmuyor.

Scudo
Elbette dikkatsiz sürücü ve yayalar. Birkeresinde gidiş ve gelişin ayrı olduğu bir caddede karşıya geçiyordum adamın biri (serseri olduğu besbelli) kırımızı ışık olmasına rağmen geçti (hemde göz göze bakıyoruz inadına yapıyor) E adamın ayı olduğu belli,bende bunu kendisine söyledim:) Durdu falan baktım bilinçsizce gelio kafasını motor kapağına geçirdim. Beni bulacağını haykıra haykıra gitti.Bende problem teşkil etmeyeceğini belirttim.

2-3 ay önce bursa-fomaradan asagı iniyordum.kızın tekide karsıdan karsıya gecmek ıstıyordu. kız geldıgımı goruyor ama mallıkmı artık odunlugundanmıdır nedır hıc bı tereddutte bulunmadan sankı babasının yoluymus gıbı yolda karsıdan karsıya gecmeye devam etti.tabı o anda zor zar yavasladım durdum kızın önunde agzıma ne geldıyse sövdum.artık o sövmelerden sonra mınık bısıkletlı cocuklara bıle yol verır.

bisikletle asla tek başıma gezmem her zaman bir grup oluşturum ve dışarı çıkarken asla yanımdan ayırmadığım ingiliz anahtarım yanımda olur(bütün arkadaşlarımda aynı şekildedir:)).eğer bir şöför(minibüs,taksi,normal motorlu araç fark etmez bayanlar hariç) bize karşı saygısızlık yapmışsa çantamın yanındaki ingiliz anahtarını elime alır ve ilk kırmızı ışıkta o aracın etrafını sararız.bu sadece göz korkutmak içindir daha hiç o anahtarı birine geçirme fırsatım olmadı. ve adam yol boyunda sol tarafa çekilir.

bazen yine 6-7 kişilik gruplarla çıkıp sırf eğlence olsun diye farklı yerleden gidip yine buluştuğumuz durumlarda bir sorun çıkarsa çantada her zaman göreve hazır olan beyzbol sopamı çıkarırım. eğer bu arabadakiler doğan sürücsü ve kro ise film orada kopar ve bizi 3 kişi sanan krolar bise dalar bizde onlara dalarız .geç kaldığımız için meraklanan diğer arkdaşlarda olay yerine teşkil edince kazanan yine bisikletçiler olur ve bir daha onları bize saygısızlık yaparken görmeyiz

not:bu kavga sadece yol vermemekla alkalı değil kroların bize laf atmasından dolayı gerçekleşir bizde onların diline acı biber sürmek için karşılık veririz:)

saygılar...

@gurkankas

maaşallah tam techizat dolaşıyormuşsun kardeş...
ortalıkta bisikletlileri yok etmeyi amaç edinmişler var bu bir gerçek ama
yayalarda, araç sürücüleride, belediyelerde, herkes alışacak bize ben umutluyum!
10 sene öncesini düşünüyorum da arada çok fark var insanlar bilinçleniyor yavaş yavaş...
Fakat hollanda, ispanya yada fransa da bisiklet kullanıcılarına gösterilen saygıyı biz görürmüyüz yoksa çocuklarımızmı görür bilemeyeceğim...:rolleyes:

@gurkankas

çok güzel birşey yapıyosunuz maaşallah, tebrik ediyorum sizi , herkes sopayla gezmez benden uyarması, bir gün dengesizin birine denk gelirsiniz, sizi soğuk bir zigzaver'le tanıştırır son pişmanlığınız da fayda etmez, mersinde yaşayanlar bilir ,daha 2-3 ün önce yol verme kavgası yüzünden birbirlerini delik deşik ettiler otogarın önünde.karşınızdaki ne yaparsa yapsın siz insanlığınızdan ödün vermediğiniz sürece bir şey kaybetmezsiniz.

@MeLiSBuRCu

:winkenlux:winkenlux:winkenlux:winkenluxTebrikler. Güzel sade bir cevap.

herkes Zigzaver dediği için öyle yazdım ama uyarıyor yanımdakiler, bahsettiğim silah Magnum Desert Eagle'mış :):):)

@MeLiSBuRCu

şuna deliklidemir desek malum çıktııı mertlik bozuldu.bide xray de görünmeyenler çıktı dahada bozuldu

en gıcık şey salak salak yola atlayan yayalar ve
ARKAsında kocaman YEşiL MotoR Çevreci motor yazan otobüslerden çıkan duman:Dneresi çevreci geberiyom arkada yüzüm simsiyah:D

edit:Acaba merak ediyorum eskişehirde toplam kaç metre dikkatinizi çekerim metre dedim bisiklet yolu var:)bi hava hastahanesinin orda var bildiğim ordada yayalar çıkıyor bi sinirleniyorum kaç kişiye bilerek çarpıyorum:D:Dyada gıcık gıcık santim farkla yanlarından hızlı geçiyorum

Gereksiz yere süratimi kesen ve beni frem yapmaya zorlayan herseye/herkese gicik oluyorum...

