Scudo Sports

Şehir bisikleti tavsiyeleriniz...

Scudo
Şehir bisikleti için bu sayfadaki modeli inceleyebilirsin

(link)

(link)

Adem kardeş şu anda binmekte olduğum bir bisikletim var almışken mantıklı bir seçim yapmaya çalışıyorum. 10. sayfadaki listeden bir bisiklet seçip alacağım muhakkak benim eski bisikletinde müşterisi hazır. en az 5-10 yıl bisikletimi değiştirmeyi düşünmüyorum o yüzdende en iyi seçimi yapmaya çalışıyorum. Araştırmaya devam bu konuda bilgili insanların yardımlarınıda her zaman bekliyorum. Foruma katkı veren, bana cevap yazan, görüşlerini belirten, yorumda bulunan, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

merhaba konuyu daha yeni gördüm bilseydim şimdiye kadar derdinize derman olurdum.şaka bir yana ben manavgatta oturuyorum.trek fx 7,3 ve scott sporster p2 kullanıyorum ikisini de bu sen aldım yolun düşerse gelip deneyebilirsin.işe hergün bisikletle gidiyorum (side-manavgat) genelde bu iş için trek fx 7,3 ü kullanıyorum ve oldukca memnunum.gerçekten çok hızlı ve atik bir makine ve o kadar rahat ki selesinden gidonuna kadar her şeyinden memnunum.sporster p2 yi de daha çok denize giderken yada bozuk yollara çıkacağım zamanlar yanıma alıyorum.senin gibi ben de bayağı bir çelişki içerisinde kalmıştım mesela asıl istediğim model sporster p4 idi ama maalesef türkiyede bulamadım m kadro kalmamıştı hiçbir yerde.bence disk fren hidrolik olsun mekanik olsun gereksiz ağırlık yapıyor.v fren işimi hayli hayli görüyor.ayrıca sporster serisinde p4 ve üzeri modellerin amortisörleri kilitlenebiliyor.yani bence bu konuyu çok düşünmene gerek yok gel istersen iki bisikleti de dene ben sana gözüm kapalı fx 7,3 derim her yola gelir ve oldukca hafif bagaj gibi ekstraları da takıl halde şu ana kadar bana gık demedi gerçekten memnunum.başka sorun olursa sorabilirsin.kafanı fazla bulandırma hem fiyat performans açısından oldukca uygun bir bisiklet.

mehmet kardeş ben bisiklet konusunda çok tecrübeli değilim ilk bisikletim olacak senin araştırma yeteneğin ve bilginden istifdeetmek için senin seçimini beklşiyorum.
senin seçimin benim seçimimide etkileyeceği için sonucunu merak ediyorum eğer kara verirsen benide haberdar et.

birde corratec x trail amortisörünün kilitsiz olması dışında herhangi bir eksisi varmı senin araştırmalarına göre.

Artık birini alın ve tadını çıkarın. Yaz geldi, artık eğlenmeye ve gezmeye vakit ayırın derim ben. Tabii yine de sizin bielceğiniz bir iş.

Adem kardeş corratec x trail'in eksisi değil artısı bile var çoğu bisikletten daha donanımlı ve kaliteli parçaları var ama nedendir anlaşılmaz amortisörü kilitlenmiyor bence bu kalite ve fiyatta kilitlenebilir olması gerekiyordu hepsi bu yoksa Alman malı çok kaliteli bir bisiklet.

Adem kardeş biraderi evlendirdik bi kaç gündür düğün telaşı vardı o yüzden yazamadım daha ihtiyaç karşılanmadı ama bilgisinide paylaşan kalmadı gibi. Zaten araştıra araştıra bir çok kişiden daha fazla bilgi edindim. Bizim insanımız bilgisini paylaşmak konusunda biraz ketumdur ama yinede bilgi aktaran herkese teşekkürler.

hayırlı mübarek olsun allah başa kadar sürüdürsün derler bizim konya da

yeni çifte mutluluklar

malesef bili paylaşımındaki görüşünüze katılıyorum.Sizde citybike uzman oldunuz sayılır baya marka ve model litaratünüz oldu.

hocam ilk defa mı alıcaksınız yoksa daha önce üst düzey bisiklet tecrübeniz oldumu

ben de sizin gibi city bike almak uzereyim,

arada kaldıgım modeller;

Sportster P6
(link)
Sportster P4
(link)
SUB 30
(link)

sanırım tum modeller 28 " cant olabiliyor?
amortisör ve disk fren konusunda karar veremedim.ben sadece duz ve uzun yolda kullanacağım.
fiyat 3 az 5 fazla onemli değil. siz ne dusunursunuz bunlarla ilgili arkadaslar. epey arastirmissiniz :)

hocam bizde araştırıyoruz genel kanım amortisor konfor için olabilir kilitlenebilir olması tercihen,disk fren gereksiz lüks olur yani bence di,sk frene gerek yok.bu 3 biskletten tercihim pp4 olurdu muhteşem bir kadrosu var.

bunların dışında corrateclerde donanım açışından fiyatlarına göre baya iyiler.

ben daha almadım ama tercihim corratec x trail cross gibi.tabi içinin ısınması çok önemli scottlar bu konuda çok güzeller gerçekten.

Serhan kardeş eğer uzun süreler bineceksen ve kullandığın yollarda parke taşlı yollar varsa, stablize yollardada süreceksen amortisör gerekli oluyor. Kilitli önerilmesindeki nedende istendiğinde devre dışı bırakılabilmesi. Sonuç olarak biraz konfor= biraz fazladan ağırlık seçim senin kararı sen vereceksin.

Serhan kardeş

Ben sizin yerinizde olsaydım seçimim P4 ten yana olurdu. Uzun süreli binişlerde bilek ve kollara binen yük ve ülkemizin kötü yolları ile parke taşlı yollar düşünülecek olursa P4 çok daha mantıklı görünüyor. Bu modelin amortisörünü kilitleyip düz maşa gibi kullanabilirsin ama düz maşalı bir bisikleti amortisörlü gibi kullanamazsın bunlarıda göz önünde bulundurarak son kararı kendin vermelisin.

10. sayfadaki tüm ürünleri inceledim ben olsaydım
Scott Sportster P4(Erkek)--600€ (Kilitlenebilir amortisör)

(link)

olurdu. Hem asfaltta hemde fazla bozuk olmayan arazide tatmin edici güzel sonuçlar vereceği için. Uzun turlardada ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılayabilir benim imkanlarım yeterli olsaydı hemen alırdım.

• Beğen
Tepkiler: omer yildiz
Geri