Scudo Sports

Şehir bisikletime yol bisikleti gidonu...

irlandalı

Üye
Tepki
0
İsim
barış
Carraro 224 bisiklet kullanıyorum ama gidonunu yarış bisikleti gidonuna çevirmek istiyorum.

Bunun mümkünatı var mıdır, bana maliyeti maksimum ve minimum n'olur?

Birçok sitede yarış bisiklet gidonu buldum uygun fiyata ama fren ve vites sistemini yenilerini almadan uydurmak mümkün mü acaba?

Bisikletim çöyle bi'şey:
http://gungorlerbisiklet.com/wp-content/uploads/2014/12/SPORTIVE_224.jpg

Bu da bulduğum gidonlardan biri:
(link)

Şimdiden teşekkür ederim...

Scudo
fren ve vitesleri gidonun düz kısmına takabilirsiniz

Bence bisikletiniz bu haliyle çok güzel. Bulduğunuz gidon görüntüyü bozar.

Hocam bulasma.cok maliyetli. Neden mi?
Birincisi Bisikletin ergonomisi dropbara uygun degil. Surekli agrilar cekersin dropbarin faydasi olmaz zarari olur.
Ikincisi Dropbara uygun fren vites kollari almaisin ki bu kollar senin ne frenlerinle ne de viteslerinle uyumlu calismaz. Grupseti komple degistirmen lazim ki bunun sana maliyeti en az 650 tl olur.
100 lira da dropbara, 50 lira da gidon bandina versen Al sana 800 tl maliyet.
Bisikletini en kotu 700e satsan uzerine de bu maliyeti koysan seni tatmin edecek bir yol bisikleti alirsin.

Olmaz senin isin vazgec bu sevdadan. Iyi geceler...

@xarismas
El8mi cabuk tuttumki "aa super olur kanka" falan yazip da cocugu gaza getirmesinler diye :)

@Kuzey Ege

sti kolları ikinci el 3400 sora alırsa yaklaşık 125 liraya temiz iki kol bulur, arka artırıcı 8li olsa bile sora kollarla uyumlu çalışır, sorun çıkartmaz. ön artırıcı uyumlu çalışmadığı için değişmesi gerekir, ikinci el 25 lira gibi bir fiyata bulunabilir. gidon bandı 20 liraya bile var. bir de fren vites kablolarının boyu yetişmeyecek, takım olarak değişmesi gerekir. v frenlerin çekme mesafesi sti kollarınkinden fazla olduğu için travel agent veya cyclocross fren bacakları alınması gerekiyor.

toplam maliyet şu haliyle 400 lirayı belki biraz geçer

@halil ibrahim duran
Hocam daha dun denedik, acera arka aktarici, claris kollarla calismadi. Bin tane ayar denedik ama hicbirinde tutturamadik. Rubledeki disli araliklari bir olmadigi icin 3-4-5 arasinda surekli ayarsizlik oldu. 1 2 ve 678 de sikinti olmadi.
Yani olmuyor dostum, uymuyor. 20 senedir gozum kapali vites ayari yaparim, dun tam 6 saat ugrastim kan ter icinde kaldim, tutmadi. Sinirden millete saldiracaktim az kalsin...

Ha 20 liralik gidon bandi da yoldaki en ufak titresim hissetmek anlaminda super bir deneyim olur.

@Kuzey Ege

en az maliyetle çözmesi için 20 liralık bandı yazdım, canı isterse iki tane üstüste takar titreşim kalmaz :D
bu arada aynısını sora kollarla yaptığım ve bir dönem kullandığım için örnek verdim. claris kolları bilemiyorum.

Hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Gidon bandı derken bunu mu kastediyorsunuz?

http://www.bikeandoutdoor.com/scott-cork-gel-gidon-bandi-12362-41-B.jpg
Sadece yan taraflara bundan monte etsem yarış bisikleti hissi olur diyorsunuz yani?

@irlandalı, post: 1800
@irlandalı
Evet gidon bandi bu. Neyin yan taraflarina monte edeceksin?

344, member: 58696

Hummer H1 askeri arazi jipim var. Bunu satıp kendime Ferrari almak yerine lastiklerini ferrari lastikleri yapıp öyle binicem. Yaparsam nasıl olur? gibi bir soru sorsam? Cevabınız ne olurdu? Gülmekten yerlere yatardınız bence veya git işine kardeşim öyle iş mi olur derdiniz.

Şimdi, sorunuza gelelim;
Sevgili hocam bisikletiniz "tur" bisikleti. Kadro açıları uzun turlar yapmak ya da şehir içi gezintiler yapmak için tasarlanmış. Üstüne ona göre bir gidon, ona göre bir vites sistemi konulmuş. Sizde diyorsunuz ki ben buna yol bisikleti görüntüsü vericem.

Olmaz sevgili hocam. Takarsınız paraya kıyar bi 500-1000 tl aralığında bir paraya kıyar yaparsınız. Ama az evvel bahsettiğim açı muhabbetinden ötürü randıman alamazsınız. Beliniz, boynunuz, omzunuz her tarafınız ağrır durur. Vites setinin de ayarlarını yapmaya çalışmak ya da sürekli zırt pırt bozulan ayarları adam etmeye çalışmak ama edememekte cabası.
Demem o ki, yapmayın etmeyin. Acı, gereksiz ve pahalı bir tecrübe olur sizin için. İlla yol bisikleti gidonu istiyorsanız elinizdekini satın, elinizdeki bisiklete dropbar takmak için harcamanız gereken parayı da üstüne koyun yol bisikleti alın.

Sevgili dostum guzel guzel anlatiyoruz yaziyoruz ciziyoruz. Ancak hala ayni hayallerinde oldugunu goruyorum. Olmaz diyorsak vardir bir bildigimiz.
Madem sunu duymak istiyorsun, ben de soyleyeyim: "oo super olur kanka, yap valla, hemen yap hatta"

@M.Burak KARADAĞ
arkadaş yol bisikleti yapayım dememiş yol bisikleti gidonu takabilir miyim demiş
herhalde arkadaş fuji turing gibi bir şey yapmak istiyor
@irlandalı
bisiklete yol gidonu takarsınız , ama takmakla bitmiyor Kuzey Ege nickl arkadaş güzel anlatmış gidon 50 tl olabilir ama buna uygun fren seti almadığınız taktirde düz boru takılmış gibi kullanmanız gerekecek. uygun fren seti alsanız travel agent denen aparat lazım ki bu da 25 dolar, fren de 50 tl , sizin fren ve vites kolu beraber bunu da değiştirmek gerekli 75 tl de o tutacak. sti kollarda sadece 9 lu set sti olmayan 9 lu ile uyumlu diye biliyorum, o nedenle sti kola geçmek isterseniz maliyet sizin bisikletiniz kadar olur, ama fuji turing tarzına çevirebilirsin vites setini salcano xrs 300 deki gibi yapabilirsin
bu sefer de ergonomi sorunları ortaya çıkabilir, mesela benim dropbar da ensem acayip ağrıyor, http://bicycletouringpro.com/blog/wp-content/uploads/2010/08/DSC06240-588x441.jpg

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
Buyrun, (link)

sarı ok ;bu fren kollarının v fren uyumlu modelleri var bulabilirsin biraz araştırma ile
kırmızı ok ; bu vites kolları 7 li uyumlu, 8 li olanları var mı bilmiyorum sen buraya parmaktan ittirmeli olanlardan da takabilirsin tetik viteslerden

Dosyalar

• $_86.JPG
    $_86.JPG
    162,7 KB · Okunma: 56
Bisikletin fitness türü olsaydı ok. yol bisikletine yakın bi geometrisi var. Ama arkadaşların söylediği gibi zor ve maliyetli.

Tamam tamam anladım ve çoktan vazgeçtim zaten, kızmanıza gerek yok :)
Sanırım yarış bisikletiyle takas yolu arıcam.
Teşekkürler cevaplar için hepinize.

Arkadaşlar bi sorum olucak daha önceden de tam cevap alamadım sorularıma bende bianchi touring 827 var fitness denebilir yazın yaklaşık 1000 tllik bi para geçicek elime ve ben bisikletimi çok seviyorum satıp ince bişey almak istemiyorum kelebek gidonu da sevmiyorum merlincycles tan tiagra grup set alıp uygulamak istiyorum fuji touring gibi olur mu sizce 1200 tl kadar harcama yapıcam gidon gidon boğazı bant falan derken

Geri