Şehir Bisikleti Seçimi

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Öncelikle Herkese Merhaba,

İki ay önce Salcano Astro alarak aranıza katıldım. Forumda öğrenmek istediğim birçok şeyi öğrendim, birkaç konuda destek aldım.
Şimdi de bir şehir bisikleti almak istiyorum, sizden yardım bekliyorum. Bu konulara çok adapte olmadığım için vereceğiniz tavsiyelerin benim için çok değerli olduğunu, kesinlikle dikkate alacağımı bilmenizi isterim..

Bütçem 1350 TL.
Aklımda Kron TX500 HD - Bianchi Touring 727 HD - Carraro Sportive 227 modelleri var. Nasıl oldu da aklına girdi bunlar derseniz, bütçeme göre filtreleyip; görünüş ve bazı özellerini baz alarak bunları seçtim. Bunlar dışındaki önerilere de açığım.

Not: Bütçeme paralel olarak Salcano XRS040 ve Carraro CR-Race 022 gibi modellere de baktım. Ancak bu modellerin yarış bisikleti alanında giriş seviye olduğunu düşünerek şehir bisikletlerine yöneldim. Bu konudaki yorumunuzu da merak ediyorum.

Her mesajınız için şimdiden çok teşekkür ederim, esen kalın..
 
Scudo

ahmetkya

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Mayıs 2014
Mesaj
436
Tepki
147
Şehir
Konya
İsim
Ahmet Kaya
Bisiklet
Merida
Eğer kullanım amacınız yol bisikletlerine uyuyorsa giriş seviyeside olsa yol bisikleti alın derim.Kaldi ki xrs 040 oldukça yeterli olacaktır :)
 

batu aksel

Üye
Kayıt
28 Eylül 2012
Mesaj
13
Tepki
3
Şehir
izmir
İkinci el trek, merida, giant öneririm.
Mtb niz var zaten. Sabit maşa v-fren daha uygundur.

(link)
(link)
(link)

biraz zorlayarak sıfırı (link)

yerlilerden sedona 410 (link)
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@ahmetkya

XRS040 modelinin forumdaki konusunu neredeyse baştan aşağı okudum. Memnun olmayan çok az insan var. Görünüm olarak da çok hoşuma gitti. Ancak kullanacak olduğum yolu nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama biraz sıkıntılı. Asfalt değil, tabanı asfalt üstü çakıl taşları şeklinde. (Bir adı varsa ben bilmiyorum. :) ) Çakıl taşları, dağ bisikletinde maşayı kilitlediğim zaman sanki tarlada gibi oluyor. :) Sizce böyle bir yola yol bisikleti gider mi? Benim sarsılmam çok sorun değil, bisiklete zararı ne olur?

@batu aksel

Öncelikle çok teşekkür ederim.

İkinci el düşünmüyorum, sorun çıkacağından korkuyorum açıkçası.

Merida Speeder T1 için sıfır olanın fiyatıyla ikinci el fiyatı da bir şey fark etmiyor aslında. 150 TL farkı bir şekilde hallederim, bisiklet çok harika duruyor. :)
Kron TX500 ve TX800 modelleriyle Speeder T1 modelini kıyaslasanız hangisini tercih edersiniz? Disk fren çok çok gerekli değil, disk frenli modeller daha pahalı ve sorun yaratınca maaliyeti fazla oluyormuş sanırım. Bu yüzden 1500 TL'lik disk fren model almaktansa V fren başka bir model alırım. Hiç değilse disk fren için istedikleri ek paraya biraz daha iyi bir bisiklet almış olurum.
 

ahmetkya

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Mayıs 2014
Mesaj
436
Tepki
147
Şehir
Konya
İsim
Ahmet Kaya
Bisiklet
Merida
@FatihKaanOz Stabilize deniyor heralde :) Bisiklete sorun çıkaracağını düşünmüyorum fakat sizin konforunuz da önemli. Bence kitlenir amartisörlü bir şehir bisikleti doğru seçim olacaktır :)
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@ahmetkya

Teşekkür ediyorum.

Model olarak bir şey önerebilir misiniz?
 

ahmetkya

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Mayıs 2014
Mesaj
436
Tepki
147
Şehir
Konya
İsim
Ahmet Kaya
Bisiklet
Merida
@FatihKaanOz Beğendiğiniz modeller arasında sportive 227 önde duruyor,v fren isterseniz Merida crossway 20 de güzel bisiklete benziyor :)
 

stoploss

Üye
Kayıt
29 Temmuz 2015
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
42
Şehir
istanbul
Merhaba,

Aslında ben de daha yeni üye oldum ve konu açamıyorum ama sizden öğrenmem gereken şeyler var. Ev iş arası bisiklet kullanmak istiyorum. Evim Göztepe'de işim Balmumcu'da. Göztepe'den Kadıköy'e, vapurla Beşiktaş'a oradan da Balmumcu'ya gitme hedefim var lakin önümde bir büyük engel var ki o da Yıldız yokuşu. Başlarda aslında çok gözümde büyümeyen bu yokuş önce çevreden arkadaşların o yokuş çıkılmaz yorumlarıyla biraz kafamı kurcalamaya başladı. İşin profesyonellerine gitmeye karar verip aklımda olan Carraro 227 bayilerine gitmeye başladım ama onlardan gelen cevap şu şekilde oldu. Barbaros yokuşunun yarısına gelmeden inersin yanında gidersin şeklinde oldu. 3 gün sonrada bisikletten soğursun bir daha da binmezsin şeklinde oldu. Denemeden alma diyen oldu. Lapierre urban shaper 400 al en azından yarısına garanti çıkarsın diyen oldu. Elektrikli al diyen oldu. vs vs. Şimdi arkadaşlar elbet sizinde bahsedilen bisikletlerle yokuş tecrübeniz olmuştur. Veya bilginiz duyumunuz vardır. Ben şu ana kadar Carraro 227 ve lapierre 600 inceledim. Bir de biraz Trek Fx 7.1 Bu benim ulaşım aracı olacağı için bütçemi ihtiyacımı yapabilecek bisiklete göre ayarlayacağım. Eğer yokuşu çıkmak gerçekten imkansız ise carraro 227 değil 224 alabilirim.

Boyum 1:85
Kilom: 88
Bütçem: Duruma göre 2000 TL ye kadar.

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.