Scudo Sports

Şehir İçinde Bu Bisiklet Uygunmu

Umut Eren

Üye
Tepki
0
Mrb Arkadaşlar
Fren Diski Hariç resimdeki Bisikletin aynısına Sahibim ama yaşadıgımız mahalle tamamen yokuşlu asfalt yollardan ibaret açıkcası bisiklet beni çok yoruyor sizce bu bisiklet dedigim ortam için uygunmu degilse nelerini degiştirmem gerekli

(link)

Scudo
Bisikletin asfalt ve şehir kullanımına pek uygun degil.

Üzerinde pek değiştirmeye değen parça da yok aslında.

Satıp, araştırıp yeni bir tane alabilirsin.

Ama bir de şu var, yazım tarzından genç biri oldugun izlemini uyandırıyorsun. Çoğumuz o yaşlarda tank ağırlığında bisikletlere bindi.

Sürüş teknikleri ile ilgili forum sayfalarına göz atmanı öneririm. Hem performansın artar hem de sağlk sorunları yaşama ihtimalin azalır.

• Beğen
Tepkiler: Umut Eren
ortada amortisör olduğu için seni çok yorar yollarda ve yokuşlarda neredeyse boşa pedal çevirirsin. rahat olmasına rahattır fakat enerjinin büyük çoğunluunu boşa tüketirsin. sana tavsiye: bu bisikleti satabilirsen sat , önden amortisörlü bisiklet al. yada düz bisiklet al hiç amortisör falan olmasın. farkı görebilirsin zaten

Çamurlukları olmadığı için çok az bir yağmur yağsa veya sokağın bir bölümü ıslak olsa yandın!

• Beğen
Sizi yokuşlarda amortisörler yoruyor. Biz bile ön amortisörü kitleyip çıkarken 2 amortisörle yokuş çıkmak işkence gibidir. Kısaca sorun arka amortisör sizi yoran o.

• Beğen
Hocam acik konuşacağım. Bu bisiklet sadece göz boyamaya uygun, başka bir seye çok uygun degil.

Yorumlarınız İçin Tşk Ederim
Peki Sizce Bana Uygun Bisiklet Hangisi
Fiyat Aralıgı 400-500-600 civarı

MTB düşünürseniz Salcano Astro 240 SRV sizin için uygun olur.

@Umut Eren

Şehir için şehir bisikleti alın hocam.
Salcano'nun güzel bisikletleri var bence amortisörsüz alın boş yere yorulmayın.
(link)

salcano ng 700'e 5 sene binmiş biri olarak söyleyeyim.Bu modelin yarayacağı tek şey, yüksek kondüsyon.Salcanoyu bırakıp trek 7.3 e bindiğimde (ankarada) kendimi temelli'de buldum ki yaklaşık 45 km dir..Bütçeyi biraz daha zorlarsan arkadaşların tavsiye ettiği bisikletlerle daha mutlu olacağını umuyorum

bende de çift amortisörlü bisiklet var beni çok yoruyor bende bir an önce onu satıp tek amortisörlü bisiklet almak istiyorum

@Umut Eren

Arkadaşım hiç yeni bisiklet alma, yeni bir kadro al maşayı, aynakolu, vitesleri lastıklerı seleyı gerı kalan herseyı kullanmaya devam et, 100-150 lırayada cok rahat bır kadro bulabılırsın 2.el az kullanılmıs saglam bısey, dırek bısıkletın elınde, dısk frenlı falan. Kadro bak boyuna gore.

gücünüzün ve enerjinizin büyük kısmını amartisörler tüketiyor. hem ağırlık olarak hem de çevirme gücünüzü tekerlere iletmeyip emerek....şehir içi kullanımda amartisöre hiç gerek yok. arazide de kullanacağım diyorsanız, sertlik ayarlı ve tek amartisörlü tercih edin...ama ben şehir-tur bisikleti kullanıyorum ve çok memnunum. tavsiye ederim...

Taner bey,
Arkadaşın kullanmayı düşündüğü araziyi belirttiği kısmı es geçtiniz sanırsam..
Kendimce tavsiyem bütceni biraz tepikle ve kesinlikle sedona 321 al :)

@Enis HatipoğLu

Aslında esgeçmedim Enes Bey, en az masrafla işini görebilecek bir bisikleti olabilmesi için ne yapması gerektiğini söylüyorum. Mesela ek olarak amotisörü de çıkarıp sabit maşa alır ve 150 tl masrafla sorunları ortadan kalkar. Yeni bisiklet alacaksa tabiiki benimde önerim şehir-tur bisikleti olur. heleki 321 ilk tavsiyem olur.

Bende 741 var. Alabilecek duruma geldiğimde 2.bisiklet olarak 321 düşünüyorum.

Arkadaşım, iki seçeneğin var, ya 150tl verip sana sorun çıkaran parçalardan (kesinlikle kadro ve belki maşa) bunları değiştirirsen (sabit kadro ve sabit maşa) 150tl ye sorunun çözülür. Yada yeni bir bisiklet alırsın, burda önerim Sedona 321, elindekileride satmaya çalışırsın ve satabilirsen aksesuar alırsın ancak.

Geri