Scudo Sports

Şehir bisikletime yol bisikleti gidonu...

Scudo
@trabzonlu ozan
(link) şu şekilde, bi farkı olucak işte grup set tiagra olucak hani travel adapter falan uğraşamam

fuji touring grupset kullanmıyor yalnız

vites sisteminde arka aktarıcı deore ön aktarıcı alivio falandı diye hatırlıyorum hatta fren-vites kolu yoktur, fren kolu ayrıdır, bar-end vites kolu kullanır. frenleri tektro mini v frendir(grupsetlerde kumpas fren bulunur). kadro geometrisi de birebir aynı olmuyor tabi, açıları uzun yola uygun cromoly kadrosu var fuji touring'in, sizin bisikletinizin kadrosu daha sportif kaçıyor, ayrıca kadronuz-maşanız tiagra grupsetindeki kumpas frene uyumlu mu, bagaj takma delikleri var mı?

tur yapacağım diyorsanız bisikletinizi tur bisikletine çevirebilirsiniz ama bunun tiagra grupset ile alakası pek yok diye düşünüyorum.

zaten bagaj takma delikleri de var çünkü bagaj var :D yapmak istediğim şey zaten ucuza tur bisikleti yapmak değil adam akıllı tüm donanımı değiştirmek eski seti de arkadaşıma vereceğim artık cyclocross mu dersiniz yoksa fuji gibi mi dersiniz bilmiyorum ama beni rahatsız eden şey uzun yollarda gidon tipi, değiştirmişken hepsini birden değiştireyim dedim ben de, siz şu meridaya dropbar takan kişi değil misiniz bu arada

hatırladım sizi, evet merida speeder'a drop bar takan kişi benim, mesajlaşmıştık

fotosunu yollamıştım, onu bagajlı olarak hayal edin(bisikletlerimizin kadro geometrileri benziyor, ikisi de fitness bike) bakalım istediğiniz fuji touring benzeri bisiklet gözünüzün önünde canlanıyor mu

Çok da benzemiyo aslında ama aslında hepimizin içinde bizim olanı daha da bizim yapıp özelleştirme duygusu var bu çabam da ondan galiba biraz :D

@efecan200 anlıyorum, siz gene de sorun yaratmayacak parçaları değiştirmeye çalışmayın bence, anladığım kadarıyla bisikletinizde 9x3 altus vites sistemi var, sizin için gayet yeterli aslında. ayrıca tur bisikleti istiyorsanız tavsiye ikili değil üçlü aynakol kullanan bir grupset kullanmanız yönünde, merlinde şu anda tiagra 4700 var (10x2), illa komple grupset alacağım diyorsanız 4703 arayın (10x3), frenler uyacak mı diye maşada da delik var mı yok mu kontrol edin (link)

@efecan200 Bisikletinize boynuz gidon takarsanız uçları dönüşlerde dizlerinize değer. Bisikletinizin boğaz kısmı ile fujininkine bakarsanız farkı görürsünüz. Bende de öyle düşünce var ama astarı aslını geçiyor.

Masrafı sıkıntı değil benim için elimde birikmişim ve babamın sağlayacağı para var para da 1300 tlye kadar sıkıntı yok

Yapacağınız masrafın karşılığında elde edeceğiniz netice ne tam bir yol bisikleti, ne tur bisikleti ne de cyclocross türevi olacaktır.

Tavsiyem elinizdeki bisikleti mevcut haliyle paraya dönüştürüp ikinci el safkan bir yol bisikletine (ya da düşündüğünüz diğer bir sınıfa) geçiş yapın.

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
Teşekkür ederim tavsiyeniz için fakat yol bisikleti almayı düşünmüyorum kendim araştırmaya devam edeceğim sağolun tekrardan

imkan varsa drop barlı bisikletini kullan istersen bir süre ya da kirala, hoşuna gitmeyecek olursa paranı farklı değerlendirebilirsin, en azından öncesinde fikir edinmiş olursun.

bazen böyle güzel fırsatlar denk gelebiliyor
Yol bisikleti tavsiyesi
bisiklet de bu, fuji sportif, endurance geometrili
Fuji kullanıcıları sizi böyle alalım

belki sen de böyle bir şey yakalarsın, elindeki parayı böyle de harcayabilirsin yani, kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri