Scudo Sports

Şehir bisikleti tavsiyeleriniz...

Bir arkadaşin sorduğu soruya yanıt vermekten fayda var. Salcano City sport te bir bakar mısınız demişti. Kanaatımca Bu model fiyat performans ve ayrıca donanım olarak çok başarılı. Muhakak yazmiş olduğunuz marka ve modeler çok iyiler fakat bu Salcano modeline daha yakında göz atmak faydalı olur.Belki 10 sene Bianci MTB kulandiktan sonra bu çok bana rahat bir bisiklet gelmiş olabilir. Bu konu hakında bilgi verirseniz memnun oluruz.
Sevgilerle.
Mohsen

Scudo
Sayın Mehmet Yılmaz, Adem Doğan bisiklet aldınız mı, karar verebildiniz mi? Sakın yanlış anlaşılmasın, bisikletle gezmenin tadına varabildiniz mi, istediğiniz kategoride uygun bir bisiklet alabildiniz mi, fiyat performans oranları nasıl?

Sayın Süleyman Uzunköprü bisikletle gezmenin tadına zaten varıyorum. Halihazırda tarihi eser raleigh ime biniyorum benim derdim farklı almışken keseme uygun öyle bi model alayımki değsin ben öyle sık sık bisiklet değiştirmiyorum bu seferde aldığım bisiklete en az 10 - 15 yıl binerim herhalde. Zaten karar verip aldığım zaman hepinizin haberi olur. Acelem yok şu sıralar çok yoğun çalışıyorum o kadar ilgilenemiyorum ama daha 10. sayfadaki yaptığımız listede bi ilerleme ve yenilkik yok araştırmaya devam.

hocam ben karar verdim ama mali sebeblerden dolayı eylülü ekim gibi alıcfam

mehmet hocam
Araştırmanızı sonunakadar ilgi ile okudum.Bende yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum.Bu yazıdan bayagı yararlandım ama10.sayfadaki liste o şekliyle kaldı.daha somut.spesifikbir şekle dönüştüre bilirmisiniz.

@ademdogan

adem hocam kararını ve kararına etki eden faktörleri bizde ögrene bilirmiyiz

hocam corratec x trail cross onu bulamazsam giant x sport 3 alıcam

temel etken donanım olarak kendi fiyat aralığındaki en üst donanıma sahip olmaları birde kullanıcı memnuniyeti özellikle corratec kullananan arkadaşlarla özel mesajlaşmalarım da hararetle tavsiye etmeli beni etkiledi.

giant ta kullanıcı yorumu alamadım ama donanım olarak oldukça iyi ve kilitlenebilir amartisörü var hangisi bulursam onu o zaman almayı planlıyorum

Adem kardeş bu gidişle sen benden önce alıcaksın herhalde bende giant x sport 3ü ekipmanları açısından çok beğenmiştim senin için hayırlısı olsun.

Daha öncede bahsi geçen mağazada sedona sd 311 siyah erkek bisiklet 410 usd belki tercıhın ucuzdan yana olabılır yardımı olursa ne mutlu bana :)

İyi aksamlar

Korkut Laçin kardeş Muhsin Akar kardeşimizin başlattığı Shimano Nexus 8-Speed veya SRAM "i-Motion 9 kapalı şanzıman sitemini kullanan bisikletlere kafayı takmış durumdayız. Son günlerde bu sistemlerle ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum. Fakat adeta bu sistemler Türkiyede hiç yok gibi bir şey Shimano ve Sram ithalatçılarından bile doyurucu bir bilgi alamadım. Daha forumda bu tür ekipmanları kullanan bir kişi bile çıkmadı .Bu sistemler klasik deore, acera, alivio, xt sistemlere göre Hangisi daha rahat konforlu ve bakımı daha kolaydır. Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz. Öneriniz hangisi olurdu ? gibi soruların cevaplarını bulmaya çalışıyorum. Ama şehir içinde kullanmak üzere bu tür bi bisikleti tercih edeceğim gibi görünüyor. yeni bilgilere ulaşırsam hemen buradan aktaracağım. Herkestende bilgilerini paylaşmalarını bekliyorum, hepinize iyi sağlıklı bol bisikletli günler dilerim.

Merhaba arkadaşlar
city bike almak istiyordum fakat satıcı arkadaş beni trek 4500 almaya ikna etti.Bir kaç gün oldu alalı şimdilik memmunum.sizce dogrumu yapmışım ne dersiniz?

Eğer sen memnunsan, bizim ne dediğimizin bir anlamı var mı?

Anlamı var hocam satıcının yönlendirmesiyle kararverdim.(ben biskletten anlamıyorum,sizler kadar bilgilidegilim)egr yanlış bir tercihte bulunmuş isem hem ben bunu ögreneyim hemde daha önemlisi benim gibi yeni bisiklet alacak arkadaşlarda ögrensin.hani bunun yerine şunu alsaydın daha iyiolurdu şu nedenlerle diyormusunuz?

Bence her satıcının yönlendirmesine kanmamak lazım. Kişi önce iyi bi araştırma yapmalı çünkü her satıcı para kazanmak için her zaman kendi ürününü daha iyi daha kaliteli gösterir ve sizi yanıltabilir. Kullanıcıları dinleyin ama satıcılara daha temkinli yaklaşmanızı öneririm

kapalı sistemlerin belirli km'lerde bakımı gerekiyor. Bunu kendiniz yapmanız da mümkün değil diye biliyorum. Bazı parçaları değişmeli. Yanlış hatırlamıyorsam 1 dişlisi belirli bir km'de bir değişiyor. iyi bilinen markalardan birisi de rohloff'tur...
(link)
ben sadece deneme amaçlı kulladım hiç sahip olmadım ama tur bisikletçilerinin tercih etmeleri için bir çok sebep var. Diğer yandan ülkemizde yaygınlaşmamaış olması kullanılmasını zorlaştırıyor. Uzun yolda alivio, acera seviyesi bir vitesin parçasını temin etme imkanı bu viteslerden daha kolay.
Daha az bozulmaları bir avantaj ise de bir kere bozulup tam bozulması riski beni hep uzak tuttu bu viteslerden. Şehirde kullanacaksanız olabilir.

Mustafa Özler kardeş öncelikle çok teşekkür ederim ilgilendiğin için. Bu güne kadar sadece Shimano Nexus 8-Speed veya SRAM "i-Motion 9 bakıyordum artık Rohloff'larada bakacağım. Nihayet konuyla ilgili bir cevap geldi:)

Mustafa Özler kardeş bu rohloff lar bayağı bi profesyonel ürünler bu yüzden fiyatlarıda oldukça yüksek. Ama şu cümleniz beni biraz korkuttu Daha az bozulmaları bir avantaj ise de bir kere bozulup tam bozulması riski beni hep uzak tuttu bu viteslerden. Zor bozulması güzelde bozuldumu tamiri mümkün olmamaları kötü çünkü çok pahalı sistemler. ilginize teşşekkür ederim.

Geri