• Beğen
Tepkiler: ugurus
arkadaslar ne biçim ulkede yaşıyoruz farkıda mısınız?!!!!
bisiklet yolumuz kıytırıktan yaya yolundan ibaret gibi inişli çıkışlı, lastik yarıcı:)!!!
ama diğer ulkelerde görüyorum ve üzülüyrm gercekten, bisikletler için yolların bir şeridi özenle ayrılmış, bisikletlere özel trafik lambaları koyulmuş...
gercekten çok kotu bir durumda, ulkemiz bu açıdan...
kimse bisikletleri tanımadan uzerine uzerine surerken arabalarını, bu ülkede bisiklet sporu zor gelişir!!!

• Beğen
Tepkiler: Burak Özen
@ida degirmenci

Gel de bir Almanya`ya, bir Hollanda`ya gipta etme, kiskanma....

Bisiklete kesinlikle yol vermenin anormal oldğunu düşünen otomobil sürücülerine

özelliklkede kuralları yok sayıp önünüze kesen araçlar ve de kendileri haklımış gibi görüp size korna çalan kişiler...

Bişey soracağım.

O motorlu taşıtları kullananlar bisikletlilere o kadar laf ediyorlar da

Sizce o motorlu taşıtı kullananlar ne kadar lık bir trafik psikolojisine,

olgunluğa ve terbiyeye sahipler ? Ne kadar bilgililer? Siz bir bisikleti kullanırken

gösterdiğiniz dikkati , emeği , öz veriyi onlar ne kadar gösteriyor ?

Motorlu taşıt kullananlardan kimin kime ne kadar saygısı var?

Dikkatinizi çekmek istiyorum. Nedense motorlu taşıt kullanan insanlarin bir

çoğu psikolojik açıdan baya yıpranıyor agresifleşiyor ve kendini kaybedebiliyor. Bir örnek vermek istiyorum.Önünüzdeki araç istop

etmiş. Ve arkasında araçlardan uzun bir kuyruk oluşmuş. Ve trafik tıkanmış durumdadır. Hemen bizim insanlarız ne yapar. Dat

daaaatttt. Kornaya basar. Sizce onun işini kolaylaştırmışmı oluyorsunuz. Yoksa onu sıkıştırıp bi şekilde acele etmesini ister gibi

adamın elini ayağına mı dolaştırıyorsunuz. İnsan o kadr kornayı işitirken bi yandanda trafiği tıkamanın da mahcubiyetiyle istop eden

motora bir küfür savurup çalıştırır ve basar gider. Ama hiç kimse adamın yanına gidip arabanın bir sorunu olup olmadığını sormaz.

Yardıma ihtiyacı olup olmadığını sormaz. Gerekirse 2 dakka itikleyip arabayı kenara alalım demezler. Sadece kornaya basmayı sövmeyi

becerirler.

Ama her ne olursa olsun bisiklet kullanan veya sporla uğraşan insanlar daha

sabırlı, saygılı ve nazik oluyor. Ortada bi sevgi oluyor manevi anlamda güzel

şeylere sahip oluyorsunuz. Motorlu taşıt kullanan insanların yüzde kaçında bu

sevgi var ? Biriniz bisikletten düşüğünde hemen bi başkası gelip yardımınıza

koşuyor. Zinciriniz kırıldığında arkadaşınızın aletini ödün kullanabiliyorsunuz.

Paylaşma var dayanışma var. Sevgi var. Suyunuz mu bitti. Arkadaşınızın

matarasındaki sudan müsadesiyle bir miktar içebiliyorsunuz. Sonuçta her

şekilde ortada bi dayanışma var. Ve insanlığımıza çok güzel şeyler katıyor.

Bir otobüse bindiğinizde bir dolmuşa bindiğinizde formalite icabı görevini

yapmak dışında sizinle sohbet eden halinizi hatrınızı soran sizinle sohbet eden

oluyormu ? Bence bisiklet ve bisiklet sporu insanlara her açıdan ve her

anlamda maddi manevi bir çok şey katıyor insanlara.Bence ;

BİSİKLETİ HER YERDE YAYGINLAŞTIRMALIYIZ...

Bisiklet , Bisiklet , Bisiklet ...

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

çok doğru söylüyorsun...özetlemişsin hepsini

@PELİN

AMA BENİM BABAM DA TAKSİCİ BABAM BU YAZDIKLARINIZI OKUSA BENİ BİSİKLETTEN MEN EDER:eek: .SİZE NE DER BİLEMİYORUM:p

Geri