Şehir içi ve şehir dışında kullanıma uygun bisiklet

Sandor

Üye
Kayıt
24 Ocak 2007
Mesaj
21
Tepki
4
Şehir
nişantaşı - anadolu hisarı - kağıthane
Merhaba arkadaşlar,

Foruma ilk mesajım. Kendime şehir içinde, pazar günleri sahilde, yazın okula-işe giderken, orman'da, az engebeli arazide, şehir dışında kullanabileceğim bir bisiklet almak istiyorum. Forumları elimden geldiğince araştırdıktan sonra bu topici açma gereksinimi duydum.

Öncelikle benim bisikletten beklediklerim şunlar;

-Periyodik bakımları yapıldığı takdirde sık arıza çıkarmayacak,
-Şehirler arası, yaz mevsiminde 1000km civarı çıkarılabilecek,
-Hoş bir görüntüye sahip olacak,
-350-400 ytl fiyat aralığında olacak.

Her bilgisiz Türk genci gibi ben de ilk başta Bianchi modellerini araştırdım. Ancak okuduğum mesajlar Bianchi'den soğuttu beni. Bike & Outdoor Beşiktaş şubesinde Sedona 771 modelini inceledim tavsiye üzerine ve gayet hoşuma gitti. Ancak fiyatı çok yüksek geldi açıkcası bana.

Boyum 1.78 Kilom şu an hamlığa bağlı olarak 85, (spora başladıktan sonra tahminen 75-78)

Acaba bana bu fiyat aralığında hangi bisikletleri önerebilirsiniz. Benim bisiklet kullanma alanım genelde düz alanlar, anadolu ve avrupa sahil yolu olacak. Bu bakımdan, şunu düşündüm. Bianchi'nin daha az kaliteli, daha hoş dizaynlı, fiyat olarak da kısmen daha ucuz, ancak daha ağır bisikletleri benim için uygun olabilir mi?

Yorumlarınızı rica ediyorum. Ancak lütfen, Bianchi'ler çok kötü, işe yaramaz demeden benim kullanım amacımı, ve bisikletten beklentilerimi hesaba katarsanız sevinirim :)

Bu arada hoşuma giden modellerin linkleri aşağıda. Yorumlarınızı yazmadan önce araştırmak için kullanabilirsiniz :rolleyes:

(link)
(link)
(link)
 
Scudo

jerry_f

Daimi Üye
Kayıt
25 Ocak 2007
Mesaj
253
Tepki
79
Şehir
istanbul
wallaa bunu görsem,ben başlık açmasdım..şartlarım birebir aynı çünkü...boyuna warana kadar:)ben de merakle bekliyom yanıtları:)
@Sandor
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Foruma hoşgeldiniz.Ayrıca kaliteli bisikletçiliğe yönelik araştırma yaptığınız için tebrikler.
Birçok bilgiyi belirtmişsiniz, bunlar yardımımızı kolaylaştırıyor.
Verdiğiniz linklere baktım, inceledim.
Ben dahil hiçbir ileri amatör / profesyonel bisikletçi körü körüne şu veya bu markayı kötülemez.Sonuçta övdüğümüz markalardan para kazanmıyoruz ve yeni arkadaşlarımızın da kaliteli seçimler yapıp aramızda uzun yıllar olmasını istiyoruz.

Bianchi'den niye kaçının diyoruz?
*Bisikletçilikte hi-ten malzeme kaçınılması gereken bir malzeme olduğu için.
*Sadece Bianchi'de değil, Zoom amortisör markasını kullanan bütün bisikletlerden veya en azından o marka amortisörden kaçının.
*Bianchi gerçek çift amortisörlü bisiklet nedir bunu bilmiyor.
*İleride bazı parçalarınızı terfi ettirmek, modifiye etmek istediğinizde uyumsuzluklarla karşılaşacaksınız.
*Ağırlık = sağlamlık ve kalite ilkesi sadece bianchi ve marketlerde satılan bisikletler için geçerli.Fakat kaliteli bisikletçilikte ise tam tersi.Ne kadar hafiflik, o kadar hız, zevk, keyif, yapılabilirlik ve kalite.
*Bırakın o markaları pideciler ve bakkallar kullanmaya devam etsinler.

Siz zaten forumdaki eski mesajları okuduğunuz için (dersinizi çalışıp gelmişsiniz, teşekkürler :) ) size uygun markayı bulmuşsunuz.

Ben de o markanın sizin belirttiğiniz bütçeye uyan modelini söyleyeyim;
Sedona Vitra, sitesinde belirtilen fiyatı 260$.
(link) buradan diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Sandor

gizer

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Kasım 2006
Mesaj
411
Tepki
161
Yaş
49
Şehir
İstanbul
İsim
Özgür KUŞCUOĞLU
Bisiklet
Kron
@athletic

Bilgiler için teşekkürler Athletic,
Sedona Vitra, 2007 yılında (1 aya kadar sanırım) SD 721 olarak çıkıyor. Siyah ve sarı olmak üzere iki renk seçeneği var. Kadrolar oldukça değişmiş. Fiyat da 220 $' a düşmüş. Küçük bir bilgi
Bunların yanında Kron XC 500' ü de bir incelesinler arkadaşlar.
O da olmadı, bir tandem alırız arkadaşlara. Nasılsa boyları boylarına, vs. vs. uygun :)

sandor ve jerry_f arkadaşlara sevgilerimle. Umarım istediğiniz bir bisiklete sahip olursunuz. Hoşça kalın..
 
  • Beğen
Tepkiler: Sandor

Sandor

Üye
Kayıt
24 Ocak 2007
Mesaj
21
Tepki
4
Şehir
nişantaşı - anadolu hisarı - kağıthane
@gizer

@Athletic verdiğin bilgiler için teşekkürler

Gizer, SD721 olarak 220$ a alabilme olanağım varsa beklemek benim için daha uygun. Şubat ayı içinde piyasaya çıkmış olur mu kesin olarak? Bir bilgin var mı bu konuda?

Bu arada Kron xc 500'e de bir göz attım gayet hoşuma gitti, ki bisikletin "yakışıklı" olması benim bisikletimde istediğim özelliklerden biri. :)

Kron xc 500 ya da Sedona vitra modellerinden hangisini önerirsiniz bana? Görünüş itibariyle Kron benim için bir adım önde şu an. Ancak sadece görünüşe bakarak bisiklet alacak olsaydım şu an Bianchi almış, kafamı taşlara vuruyor durumda olurdum :)
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

jerry_f

Daimi Üye
Kayıt
25 Ocak 2007
Mesaj
253
Tepki
79
Şehir
istanbul
yaw bööle parazişt oldum sana ama bend eçok sewdim kronu..alırken beraber allaım..belki bişiler yaparlar hem ozamn fiyattaa?@Sandor
 

Sandor

Üye
Kayıt
24 Ocak 2007
Mesaj
21
Tepki
4
Şehir
nişantaşı - anadolu hisarı - kağıthane
@jerry_f
Ben de aksi bir fikir cıkmazsa bundan alacağım kardeş :)

Bugün Efor Bisikleti aradım, bisikletler gümrükteymiş 15 şubat gibi ellerinde olacakmış. Ytl olarak 390-400Ytl yapıyormuş bugünkü kurlar itibariyle. 2 tane alırsak birşey yaparlar inşallah. Kendileri zaten forumu da takip ediyor, inşallah bize yardımcı olurlar :)
 

gizer

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Kasım 2006
Mesaj
411
Tepki
161
Yaş
49
Şehir
İstanbul
İsim
Özgür KUŞCUOĞLU
Bisiklet
Kron
@Sandor

Yeni Kron' larla Sedona' ların piyasaya çıkışı arasında fazla bir zaman farkı olacağını sanmıyorum (Şubat' ın ortasında piyasa çıkar sanıyorum). Sizin aradığınız fiyata yabancı marka sıfır kilometre bisiklet yok zaten. Bu fiyata Geotech var mı, bilmiyorum. İsterseniz onlara da bir göz atın. Hangisini beğenirseniz alın. Ben şu iyidir diyemem. Ben de henüz bisiklet almadım. Siz hangisini beğenip alırsanız o iyidir :)
 

