yeni bi gıcıklık keşfettim küçükyalıdan caddebostana dogru gidiodum bide ne göreyim bisiklet yolunda bank lardan var biraz ilerledim ilk gördügüm yerden biraz daha öhhh dedimm öhhh artık yani!!!
sinyalsiz denyolara ohaa seleye bak amma yümsek nası binion ona lee
anaaa bisiklete baaak kaç para bu
-1 milyar civarında
-yuhh ben o paraya motor alırım
-ii al bananee
yolun iice sağına sizi sıkıştırıp aynadan bakam ne yapcek düşüncesiyle gülen belediye otobüs şoförlerine vs. vs. yazmakla bitmez
Yola paralel döşenmiş logar delikleri ve o delikleri geçmek için çok hafif sollama yapmana rağmen (özellikle sahilde) 200 mt. geride adamın sana yaklaşmasına oldukça mesafe olmasına rağmen acı acı korna çalması. Her yer kupkuru olmasına rağmen yolun senin istikametinde olan su birikintisi ve mecbur oradan geçecek olman.
Biraz sokak aralarına inin, Ve gelinde fatih bölgesinde bisiklet sürün.
Adamlar kendilerini araba sanıyo ve yolun tam ortasından gidiyorlar. Ve kaldırımdan sadece kedi ve köpekler gidiyo. Anlıcanız hayvanlar bile işi öğrenmiş.
Benim en çok uyuz olduğum şey;kaldırımın sonlarında genelde engelli vatandaşlar ve bisikletliler,kaldırıma çıksın veatta kaldırımdan insin die küçük yokuşlar yapılır...Fakat bisikletle iinmek için yokuşunun yanına gittiimde genelde tam o yokuşun önünde park etmiş arabalar oluo buna acayip sinir oluom.
Doğru haklısınız fakat kendimizi onların yerinede koymak lazım. Onlarda insan yolunda bisiklet süren bisikletlilere gıcık oluyor. Çünkü benim başıma geldi. Ben kaldırımda bisiklet sürüyordum birisi bana başka yol mu yok dedi. Aşağı inmemi söyledi. Aşağı dediği yer otomobil yolu, kaldırım insanlar için peki ben nereden süreceğim? -diyemedim tabi- düşündümde adamda kendine göre haklı
yoldaki çukurlar,ızgaralar en çok da minibüs ve otobüsler.zaten araba kullanırken de en gıcık olduğum şeyler bunlar.yayaları da bunlara dahil edebilirz.
Bu arada aklıma konik bir olay geldi onu anlatayım yayalarla ilgili:
Birgün bir taksici abimizle geziyoruz.Ara mahalleye girdik,ufak bir yol.Yolun ortasında yürüyen 3-5 tane bayan.Biz arkalarından yavaş yavaş yol vermelerini bekliyoruz.Ama kimsenin salladığı yok.Taksici abimde çok komik adamdır.Camdan uzandı bayanlara:"Bacı bi müsade edinde ben şu kaldırıma çıkıyım" dedi.Tabi bunun üzerine bayanlar biz geçene kadar kaldırımda bekleme kararı aldılar.Bekleme diyorum,çünkü biz gider gitmez tekrar yollara döküldüler Bir garip milletiz ne diyim)
Ben bir gün motorsiklet sürerken uyduruk honda activa, babam motora onunla alışmaya çalışıyodu bende çalıyodum bir gün motoru sürerken bir taksinin müşterisi kapıyı açtığında tam yanından 30 civarı bi hıza geçerken dizimi inanılmaz bir şekilde vurdum ve benki hayatta sinirden başka bir nedenden dolayı ağlamam.Biraz ilerledim ve bi ara sokakta resmen hüngür hüngür ağladım, 2 sene önce oldu bu olay ve o diz kapağımın nasıl kırılmadığını anlamadım.
benim o günden sonra biraz fobby oluştu araba yanından geçerken ama aynı olay birkere daha başıma gelince o korkumu hemen yendim ve şimdi eskisinden daha rahat geçiyorum araba yanlarından.
Nasıl olsa diz kırılmıyo :d
Allahın belası çukurlar,çukurları doldurmayan veya yolları yaptırmayan Belediye görevlileri,insanların tavırları ve şu kovalayan kopeklere çok gıcık oluyorum..
Konuyu açtıgın için tşk ler çok rahatladım..
benim en sinir olduğum şey arabaları önüme kırması bunun acı faturasını ödedim eğer kaskım olmasa şimdiye tahtalı köyde olacaktım dahası var biri bununla ilgili başlık oluştursada içimizi döksek
insanlar bisiklet ne kadar hızlı gidebilir yada ne kadar hızlı sıyrıla bilir diye yanılgıya düşüyorlar yol vermiyorlar vs. anlatmakla burdan çin'e yol olur hemde bisiklet yolu...