Sandor

Üye
Kayıt
24 Ocak 2007
Mesaj
21
Tepki
4
Şehir
nişantaşı - anadolu hisarı - kağıthane
Sanırım xc 500'de karar kıldım :)
 

jerry_f

Daimi Üye
Kayıt
25 Ocak 2007
Mesaj
253
Tepki
79
Şehir
istanbul
ben de.ben de..ben de...yaw kardeş eklesen beni bi msnye de..konuşsak jerry-fletcher@hotmail.com@Sandor

tekrardaan merabalar...ben de xc 5oo de karar kılmış durumdayım we ayın 15ini bekliyom ama kafama da bişiy takıldı.... anladıgım kadarıyla yaptıgınız tavsiyeler hep zorlu arazi koşullarına ya da sokakta yapılan zorlu atraksiyonlara dayanabilcek,daha iyi bi bisiklet almamız yönünde.... misal xc 500 yerine,biras daha kas kendini, xc 1000 ya da hussar ameoba al şeklinde.... yanlız şööle bi duurm war...ben bu biskleti 90 kere düz yolda, ulaşım we gezinti amaçlı kulanıcaksam,10 kere daga tepeye çıkıcam..yani en azından şimdilik bööle olur diye düşünüyom.......
bu nedenle..sizce bütçemi zorlamadan xc 500 gibi hiç de fena olmayan bi modelmi almalıym? yoksa "bu işe girdikten sooraa düşüncen deişicektir, daha fazlasını bekliyceksin we istiyceksin...şimdiden zorla bütçeyi..." mi dersinis...
 

Sandor

Üye
Kayıt
24 Ocak 2007
Mesaj
21
Tepki
4
Şehir
nişantaşı - anadolu hisarı - kağıthane
Yarın saat 4 gibi Efor bisikletteyim. XC 1000 alıyorum, yardım eden herkese teşekkürler :) :)
 
Kayıt
11 Haziran 2019
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
22
Şehir
Tokat
İsim
Ahmet Çayır
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Ümit
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Hepinize selamlar geçmiş bayramınız mübarek olsun öncelikle. İyisinizdir umarım, bir kaç sorum olacak sizlere. Ben 17 yaşındayım boyum 1.70 kilom 55 bazı sebeplerden dolayı son üç yıldız bisiklet süremiyorum. Bisiklet (2 Teker) sürmeye 2010 yılında başladım 2016 yılına kadar sürdüm markası ümit idi. Vitesi falan yoktu bildiğin çocuk bisikleti gibi idi. Şimdi tekrar bisiklet almayı düşünüyorum bütçem en az 1000 en fazla 1500. Alacağım bisikletin özellik olarak Hidrolik Disk Frenli, Vitesli, Su koyma Yeri olan (en az 2 tane) Amortisörlü ve ilk bir sene falan böyle şehir içinde sürmeyi planlıyorum. Ancak ondan sonra şehirler arası turnuvalar olur yarışlar olur seyahat olur bu tarz etkinliklere katılmayı ve çevremdeki yakın şehirlere gitmeyi düşünüyorum. Almam gereken bisiklet sizce ne olmalı. Birde siz profesyonellere sormak istedim bu sayfadaki modellere baktım ama bazılarını beğenmedim bazıları ise çok çok pahalı geldi mesele XC 1.000 3.000 TL den başlıyor en az. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim arada uğrarım fikirlerinizi alırım. Hidrolik Disk Frenli,Vitesli,Su Matarası Olan ve Amortisörlü olmasını istiyorum süreceğim yerler köy yolu olur şehir içi olur şehirler arası yolculuklarda kullanmayı da planlıyorum. Teşekkürler! Bu istediğim şekilde bildiğiniz Ümit marka bisiklet var ise veya Salcano da olur tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada bisikletin direksiyonu eklediğim linkte bir fotoğraf var bu şekilde olursa çok iyi olur.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Öncelikle linkteki dropbar, kelebek gidon gibi seçenekleri boşver. Bu fiyat bandında alacağın bisikletteki amortisör de bir halta yaramıyor. Düz maşayı tavsiye ederim. Suluk kafesinin kerameti 10 lira, alıp istediğin kadar takabilirsin. Hidrolik disk fren konforlu ama olmasa da olur, v frenli de alabilirsin.
1500 liraya kadar sıfır pek kalmadı gibi, temiz 2. El bulunur. Sedona 410, Mosso Legarda serisi, Carraro Sportive serisi, Salcano City Sport gibi bisikletlere bakabilirsin.